Ухвала
від 21.03.2019 по справі 712/3951/19
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Справа № 712/3951/19

Провадження № 1-кс/712/2454/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про призначення експертизи

21 березня 2019 року Слідчий суддя Соснівського районного суду м.Черкаси ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 розглянувши клопотання старшого слідчогоСВ Черкаського відділуполіції Головногоуправління Національноїполіції вЧеркаській області капітана поліції ОСОБА_3 про призначення судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів в кримінальному провадженні №12019251010001353, яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 16.03.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України.,-

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий СВ Черкаського відділуполіції Головногоуправління Національноїполіції вЧеркаській області капітанполіції ОСОБА_3 звернувся до суду з указаним клопотанням, просить доручити експертам Черкаського НДЕКЦ МВС України провести судову експертизу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів в кримінальному провадженні № 12019251010001353, яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 16.03.2019.

Клопотання обґрунтовано тим, що Черкаським відділомполіції Головногоуправління Національноїполіції вЧеркаській області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженні № 12019251010001353, яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 16.03.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 16.03.2019 року до Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області надійшли матеріали працівників поліції про те,що 16.03.2019 року близько 14 год. 30 хв. в приміщенні Черкаського слідчого ізолятору, що по вул. Ільїна, 234, під час обшуку продуктової передачі для ув`язненого ОСОБА_4 , 1984 р.н., працівниками СІЗО було виявлено в поліетиленовому пакеті з цукром білий кристал, який може відноситися до наркотичних речовин. Даний кристал працівниками СОГ Черкаського відділу поліції було вилучено та поміщено до с/п. ( ЄО 13288 від 16.03.2019)

Для проведення повного, всебічного та неупередженого розслідування кримінального провадження та встановлення істини, а також з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання експерта, а тому виникла необхідність у зверненні до суду з відповідним клопотанням.

Слідчий у судове засідання не з`явився, подав заяву про розгляд клопотання у його відсутність та просив задоволити заявлені в клопотанні вимоги.

Дослідивши матеріали справи, слідчий суддя робить наступні висновки.

За змістом ч. 1ст. 242 КПК Україниекспертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання. Не допускається проведення експертизи для з`ясування питань права. Відповідно до ч. 1ст. 244 КПК України, у разі якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання, сторони кримінального провадження мають право звернутися з клопотанням про проведення експертизи до слідчого судді.

Згідно із ч. ч. 6, 7ст. 244 КПК Українислідчий суддя задовольняє клопотання, якщо особа, яка звернулася з відповідним клопотанням, доведе, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта. Слідчий суддя самостійно визначає експерта, якого необхідно залучити, або експертну установу, якій необхідно доручити проведення експертизи. До ухвали слідчого судді про доручення проведення експертизи включаються запитання, поставлені експертові особою, яка звернулася з відповідним клопотанням. Слідчий суддя має право не включити до ухвали запитання, поставлені особою, яка звернулася з відповідним клопотанням, якщо відповіді на них не стосуються кримінального провадження або не мають значення для судового розгляду, обґрунтувавши таке рішення в ухвалі.

Вивчивши матеріали клопотання та додані до нього документи, слідчий суддя вважає його обґрунтованим і таким, що підлягає задоволенню,оскільки матеріаламиклопотання підтверджено,щодля вирішення вказанихпитань,що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання та залучення експерта, з метою проведення судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.238,242,244 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого СВ Черкаського відділуполіції Головногоуправління Національноїполіції вЧеркаській області капітана поліції ОСОБА_3 про призначення судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів в кримінальному провадженні №12019251010001353, яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 16.03.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України задоволити.

Призначити судову експертизу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів.

Проведення експертизи доручити експертам Черкаського НДЕКЦ МВС України.

На вирішення експерта поставити такі питання:

- чи є надана на експертизу речовина наркотичним засобом, психотропною речовиною, їх аналогом та прекурсором?

- яка маса наркотичного засобу, психотропної речовини, їх аналогу чи прекурсору?

Для дослідження експерту надати: копію ухвали про призначення експертизи, поліетиленовий пакет в якому перебуває кристалічна речовина, що знаходиться в п/е пакеті «Національна поліція України Головне слідче управління» №INZ1033224, що скріплений підписами слідчого і понятих.

Дозволити видозміну, об`єднання об`єктів, часткове або повне знищення об`єктів дослідження згідно методики проведення експертизи.

Попередити експертів про кримінальну відповідальність передбачену ст. 384 КК України.

Виконання ухвали доручити старшому слідчому СВ Черкаського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області капітану поліції ОСОБА_3 , який може доручити її виконання іншому органу досудового розслідування та оперативному підрозділу.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її постановлення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.03.2019
Оприлюднено15.02.2023

Судовий реєстр по справі —712/3951/19

Ухвала від 21.03.2019

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (В.Д.) В. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні