Рішення
від 12.02.2019 по справі 534/1433/18
КОМСОМОЛЬСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 534/1433/18

Провадження № 2/534/142/19

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

12 березня 2019 року Комсомольський міський суд

Полтавської області

в складі: головуючого судді Куц Т.О.

з участю секретаря Гончар С.Т.

представника позивача ОСОБА_1

відповідача ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Горішні Плавні Полтавської області цивільну справу за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_2, треті особи: Орган опіки та піклування виконавчого комітету Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області, Виконавчий комітет Дмитрівської сільської ради м. Горішні Плавні в особі відділу реєстрації про визнання осіб такими, що втратили право користування житловим приміщенням,

в с т а н о в и в :

Позивач звернулася до суду з позовною заявою до відповідача про визнання ОСОБА_2 та її неповнолітнього сина ОСОБА_4 таким, що втратили право користування житловим приміщенням будинком № 47 по вул. Спортивній, в с. Дмитрівка м. Горішні Плавні Полтавської області, посилаючись на те, що вони є власником вказаного будинку з господарськими будівлями. Відповідач ОСОБА_2 та її неповнолітній син ОСОБА_4 в будинку не проживають , будинком не користуються, їх речі в ньому відсутні , і не приймають участі в його утриманні. Просить визнати ОСОБА_2 та її неповнолітнього сина ОСОБА_4 такими, що втратили право на користування вказаним будинком.

Позивач ОСОБА_3 в судове засідання не з'явилася, про день, час і місце розгляду справи повідомлена належним чином. Від неї до суду надійшла заява про розгляд справи у її відсутність.

Представник позивача ОСОБА_3 - ОСОБА_1 в судовому засіданні позовні вимоги підтримав повністю, посилаючись на обставини зазначені у ньому.

Відповідач ОСОБА_2 в судовому засіданні позов не визнала, посилаючись на те, що не має можливості зареєструвати себе та неповнолітнього сина ОСОБА_4 за іншою адресою. При цьому зазначила, що дійсно в будинку № 47 по вул. Спортивній в с. Дмитрівка м. Горішні Плавні , вона та її син ОСОБА_4 не проживають з червня 2016 року, з цього часу в зазначеному будинку ніхто не проживає. Вона з сином залишили зазначене житло на вимогу сина її вітчима ОСОБА_5

Представник органу опіки та піклування в судове засідання не з'явився, направив до суду заяву про розгляд справи у їх відсутність, просив при ухваленні рішення у справі врахувати інтереси неповнолітнього ОСОБА_4

Представник Виконавчого комітету Дмитрівської сільської ради м. Горішні Плавні в судове засідання не з'явився, направив до суду заяву в якій їх представник просив розглядати справу у їх відсутність, позовні вимоги ОСОБА_3 визнав повністю.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що позов обґрунтований і підлягає до задоволення за таких обставин.

Судом встановлено, що позивач ОСОБА_3 є власником будинку с господарськими будівлями № 47 по вул. Спортивній, с. Дмитрівка м. Горішні Плавні Полтавської області, що підтверджується свідоцтвом про право на спадщину за законом від 13.03.2018 та витягом з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності (а.с.5, 9,10).

Згідно ст. 319 ЦК України власник володіє, користується, розпоряджається своїм майном за власним розсудом.

Відповідно до довідки Дмитрівської сільської ради м. Горішні Плавні Полтавської області від 20.09.2018 в будинку № 47 по вул. Спортнивній, в с. Дмитрівка м. Горішні Плавні зареєстровані ОСОБА_2, ОСОБА_4 (а.с.4).

Факт непроживання відповідача та її сина ОСОБА_4 в будинку № 47 по вул. Спортивній в с. Дмитрівка м. Горішні Плавні Полтавської області підтверджується актом від 20.09.2018, в якому зазначено, що ОСОБА_2 та її син ОСОБА_4 не проживають у вказаному будинку з 01.12.2016 (а.с.4).

Зазначені обставини були підтверджені в судовому засіданні ОСОБА_2 , яка пояснила, що в будинку № 47 по вул. Спортивній в с. Дмитрівка м. Горішні Плавні Полтавської області , вона та її неповнолітній син ОСОБА_4 не проживають з червня 2016 року. Будь яких доказів на обґрунтування своїх заперечень проти позову відповідач ОСОБА_2 суду не надала.

Відповідно до ст. 391 ЦК України власник має право вимагати усунення перешкод у здійсненні ним права користування та розпоряджання своїм майном.

В судовому засіданні встановлено, що відповідач та її син ОСОБА_4 не проживають в спірному жилому приміщенні понад один рік без поважних причин, тому вони втратили право користування ним і позов підлягає до задоволення .

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.10,11,141,264,265 ЦПК України, суд ,

ухвалив:

Позовні вимоги ОСОБА_3 - задовольнити повністю.

Визнати ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1 та її неповнолітнього сина ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2 такими, що втратили право користування житловим будинком № 47 по вул. Спортивній в селі Дмитрівка м. Горішні Плавні Полтавської області.

Стягнути з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_3 судові витрати у розмірі 704 грн 80 коп.

Рішення набирає законної сили після закінчення строків подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Рішення суду може бути оскаржено до Полтавського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення. До початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга подається до апеляційного суду Полтавської області через Комсомольський міський суд Полтавської області.

Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручене у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження - якщо така заява подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Повне ім'я позивача: ОСОБА_3, адреса місця проживання: 39600, м. Кременчук, проспект свободи, 28/42 кв. 59, РНОКПП НОМЕР_1.

Повне ім'я відповідача: ОСОБА_2, адреса місця проживання: 39891, Полтавська область, м. Горішні Плавні, с. Дмитрівка, вул. Шевченка, 6, кв. 3.

Повне найменування третіх осіб : Орган опіки та піклування виконавчого комітету Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області, адреса місцезнаходження: 39800 м. Горішні Плавні Полтавської області, вул. Миру, 24 код. ЄДРПОУ 04057646 ;

Виконавчий комітет Дмитрівської сільської ради м. Горішні Плавні, адреса місцезнаходження : 39891 , Полтавська область м. Горішні Плавні, вул. Шевченка, 12, код ЄДРПОУ 04384612 .

Повний текст рішення виготовлений 18.03.2019

Суддя підпис ОСОБА_6

З оригіналом вірно:

Суддя Т.О.Куц

Дата ухвалення рішення12.02.2019
Оприлюднено26.03.2019
Номер документу80668391
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —534/1433/18

Рішення від 12.02.2019

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Куц Т. О.

Рішення від 12.03.2019

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Куц Т. О.

Ухвала від 06.12.2018

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Куц Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні