Ухвала
від 20.03.2019 по справі 202/1914/19
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/1914/19

Провадження № 1-кс/202/3160/2019

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 березня 2019 року м. Дніпро

слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1

за участю секретарясудового засідання ОСОБА_2

прокурора відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 ,

розглянувшиу судовомузасіданні в залісуду вм.Дніпрі клопотання прокурора відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 ,про проведенняобшуку укримінальному провадженні№ 42018040000001168 від 19.09.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Прокуратурою Дніпропетровської області здійснюється нагляд у формі процесуального керівництва за матеріалами досудового розслідування № 42018040000001168 за фактом зловживання своїм службовим становищем службовими особами суб`єктів господарювання та в\ч НОМЕР_1 , які діючи за сприяння посадових осіб правоохоронних органів, здійснювали перерахування бюджетних коштів на підприємства з ознаками фіктивності, та за фактом незаконної реалізації нафтопродуктів державної форми власності за ч. 2 ст. 364 КК України.

В провадженняслідчого суддіІндустріального районногосуду м.Дніпропетровська надійшлоклопотання прокурора відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 ,про проведенняобшуку укримінальному провадженні№ 42018040000001168.

Згідно матеріалів клопотання під час досудового розслідування встановлено, що командування в/ч НОМЕР_1 та його підлеглі формують колони бензовозів, та, приблизно 1-2 рази на тиждень доставляють пальне для потреб військових формувань Збройних Сил України, які виконують бойові завдання у зоні проведення Операції Об`єднаних Сил на територію Донецької області.

Також підтверджено, що командування та начальники служб тилу військових частин, за попередньою змовою із ОСОБА_5 , використовуючи різноманітні протиправні схеми (завищення кілометражу пробігу колони бензовозів, зміни об`єму пального у залежності від температури навколишнього середовища, випаровування, заправка за документами відсутніх у дійсності в колоні бензовозів та ін.) штучно формують значні не обліковані залишки пального, які у подальшому реалізують за неправомірною схемою вивезення та збуту викраденого пального.

Крім того, за вказівкою ОСОБА_5 його підлеглими здійснюється оформлення фіктивних шляхових документів (шляхових листів, ТТН, та ін.) на автомобілі, які нібито рухаються в колонах, при цьому, з території військової частини не виїжджають, а також фіктивні документи завозу-вивозу палива ТОВ «Каранкас» (код ЄДРПОУ 39547155).

Після оформлення фіктивних документів, викрадене з території в/ч НОМЕР_1 пальне вивозиться тягачем марки МАЗ 64229 (держ.№ НОМЕР_2 ) з причепом (бочка), який згідно наявної документації (договір № 7/5 від 13.04.2016) винаймає ТОВ «Каранкас».

За даними Регіонального сервісного центру МВС України в Дніпропетровській області, вказана вантажівка не проходила технічний огляд та не має дозволу на перевезення небезпечних вантажів та іншої необхідної дозвільної документації, тому весь шлях від військової частини з м. Нікополь до м. Марганця з метою вирішення можливих проблем з патрульною поліцією вантажівку супроводжує на власному автомобілі ОСОБА_6 .

Крім цього встановлено, що до розкрадання дизельного пального причетний - ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 який зареєстрований в АДРЕСА_1 . На промисловій базі якого знаходиться неофіційна АЗС, розташована за адресою: Дніпропетровська область, м. Покров, вул. Північно-промислова, 9, через яку частково здійснюється реалізація викраденого пального.

За даними Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, інформації щодо власника, на об`єкти нерухомого майна за адресою: АДРЕСА_1 , належить ОСОБА_7 .

Для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування кримінального провадження, в ході досудового розслідування виникла необхідність в проведенні обшуку за місцем фактичного мешкання ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , з метою недопущення знищення чи перевезення до іншого приміщення документів, з метою відшукання та вилучення всіх бухгалтерських та платіжних документів, які підтверджують взаємовідносини з ТОВ «Каранкас» (код ЄДРПОУ 39547155) та іншими суб`єктами господарювання, які задіяні в злочинній схемі протягом 2018-2019 років, а саме: документів, акти перевірок контролюючих органів, договори, додаткові угоди, специфікації, договори на зберігання продукції, акти приймання-передачі, сертифікати відповідності, видаткові накладні, листування між підприємствами, паспорти та сертифікати на ТМЦ, рахунки-фактури, платіжні доручення, виписки про рух грошових коштів з банків, дані про осіб, уповноважених на зняття коштів, звірка взаєморозрахунків, транспортні (перевізні) документи, а також ті, що зберігаються в електронному вигляді на цифрових носіях інформації (системні блоки, ноутбуки, телефони, планшети, накопичувачі жорстких магнітних дисків (HDD), твердотілі накопичувачі (SSD), оптичні диски, карти пам`яті, флеш-накопичувачі, сім карти, тощо), техніка для копіювання та друку, усі наявні грошові кошти, пластикові банківські картки та ключі від банківських скриньок, індивідуальних сейфів, за допомогою яких проводиться легалізація грошових коштів, особисті сумки, рюкзаки учасників слідчої дії, будь-які документи в т.ч. зразки почерку, чорнові записи, блокноти, щоденники, приладдя для забезпечення передачі даних через інтернет-мережі та інші документи, предмети та ТМЦ (в тому числі й пальне, горючі смазочні матеріали, тощо), які мають істотне значення для встановлення об`єктивної істини по кримінальному провадженню.

Прокурор у судовому засіданні клопотання підтримав та просив задовольнити.

Заслухавши думку прокурора, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Відповідно до ст. 30 Конституції України не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду.

Відповідно до ч. 1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно з ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених в клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Згідно з ч. 5 ст. 236 КПК України обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку.

На підставі вищевикладеного, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання прокурора є законним, обґрунтованим та таким, що відповідає вимогам ч. 3 ст. 234 КПК України та підлягає задоволенню, оскільки проведення обшуку є єдиним можливим та необхідним у даному випадку шляхом для законного отримання доступу до вказаних предметів і документів, забезпечення їх схоронності та можливості подальшого використання, як доказів у кримінальному провадженні.

На підставі викладеного та керуючись ст. 30 Конституції України, ст. ст. 110, 107, 131-132, 233-235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання прокурора відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 ,про проведенняобшуку укримінальному провадженні№ 42018040000001168 від 19.09.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, задовольнити.

Надати прокурорам другого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , ОСОБА_3 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , слідчим СУ ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , іншим членам слідчої групи, прокурорам групи прокурорів у вказаному кримінальному провадженні, працівникам оперативного підрозділу, що діють на підставі доручення слідчого чи прокурора у даному кримінальному провадженні, дозвіл на проведення обшуку за місцем фактичного мешкання ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання та вилучення всіх бухгалтерських та платіжних документів, які підтверджують взаємовідносини з ТОВ «Каранкас» (код ЄДРПОУ 39547155) та іншими суб`єктами господарювання, які задіяні в злочинній схемі протягом 2018-2019 років, а саме: документів, акти перевірок контролюючих органів, договори, додаткові угоди, специфікації, договори на зберігання продукції, акти приймання-передачі, сертифікати відповідності, видаткові накладні, листування між підприємствами, паспорти та сертифікати на ТМЦ, рахунки-фактури, платіжні доручення, виписки про рух грошових коштів з банків, дані про осіб, уповноважених на зняття коштів, звірка взаєморозрахунків, транспортні (перевізні) документи, а також ті, що зберігаються в електронному вигляді на цифрових носіях інформації (системні блоки, ноутбуки, телефони, планшети, накопичувачі жорстких магнітних дисків (HDD), твердотілі накопичувачі (SSD), оптичні диски, карти пам`яті, флеш-накопичувачі, сім карти, тощо), техніка для копіювання та друку, усі наявні грошові кошти, пластикові банківські картки та ключі від банківських скриньок, індивідуальних сейфів, за допомогою яких проводиться легалізація грошових коштів, особисті сумки, рюкзаки учасників слідчої дії, будь-які документи в т.ч. зразки почерку, чорнові записи, блокноти, щоденники, приладдя для забезпечення передачі даних через інтернет-мережі та інші документи, предмети та товарно-матеріальні цінності (в тому числі й пальне, горючі смазочні матеріали, тощо), які мають істотне значення для встановлення об`єктивної істини по кримінальному провадженню.

Строк виконання ухвали до 18 квітня 2019 року включно.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.03.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу80655816
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведенняобшуку укримінальному провадженні№ 42018040000001168 від 19.09.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України

Судовий реєстр по справі —202/1914/19

Ухвала від 20.03.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

Ухвала від 20.03.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

Ухвала від 20.03.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

Ухвала від 20.03.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

Ухвала від 20.03.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

Ухвала від 20.03.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

Ухвала від 19.03.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

Ухвала від 19.03.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

Ухвала від 20.03.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

Ухвала від 19.03.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні