Вирок
від 06.03.2019 по справі 548/441/19
ХОРОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 548/441/19

Провадження №1-кп/548/82/19

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

06 березня 2019 року м. Хорол

Хорольський районний суд Полтавської області в складі :

головуючогосудді - ОСОБА_1

при секретарі судового засідання - ОСОБА_2

за участю прокурора - ОСОБА_3

представника потерпілого - ОСОБА_4

обвинуваченого - ОСОБА_5

захисника - ОСОБА_6

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Хорол кримінальне провадження № 12019170330000041 за обвинуваченням

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,українець,громадянин України,уродженецьм.Хорол Полтавськоїобласті,мешканець АДРЕСА_1 , освіта повна середня, не одружений, не працюючий, інвалідності не має, не військовозобов`язаний, на утриманні має одну малолітню дитину, непрацездатних та осіб похилого віку на утриманні немає, раніше не судимий ,-

у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 185 КК України,

В С Т А Н О В И В:

24.01.2019 року близько 13-00 год., ОСОБА_5 , в стані алкогольного сп`яніння, перебуваючи в приміщенні гаража на території Хорольського будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів за адресою АДРЕСА_2 , побачив на полиці запчастини до тракторів та вирішив їх викрасти.

Реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на викрадення чужого майна, ОСОБА_5 , скориставшись тим, що за його діями ніхто не спостерігає, шляхом вільного доступу, таємно, з корисливих спонукань взяв з полиці належні Хорольському будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів, пневматичний перехідник, вартість якого згідно висновку експерта №21 від 01.02.2019 року становить 156,00 грн. та генератор, вартість якого згідно висновку експерта №22 від 01.02.2019 року становить 318,00 грн., сховав вказані запчастини під куртку та вийшов з приміщення гаража, намагаючись таємно їх викрасти.

Пересуваючись територією Хорольського будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів до виходу, ОСОБА_5 був помічений та викритий працівниками будинку інтернату, внаслідок чого не довів злочин до кінця з причин, які не залежали від його волі, при цьому вчинив всі дії, які вважав необхідним для доведення злочину до кінця.

Своїми умисними діями ОСОБА_5 намагався завдати матеріальної шкоди Хорольському будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів на загальну суму 474 грн.

В судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_5 підтвердив всі обставини скоєння злочину,свою вину в скоєному визнав повністю, пояснення дав аналогічні до фабули обвинувачення, щиро розкаявся у скоєному, просить його суворо не карати.

Крім повного визнання своєї вини обвинуваченим, його вина підтверджується зібраними по справі доказами, дійсність та достовірність яких учасниками судового розгляду не оспорюється.

Оскільки обставини справи ніким із учасників судового розгляду не оспорюються, обвинувачений ОСОБА_5 та інші учасники судового розгляду правильно розуміють зміст цих обставин, сумнівів у добровільності їх позиції немає та їм роз`яснено про позбавлення права оспорювати ці фактичні обставини справи у апеляційному порядку, суд відповідно до ч. 3ст. 349 КПК Українивизнав за недоцільне дослідження доказів стосовно цих обставин справи.

Отже, своїми умисними діями, які виразились у закінченому замаху, направленому на таємне викрадення чужого майна (крадіжка), ОСОБА_5 скоїв кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.15, ч.1 ст.185 КК України.

Призначаючи покарання обвинуваченому ОСОБА_5 за ч.2ст.15,ч.1ст.185 КК України, суд, керуючисьст. 65 КК України, враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, дані про особу обвинуваченого, обставини, що пом`якшують та обтяжують покарання.

Обставинами, які пом`якшують покарання обвинуваченого ОСОБА_5 , відповідно до ст. 66 КК України, є щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину.

Обставиною, що обтяжує покарання ОСОБА_5 згідно зіст.67 КК України, є вчинення ним злочину в стані алкогольного сп`яніння.

Суд враховує, що обвинувачений ОСОБА_5 за місцем проживання характеризується позитивно, має молодий вік, щиро розкаявся в скоєному, а також враховуючи думку представника потерпілого.

Беручи до уваги викладене, суд дійшов висновку, що для виправлення і перевиховання обвинуваченого ОСОБА_5 слід призначити йому покарання у виді штрафу на прибуток держави.

Обрані обвинуваченому вид та міра покарання, за переконанням суду, відповідають не тільки тяжкості вчиненого ним кримінального правопорушення, обставинам справи, але й особі обвинуваченого, є обґрунтованими та будуть відповідати цілям покарання.

Враховуючи особу обвинуваченого ОСОБА_5 , суд приходить до висновку про відсутність підстав обрання відносно нього запобіжного заходу.

Цивільний позов по даному кримінальному провадженню не заявлено.

Питання про речові докази суд вирішує відповідно дост. 100 КПК України.

Питання про судові витрати судом вирішується відповідно до ст.124 КПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст.31,176-179,369 - 371,373 - 376,394,395 КПК України, суд -

ЗАСУДИВ:

ОСОБА_5 визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.15, ч . 1 ст. 185 КК України, та за цією статтею призначити йому покарання у виді штрафу на прибуток держави в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 850, 00 грн.

Запобіжний захід відносно ОСОБА_5 не застосовувати.

Відповідно до ст.100 КПК речові докази по даному кримінальному провадженню - генератор від трактора ЮМЗ та пневматичний перехідник від трактора, які передані на зберігання до камери зберігання речових доказів Хорольського ВП ГУНП в Полтавській області , після набрання вироком законної сили повернути законному володільцю Хорольському будинку- інтернат для громадян похилого віку та інвалідів.

Стягнути з ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,уродженця м.Хорол Полтавськоїобласті,мешканця АДРЕСА_1 , ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 на користь держави судові витрати по справі в сумі 1144,00 грн. за проведення експертиз.

Згідно зі ч. ч. 6, 7ст. 376 КПК Україникопію вироку негайно після його проголошення вручити обвинуваченому та прокурору. Копія судового рішення не пізніше наступного дня після ухвалення надсилається учаснику судового провадження, який не був присутнім в судовому засіданні.

Вирок може бути оскаржений до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляції через Хорольський районний суд Полтавської області.

ГоловуючийОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.03.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу80609498
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —548/441/19

Ухвала від 06.03.2019

Кримінальне

Хорольський районний суд Полтавської області

Коновод О. В.

Вирок від 06.03.2019

Кримінальне

Хорольський районний суд Полтавської області

Коновод О. В.

Ухвала від 27.02.2019

Кримінальне

Хорольський районний суд Полтавської області

Коновод О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні