Ухвала
від 20.02.2019 по справі 757/7484/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/7484/19-к

Примірник № ___

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 лютого 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури № 6 ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів,-

ВСТАНОВИВ:

до провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури № 6 ОСОБА_3 про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю та знаходяться у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , АДРЕСА_1 ).

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження прокурор вказав, що Київською місцевою прокуратурою № 6 здійснюється процесуальне керівництво по матеріалам досудового розслідування кримінального провадження від 25.11.2018 № 42018101060000226, зареєстрованого за фактом вчинення службовими особами АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364-1 КК України.

Прокурор зазначив, що по даному кримінальному провадженні провадяться слідчі дії, в зв`язку з чим виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів, які містять охоронювану законом таємницю та знаходяться у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , АДРЕСА_1 ), з можливістю вилучення належним чином завірених копій документів в електронному та паперовому вигляді.

В судове засідання слідчий, прокурор не з`явились, про причини своєї неявки суд не повідомили. Прокурор подав заяву про розгляд клопотання у його відсутність та зазначив, що клопотання підтримує в повному обсязі.

Представник особи у володінні якої перебувають речі та документи в судове засідання не з`явився, повідомлявся у встановленому законом порядку, про причини своєї неявки не повідомили.

Статтею 22 КПК України передбачено, що кримінальне провадження здійснюється на основі змагальності, що передбачає самостійне обстоювання стороною обвинувачення і стороною захисту їхніх правових позицій, прав, свобод і законних інтересів засобами, передбаченими цим Кодексом. Сторони кримінального провадження мають рівні права на збирання та подання до суду речей, документів, інших доказів, клопотань, скарг, а також на реалізацію інших процесуальних прав, передбачених цим Кодексом.

У відповідності до положень ст. 26 КПК України, сторони кримінального провадження є вільними у використанні своїх прав у межах та спосіб, передбачених цим Кодексом.

Оскільки, згідно ч. 4 ст. 163 КПК України, відсутність слідчого чи прокурора не є перешкодою для розгляду клопотання, суд визнав можливим розглянути клопотання за відсутності слідчого, прокурора на підставі наявних доказів.

Фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів на підставі ч. 1 ст. 107 КПК України не здійснювалась.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Дослідивши матеріали клопотання, враховуючи положення ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, оскільки вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та іншими способами неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів неможливо.

На підставі викладеного і керуючись ст. 108, ст.ст. 160, 162-164, 166, ст. 309 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури № 6 ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів задовольнити.

Надати дозвіл прокурору Київської місцевої прокуратури № 6 ОСОБА_3 або за його дорученням оперативним співробітникам Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБ України на тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю та знаходяться у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , АДРЕСА_1 ), з можливістю вилучення належним чином завірених копій документів в електронному та паперовому вигляді, а саме:

- документів щодо руху грошових коштів по наступних рахунках суб`єктів господарювання, відкритих у АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ), що належать:

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ): НОМЕР_4 українська гривня.

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ): НОМЕР_6 українська гривня.

ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ): НОМЕР_8 українська гривня; НОМЕР_9 українська гривня; НОМЕР_10 українська гривня; НОМЕР_11 мультивалютний; НОМЕР_12 українська гривня; НОМЕР_13 українська гривня.

ПП « ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ): НОМЕР_15 українська гривня;

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_16 ): НОМЕР_17 українська гривня.

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_18 ): НОМЕР_19 українська гривня; НОМЕР_20 українська гривня.

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_21 ): НОМЕР_22 українська гривня; НОМЕР_23 українська гривня; НОМЕР_24 українська гривня; НОМЕР_25 українська гривня.

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_26 ): НОМЕР_27 українська гривня; НОМЕР_28 українська гривня.

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_29 ): НОМЕР_30 українська гривня; НОМЕР_31 українська гривня; НОМЕР_32 українська гривня; НОМЕР_33 українська гривня.

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_34 ): НОМЕР_35 мультивалютний; НОМЕР_36 мультивалютний; НОМЕР_37 українська гривня; НОМЕР_38 українська гривня.

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_39 ): НОМЕР_40 мультивалютний; НОМЕР_41 мультивалютний; НОМЕР_42 українська гривня; НОМЕР_43 українська гривня.

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_44 ): НОМЕР_45 мультивалютний; НОМЕР_46 мультивалютний; НОМЕР_47 українська гривня, у друкованому та електронному вигляді за період з 01.06.2015 по 01.01.2019 із зазначенням повних даних платників і отримувачів, їх кодів ЄДРПОУ, номерів рахунків та МФО банківських установ, призначення платежів, конкретного часу і дат платежів, номерів платіжних документів, вхідних та вихідних залишків на рахунках з інформацією щодо призначення кожного платежу та контрагентів, дати та часу операції, з виведенням щоденних залишків по рахункам за період з 01.06.2015 по 01.01.2019 (у паперовому та електронному вигляді);

-документів справ з юридичного оформлення рахунків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ПП « ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_16 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_18 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_21 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_26 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_29 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_34 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_39 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_44 ), що передбачені «Інструкцією про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземній валютах», затвердженою Постановою Правління Національного банку України від 12.11.2003 № 492, які надавались для відкриття рахунку та додавались до справи під час його функціонування (копії паспортів або інші документи, що посвідчують особу; документи, видані відповідним органом державної податкової служби, що засвідчують їх реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків; документи, що підтверджують їх повноваження; договори банківських рахунків, у тому числі договори банківського вкладу (депозиту); заяви про відкриття поточного та вкладних (депозитних) рахунків; копії легалізованих або засвідчених шляхом проставлення апостиля витягів з торговельного, банківського або судового реєстрів або реєстраційних посвідчень місцевого органу владу іноземної держави про реєстрацію юридичних осіб, засвідчені нотаріально; копії легалізованих або засвідчених шляхом проставлення апостиля довіреностей на ім`я осіб, які мають право відкривати та розпоряджатися рахунками, засвідчені нотаріально, а у разі видачі іноземними інвесторами такої довіреності на території України копії цих довіреностей, засвідчені нотаріально; картки із зразками підписів та печатки, договори на розрахунково-касове обслуговування та обслуговування в системі «клієнт-банк» тощо);

-завірених копій карток із зразками підписів службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ПП « ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_16 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_18 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_21 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_26 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_29 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_34 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_39 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_44 ),, та відбитками печаток вказаних підприємств;

-завірених копій заявки(-ок) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ПП « ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_16 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_18 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_21 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_26 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_29 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_34 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_39 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_44 ), на отримання чекових книжок;

-завірених копій документів (чеків, видаткових касових ордерів, заяв на видачу готівки та інших видаткових касових документів) на отримання готівки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ПП « ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_16 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_18 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_21 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_26 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_29 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_34 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_39 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_44 ), з рахунків, відкритих в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ) у період з 01.06.2015 по 01.01.2019.

-документів, що були підставою для здійснення АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ) за період з 01.06.2015 по 01.01.2019 операцій з купівлі-продажу іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку України за дорученням клієнтів банку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ПП « ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_16 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_18 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_21 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_26 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_29 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_34 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_39 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_44 ), а саме заяв про купівлю іноземної валюти, договорів із нерезидентом, оформлених відповідно до чинного законодавства, актів (здавання-приймання тощо) або іншого документа, який свідчить про надання послуг, виконання робіт, імпорт/експорт прав інтелектуальної власності, якщо оплачуються отримані послуги (права), виконані роботи; документів, що передбачені для документарної форми розрахунків (акредитив, інкасо), вексельної форми розрахунків (вексель яким резидент-імпортер/експортер оформив заборгованість перед нерезидентом за договором), якщо договір передбачає такі форми розрахунків; документи, що підтверджують наявність в електронних реєстрах митних декларацій інформації про ввезення/вивезення з митної території України товарів або документи, що засвідчують виконання нерезидентом/резидентом робіт, отримання/надання послуг; SWIFT (свіфт)-повідомлення ТОВ із детальними даними і розшифровками за період, на підставі яких здійснювалися розрахунки вказаних суб`єктів господарювання із нерезидентами та документи, що стали підставою для їх формування.

-документів (виписок) за кореспондентським рахунком АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ) у друкованому та електронному вигляді за період з 01.06.15 по 01.01.2019 із зазначенням платежу, за якими здійснювалось списання коштів з метою перерахування за кордон придбаної за дорученням ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ПП « ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_16 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_18 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_21 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_26 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_29 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_34 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_39 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_44 ) іноземної валюти.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Службовим особам АТ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » надати (забезпечити) тимчасовий доступ до речей і документів, особам, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні та/або оперативним підрозділам органів внутрішніх справ, які здійснюють слідчі (розшукові) дії в кримінальному провадженні за письмовим дорученням слідчого, прокурора та надати їм можливість вилучити зазначені в ухвалі документи.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Підготовлено в 2-х примірниках.

Прим. 1 справа №757/7484/19-к.

Прим. 2 прокурор ОСОБА_3

Копія АТ « ІНФОРМАЦІЯ_14 »

Виконавець: ОСОБА_1 .

20.02.2019

Дата ухвалення рішення20.02.2019
Оприлюднено15.02.2023

Судовий реєстр по справі —757/7484/19-к

Ухвала від 20.02.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Новак Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні