Ухвала
від 07.03.2019 по справі 686/6315/19
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/6315/19

У Х В А Л А

07 березня 2019 року м. Хмельницький

Слідчий суддяХмельницького міськрайонногосуду Хмельницькоїобласті ОСОБА_1 ,з участюсекретаря судовогозасідання ОСОБА_2 ,розглянувши увідкритому судовомузасіданні взалі судуклопотання старшогослідчого вОВС ВРЗСГСДСУ ГУНП в Хмельницькій області капітана поліції ОСОБА_3 , погодженого з прокурором, про тимчасовий доступ до документів, у кримінальному провадженні № 12017240000000001,

ВСТАНОВИВ:

07.03.2019року старшийслідчий вОВС ВРЗСГСДСУ ГУНП в Хмельницькій області капітан поліції ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді з клопотанням, погодженим з прокурором відділу прокуратури Хмельницької області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ та вилучення документів, які перебувають у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

В обгрунтування даного клопотання слідчим зазначено, що У провадженні слідчого управління ГУ НП в Хмельницькій області перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017240000000001 від 06.01.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом 2016 року посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_2 зловживаючи своїм службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди допустили розголошення та витік службової інформації та відомостей з обмеженим доступом, виконували невластиві даному державному органу функції, а саме готували та направляли податкову звітність від імені підконтрольних суб`єктів господарювання, які перебувають на обліку у ІНФОРМАЦІЯ_2 , у відповідні податкові періоди, здійснювали коригування відповідних числових значень, використовуючи при цьому наявний доступ до всіх автоматизованих інформаційних систем ІНФОРМАЦІЯ_2 .

В ході досудового розслідування встановлено, що посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_3 зловживали службовим становищем і допустили витік службової інформації та відомостей з обмеженим доступом, виконували невластиві даному державному органу функції, а саме готували та наравляли податкову звітність від імені підконтрольних суб`єктів господарювання, а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_1 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_2 ),МКП « ІНФОРМАЦІЯ_6 »(кодЄДРПОУ НОМЕР_3 ),ГО « ІНФОРМАЦІЯ_7 »(кодЄДРПОУ НОМЕР_4 ),ФОП ОСОБА_5 (кодЄДРПОУ НОМЕР_5 ),ФОП ОСОБА_6 (іпн НОМЕР_6 ),ФОП ОСОБА_7 (іпн НОМЕР_7 ),ФОП ОСОБА_8 (іпн НОМЕР_8 ),ФОП ОСОБА_9 (іпн НОМЕР_9 ), які перебувають на обліку у ІНФОРМАЦІЯ_2 , у відповідні податкові періоди, здійснювали коригування відповідних числових значень, використовуючи при цьому наявний доступ до всіх автоматизованих інформаційних систем ІНФОРМАЦІЯ_2 . Встановлено місця,де можутьміститися речовідокази злочинноїдіяльності фігурантів,тобто комп`ютернатехніка,документи,чорнові записи, що стосуються діяльності «підконтрольних» СГД, їх податкова звітність, яка виготовлена ОСОБА_10 , комп`ютер на якому готуються та відправляються звіти та електронні цифрові ключі на флеш носіях, за допомогою яких ОСОБА_10 за попередньою змовою з ОСОБА_11 здійснюється відправлення податкової звітності «підконтрольних» СГД, які можуть бути використані в рамках кримінального провадження, з метою притягнення до відповідальності винних осіб, зокрема: у приміщенні офісу ОСОБА_12 за адресою: АДРЕСА_1 .

Також вставлено, що ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_8 користується абонентським номером НОМЕР_10 ; ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_9 користується абонентським номером НОМЕР_11 ; ОСОБА_12 , ІНФОРМАЦІЯ_10 користується абонентським номером НОМЕР_12 .

В судове засідання слідчий не з`явився, подав заяву про розгляд клопотання без його участі, просив задоволити клопотання з викладених у ньому підстав.

Вивчивши надані матеріали, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню виходячи із наступного.

Слідчим наведено підстави, передбачені ч.ч. 2, 5, 6 ст. 163 КПК України, зокрема, що документи, доступ до яких просить надати слідчий, в сукупності з іншими речами та документами кримінального провадження, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, можуть бути використані як доказ в кримінальному провадженні, існує загроза знищення вказаних документів, тому слідчий суддя розглядає клопотання слідчого без виклику представників осіб, у володінні яких знаходяться документи.

Враховуючи викладене, з метою забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування, є всі підстави для надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, оскільки іншими способами встановити особу, яка вчинила злочин, та довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, неможливо.

Керуючись ст.ст. 163, 164 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Надати дозвілслідчому відділурозслідування злочиніву сферіслужбової тагосподарської діяльностіСУ ГУНПв Хмельницькійобласті капітануполіції ОСОБА_3 ,старшому слідчомуцього жвідділу майоруполіції ОСОБА_13 ,старшому слідчомуцього жвідділу капітануполіції ОСОБА_14 на тимчасовийдоступ до документів ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_2 ), з можливістю вилучення роздруківок, які містять перераховані нижче відомості по абонентським номерам: НОМЕР_10 , НОМЕР_11 , НОМЕР_12 - за період часу з 21 липня 2016 по 04 березня 2019 року, із зазначенням наступних відомостей:

-Адреса розташування базової станції.

-Тип з`єднання (вхідні та вихідні дзвінки, GPRS, переадресація).

-Дата, час та тривалість з`єднання.

-Ідентифікаційні ознакикінцевого обладнання(абонентаА)(абонентський,серійний, ICCID, IMSI номери сім-картки, ІМЕІ).

-Ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувається сеанс зв`язку (абонент Б), з`єднання нульової тривалості.

-Приналежність абонентського номеру, за наявності контрактної угоди надати відомості про абонента (з наданням повних анкетних даних власника (ів) мобільного номеру телефону та належним чином завірених копій документів, на підставі яких виданий контрактний номер).

-ІМЕІ мобільного терміналу, в якому знаходилися вказані абонентські номери.

Службовим особам ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_2 ) забезпечити тимчасовий доступ та надати можливість вилучити вищезазначені документи.

Ухвала діє по 06 квітня 2019 року.

Відповідно до ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення07.03.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу80554614
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів, у кримінальному провадженні № 12017240000000001

Судовий реєстр по справі —686/6315/19

Ухвала від 07.03.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 07.03.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні