Ухвала
від 20.03.2019 по справі 466/2002/19
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 466/2002/19

У Х В А Л А

іменем України

20 березня 2019 року м. Львів

Слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Львова ОСОБА_1 секретар судового засідання ОСОБА_2 , розглянув клопотання слідчого СВ Шевченківського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 погоджене прокурором Львівської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019140090000492 від 08.02.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 222 КК України, -

встановив:

19.03.2019 року слідчий СВ Шевченківського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 звернувся до Шевченківського районного суду м. Львова з клопотанням погоджене прокурором Львівської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019140090000492 від 08.02.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 222 КК України.

В обґрунтування клопотання зазначає, що слідчим відділенням Шевченківського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019140090000492 від 08.02.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 222 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 07.02.2019 в Шевченківський ВП ГУНП у Львівській області надійшло звернення начальника управління охорони здоров'я ДПГЛМР ОСОБА_5 про те, що за результатами проведеного аудиту ефективності використання коштів субвенції з державного бюджетумісцевим бюджетам на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань за Урядовою програмою"Доступні ліки", встановлено порушення, що призвели до завищення суми відшкодування з державного бюджету на загальну суму282094,16 гривень. Ціпорушеннявиявили у ТзОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ; АДРЕСА_1 ). Окрімцього,ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " кошти в сумі 282094,16 гривень повернуто до бюджету.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що:

?оригіналинаказів про призначення, переміщення по посадах, звільнення ОСОБА_6 ;

?оригінали посадовихінструкцій та функціональних обов`язків ОСОБА_6 ;

?оригінал особової справи ОСОБА_6 ;

?оригінали нормативнихдокументів, які зобов`язували ОСОБА_6 формувати та подаватизвіти про відпущені лікарськізасоби, вартістьяких підлягає повномуабо частковомувідшкодуванню, за рецептами по Урядовійпрограмі «Доступніліки».

?оригінали рецептурнихлистків « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за 2018рік на підставі якихформувались та подавались звіти про відпущені лікарськізасоби, вартість яких підлягає повному або частковомувідшкодуванню, за рецептами по Урядовійпрограмі «Доступніліки».

?оригінализвітів, котрі подавались представником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ) для відшкодування коштів за Урядовоюпрограмою « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за 2018 рік.,

?оригінали документів, котрі містять вільні взірців підпису та почерку ОСОБА_6 ;

?оригінали звітів про відпущенілікарськізасоби, вартістьякихпідлягаєповномуабочастковомувідшкодуванню, за рецептами по Урядовійпрограмі «Доступніліки» сформовані робочою комп`ютерною програмою, котра знаходиться на робочих комп`ютерах в аптечному пункті ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що за адресою: АДРЕСА_2 за 2018 рік;

?оригінал довіреностівід ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », якою уповноважувалась ОСОБА_6 , формувати та подавати звіти про відпущенілікарськізасоби, вартістьякихпідлягаєповномуабочастковомувідшкодуванню, за рецептами по Урядовійпрограмі «Доступніліки»;

?копії посадових обов`язків директора та копія статуту ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »;

?оригінал договору про матеріальну відповідальність ОСОБА_6 ;

?бухгалтерська довідка про зарахування коштів на розрахунковий рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по урядовій програмі «Доступні ліки», за звітами поданими ОСОБА_6 в період 2018 р.;

?рух коштів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за 2018 р.;

?інформація про нарахування заробітної плати, виплат, доплат, премії, заохочення ОСОБА_6 за 2018 рік та інформація про виплату таких на карткові, поточні рахунки готівкою та іншими способами,

перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », котре знаходиться за адресою: АДРЕСА_3 .

Відповідно до вимог ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися із ними, зробити їх копії та вилучити їх (провести їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

У випадку отримання тимчасового доступу до вказаних речей та предметів, останні, можуть бути використані, як доказ вчинення конкретною особою (особою) даного кримінального правопорушення, дозволить проводити подальші слідчі дії в тому числі ряд експертиз, з метою прийняття законного і обґрунтованого рішення у вказаному кримінальному провадженні.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи те, що у матеріалах даного кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вищевказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин в ході проведення досудового розслідування, а тому необхідно отримати тимчасовий доступ до документів належних ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », котре знаходиться за адресою: АДРЕСА_3 .

Враховуючи вище наведене, та неможливість отримати необхідні для досудового розслідування відомості в інший спосіб, з метою забезпечення повного, швидкого, неупередженого дослідження всіх обставин, що стосуються вчинення кримінального правопорушення, просить клопотання задовольнити.

В судове засідання слідчий СВ Шевченківського ВП ГУ НП у Львівській ОСОБА_3 не з`явився, подав заяву про розгляд клопотання у його відсутності, зазначив, що клопотання підтримує у повному обсязі.

У відповідності до вимог ч. 3 ст. 244 КПК України неприбуття слідчого в судове засідання не перешкоджає розгляду клопотання.

Вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що таке є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Згідно з положенням ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ч.4 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд розглядає клопотання за участю сторони кримінального провадження, яка подала клопотання, та особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, крім випадків, передбачених частиною другою цієї статті.

Неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Відповідно до ч.6 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи те, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація сама по собі та в сукупності з іншими матеріалами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, слідчий суддя вважає необхідним надати тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч.4 ст.107 КПК України

Фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

На підставі викладеного та керуючись: ст. ст. 40, 159, 160, 162, 163 КПК України, слідчий суддя -

постановив :

Клопотання слідчого СВ Шевченківського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 погоджене прокурором Львівської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019140090000492 від 08.02.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 222 КК України задовольнити.

Зобов`язати уповноважену особу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », котре знаходиться за адресою: АДРЕСА_3 , про надання старшому слідчому Шевченківського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській областікапітану поліції ОСОБА_3 , працівникам УЗЕ у Львівській області ДЗЕ НП України за дорученням, тимчасовий доступ до:

?оригіналів наказів про призначення, переміщення по посадах, звільнення ОСОБА_6 ;

?оригіналів посадовихінструкцій та функціональнихобов`язків ОСОБА_6 ;

?оригіналу особової справи ОСОБА_6 ;

?оригіналів нормативнихдокументів, якізобов`язували ОСОБА_6 формувати та подаватизвіти про відпущенілікарськізасоби, вартістьякихпідлягаєповномуабочастковомувідшкодуванню, за рецептами по Урядовійпрограмі «Доступніліки».

?оригіналіврецептурнихлистків « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за 2018рік на підставіякихформувались та подавались звіти про відпущенілікарськізасоби, вартістьякихпідлягаєповномуабочастковомувідшкодуванню, за рецептами по Урядовійпрограмі «Доступніліки».

?оригіналівзвітів, котрі подавались представником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ) для відшкодування коштів за Урядовоюпрограмою « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за 2018 рік.,

?оригіналів документів, котрі містять вільні взірців підпису та почерку ОСОБА_6 ;

?оригіналів звітів про відпущенілікарськізасоби, вартістьякихпідлягаєповномуабочастковомувідшкодуванню, за рецептами по Урядовійпрограмі «Доступніліки» сформовані робочою комп`ютерною програмою, котра знаходиться на робочих комп`ютерах в аптечному пункті ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що за адресою: АДРЕСА_2 за 2018 рік;

?оригіналу довіреностівід ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », якою уповноважувалась ОСОБА_6 , формувати та подавати звіти про відпущенілікарськізасоби, вартістьякихпідлягаєповномуабочастковомувідшкодуванню, за рецептами по Урядовійпрограмі «Доступніліки»;

?копій посадових обов`язків директора та копії статуту ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »;

?оригіналу договору про матеріальну відповідальність ОСОБА_6 ;

?бухгалтерської довідки про зарахування коштів на розрахунковий рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по урядовій програмі «Доступні ліки», за звітами поданими ОСОБА_6 в період 2018 р.;

?руху коштів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за 2018 р.;

?інформації про нарахування заробітної плати, виплат, доплат, премії, заохочення ОСОБА_6 за 2018 рік та інформації про виплату таких на карткові, поточні рахунки готівкою та іншими способами,

котрі перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », котре знаходиться за адресою: АДРЕСА_3 , з можливістю їх вилучення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення проти ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудШевченківський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення20.03.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу80566570
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —466/2002/19

Ухвала від 20.03.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

Ухвала від 20.03.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

Ухвала від 20.03.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

Ухвала від 14.03.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні