Ухвала
від 22.03.2019 по справі 905/537/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м. Харків, пр. Науки, 5, тел.: (057) 702-07-99, E-mail: inbox@dn.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

22.03.2019 Справа № 905/537/19                     Суддя господарського суду Донецької області Огороднік Д.М. розглянувши матеріали

за позовом                    Публічного акціонерного товариства «Дніпровський металургійний                                                   комбінат» (51925, Дніпропетровська обл., м. Кам'янське, вул. Соборна,                                         буд. 18-Б, ЄДРПОУ 05393043)

до                              Товариства з обмеженою відповідальністю «ЗЕТА ІНВЕСТ» (87535,                                                   Донецька обл., м.Маріуполь, просп. Металургів, буд. 235, ЄДРПОУ                                                   42317022)

про                              зобов'язання виконати умови договору.

В С Т А Н О В И В:

На розгляд господарського суду Донецької області передано позовні вимоги Публічного акціонерного товариства «Дніпровський металургійний комбінат» до Товариства з обмеженою відповідальністю «ЗЕТА ІНВЕСТ» про зобов'язання відповідача виконати п. 3.3 договору про переведення боргу (заміни сторони у зобов'язанні) № ЗІ-ДКХЗ-19-03-11 від 11.03.2019.

Позов обґрунтовано тим, що в результаті невиконання Товариством з обмеженою відповідальністю «ЗЕТА ІНВЕСТ» зобов'язань по договору укладеного між Публічним акціонерним товариством «Дніпровський металургійний комбінат» та Приватним акціонерним товариством «Дніпровський Коксохімічний завод», Публічне акціонерне товариство «Дніпровський металургійний комбінат» в силу ст.ст. 527, 528 Цивільного кодексу України, має право вимагати в судовому порядку виконання Товариством з обмеженою відповідальністю «ЗЕТА ІНВЕСТ» умов договору № ЗІ-ДКХЗ-19-03-11 від 11.03.2019, оскільки таке невиконання вплине на права та обов'язки Публічного акціонерного товариства «Дніпровський металургійний комбінат».

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст.ст. 162, 164,172 Господарського процесуального кодексу України підстави для залишення її без руху, повернення або відмови у відкритті провадження у справі, встановленіГосподарським процесуальним кодексом України, відсутні.

Питання щодо визначення форми судочинства вирішується судом на стадії відкриття провадження у справі згідно ст. 176 Господарського процесуального кодексу України.

Відповідно до п.2 ч.3 ст.12 Господарського процесуального кодексу України загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Розглянувши матеріали позовної заяви, обраний позивачем спосіб захисту, обсяг та характер доказів у справі, господарський суд дійшов висновку, що справу №905/537/19 слід розглядати за правилами загального позовного провадження.

Відповідно до ч. 2 ст.50 Господарського процесуального кодексу України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Суд встановив, що ймовірний результат вирішення спору може вплинути на права та обов'язки Приватного акціонерного товариства «Дніпровський Коксохімічний завод», як кредитора за договором про переведення боргу (заміни сторони у зобов'язанні) № ЗІ-ДКХЗ-19-03-11 від 11.03.2019, суд дійшов висновку про необхідність його залучення в порядку ч.2 ст. 50 Господарського процесуального кодексу України, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача.

Керуючись ст.ст.12, 50, 162, 164, 172, 176, 234, 247 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі №905/537/19.

2. Підготовче засідання призначити на 08.04.2019 року о 15:00 год., яке відбудеться у приміщенні суду, за адресою: м.Харків, пр. Науки, 5, кімната № 403.

3. Справу №905/537/19 розглядати за правилами загального позовного провадження.

4. Залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Приватне акціонерне товариство «Дніпровський Коксохімічний завод» (51901, Дніпропетровська обл., м. Кам'янське, вул. Колеусівська, буд. 1, код ЄДРПОУ 05393085)

5. Викликати учасників справи (позивача, відповідача та третю особу) у підготовче засідання.

6. Позивачу надати суду оригінали всіх документів по суті спору, доданих до позовної заяви (для огляду).

7. Запропонувати відповідачу надати суду: відповідно до ст. 165 Господарського процесуального кодексу України відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; одночасно надіслати учасникам справи - копію відзиву та доданих до нього документів, докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання.

8. Третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача надати: довіреність на представника або інший документ, що підтверджує повноваження представника та відповідає вимогам чинного законодавства України; надати письмові пояснення з обґрунтуванням своєї правової позиції по суті спору, з наданням відповідних доказів на підтвердження обставин, на яких ґрунтуються пояснення, в строк - протягом 15 днів; одночасно надіслати учасникам справи відповідні письмові пояснення і додатки до нього та надати до суду докази такого направлення, до початку підготовчого засідання.

9. Визначити строк для подання відзиву на позов та пояснень третіх осіб - протягом 15 днів з дня вручення даної ухвали та для подання заперечень на відповідь на відзив - протягом 5 днів з дня їх отримання.

10. Позивачу визначити строк для подання відповіді на відзив протягом 5 днів з дня його отримання.

11. Запропонувати учасникам справи направити в судове засідання своїх представників, повноваження яких оформити відповідно до вимог, викладених у статті 60 Господарського процесуального кодексу України, та надати суду документи, що підтверджують повноваження представників.

12. Для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи звернути увагу учасників справи на визначені ч. 2 ст. 182 Господарського процесуального кодексу України дії, які здійснює суд у підготовчому засіданні.

13. Всі вказані матеріали надати до суду з відповідно оформленим супровідним листом.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Суддя Д.М. Огороднік

Учасники процесу мають можливість отримувати процесуальні документи в електронному вигляді одночасно з документами у паперовому вигляді.

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

1. Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.

2. Подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі. Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної Заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в Заявці.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://dn.arbitr.gov.ua.          

          

          

Дата ухвалення рішення22.03.2019
Оприлюднено26.03.2019
Номер документу80647407
СудочинствоГосподарське
Суть                              зобов'язання виконати умови договору

Судовий реєстр по справі —905/537/19

Ухвала від 20.05.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Д.М. Огороднік

Рішення від 15.04.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Д.М. Огороднік

Рішення від 15.04.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Д.М. Огороднік

Ухвала від 28.03.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Д.М. Огороднік

Ухвала від 01.04.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Д.М. Огороднік

Ухвала від 22.03.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Д.М. Огороднік

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні