Ухвала
від 20.03.2019 по справі 756/3861/19
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

20.03.2019 Справа № 756/3861/19

Унікальний № 756/3861/19

Провадження № 1-кс/756/933/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20 березня 2019 року м. Київ

Оболонський районний суд м. Києва у складі:

Слідчого судді: ОСОБА_1

за участю секретаря: ОСОБА_2

прокурора: ОСОБА_3

захисника: ОСОБА_4

підозрюваного: ОСОБА_5

розглянувши клопотання слідчого СВ Оболонського УП ГУ НП в місті Києві ОСОБА_6 погоджене прокурором прокуратури Київської місцевої прокуратури №5 ОСОБА_3 про застосування запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту у відношенні:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця міста Обухів, Київської області, українця за національністю, громадянина України, із вищою освітою, працюючого в ТОВ «ДЖЕНІУС ЕНД КОМ», зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 та проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимого,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.190 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Оболонського УП ГУ НП в місті Києві ОСОБА_6 звернувся до суду з клопотанням про застосування запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арештустосовно ОСОБА_5 .

В обґрунтування клопотання слідчий вказує, що що Товариство з обмеженою відповідальністю «Екіпаж-Сервіс» (код ЄДРПОУ 31071878), зареєстровано та фактично здійснює свою фінансово-господарську діяльність за адресою: м. Київ, вул. Почайнинська, 28, офіс № 3.

Директором ТОВ «Екіпаж-Сервіс», з 13.10.2016, є ОСОБА_7 . Посада бухгалтера на вказаному товаристві не передбачена.

У жовтні 2016 року, ОСОБА_5 був запрошений директором ТОВ «Екіпаж-Сервіс» ОСОБА_7 для надання послуг очолюваному ним товариству з ведення бухгалтерського обліку, складання податкової та фінансової звітності, а також проведення господарських операцій за дорученням директора товариства або працівників товариства.

В ході надання послуг та виконання доручень директора ТОВ «Екіпаж-Сервіс», між директором даного товариства ОСОБА_7 та ОСОБА_5 виникло довір`я, що також ґрунтувалось на їх тривалому знайомстві, у зв`язку з чим, ОСОБА_5 довірялось і проведення операцій з грошовими коштами товариства для чого дозволено директором користуватись сертифікатами відкритих ключів ТОВ «Екіпаж-Сервіс» клієнта ПАТ КБ «ПриватБанк», які містили ЕЦП (електронний цифровий підпис) директора та використовувалися для роботи в електронній банківській системі.

Так, саме на прохання ОСОБА_5 , у жовтні-листопаді 2016 року, директор ТОВ «Екіпаж-Сервіс» ОСОБА_7 передав йому сертифікати відкритих ключів ТОВ «Екіпаж-Сервіс» клієнта ПАТ КБ «ПриватБанк», які містили ЕЦП директора та використовувалися для роботи в електронній банківській системі та включив ОСОБА_5 до матриці повноважень онлайн-банкінгу ПАТ КБ «ПриватБанк».

Усвідомивши, що він користується довірою директора ТОВ «Екіпаж-Сервіс», а також і те, що він має не обмежений доступ до грошових коштів на рахунку товариства, у ОСОБА_5 , у невстановлений досудовим розслідуванням час, виник умисел, направлений на заволодіння грошовими коштами ТОВ «Екіпаж-Сервіс», шляхом зловживання довірою директора даного товариства, в особливо великому розмірі, за попередньою змовою групою осіб.

Для втілення злочинного умислу, ОСОБА_5 повідомив про свої злочинні наміри невстановленим особам, які на його пропозицію погодились, після чого вони вступили у злочинну змову між собою та надалі діяли спільно.

Реалізуючи свій злочинний намір, спрямований на заволодіння грошовими коштами ТОВ «Екіпаж-Сервіс»» в особливо великому розмірі, діючи умисно, з корисливих мотивів,за попередньою змовою між собою, ОСОБА_5 від невстановлених осіб отримав реквізити банківських рахунків ФОП ОСОБА_8 , ФОП ОСОБА_9 , ФОП ОСОБА_10 , ФОП ОСОБА_11 , ФОП ОСОБА_12 , ТОВ «ДженіусЕнд Ком».

В подальшому, ОСОБА_5 , в період часу з 27.10.2016 по 13.11.2018, зловживаючи довірою директора товариства, використовуючи сертифікати відкритих ключів ТОВ «Екіпаж-Сервіс» клієнта ПАТ КБ «ПриватБанк», які містили ЕЦП директора та призначались для роботи в електронній банківській системі, за допомогою персонального комп`ютера, перерахував з рахунку ТОВ «Екіпаж-Сервіс» № НОМЕР_1 , відкритому в ПАТ КБ «ПриватБанк», МФО 300711, грошові кошти на загальну суму 3065833,19 грн. на наступні рахунки: № НОМЕР_2 , відкритому ФОП ОСОБА_8 (ІПН НОМЕР_3 ) у Філії «Київсіті» ПАТ КБ «ПриватБанк», МФО 380775; № НОМЕР_4 , відкритому ФОП ОСОБА_9 (ІПН НОМЕР_5 ) у Печерській філії ПАТ КБ «ПриватБанк», МФО 300711; № НОМЕР_6 , відкритому ФОП ОСОБА_13 (ІПН НОМЕР_7 ) у Філії «Кіровоградське регіональне управління» ПАТ КБ «ПриватБанк», МФО 323583; № НОМЕР_8 , відкритому ФОП ОСОБА_11 (ІПН НОМЕР_9 ) у Філії «Кіровоградське регіональне управління» ПАТ КБ «ПриватБанк», МФО 323583; № НОМЕР_10 , відкритому ТОВ «ДженіусЕнд Ком» (код ЄДРПОУ 41568389) у Печерській філії ПАТ КБ «ПриватБанк», МФО 300711; № НОМЕР_11 , відкритому ФОП ОСОБА_12 (ІПН НОМЕР_12 ) у ПАТ «Перший український міжнародний банк», МФО 334851.

В подальшому, невстановлені особи, діючи у відповідності до заздалегідь розподілених ролей, зняли грошові кошти з перелічених вище рахунків та передали їх ОСОБА_5 .

Заволодівши у такий спосіб грошовими коштами ТОВ «Екіпаж-Сервіс» в сумі 3065833,19 грн., ОСОБА_5 та невстановлені особи спричинили шкоду даному товариству на зазначену суму, що є особливо великим розміром.

У судовому засіданні прокурор підтримав клопотання.

Захисник та підозрюваний просили застосувати запобіжний захід у нічний час доби, оскільки ОСОБА_5 потрібно працювати.

Заслухавши пояснення учасників процесу, вивчивши матеріали за клопотанням, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню частково з наступних підстав.

15 березня 2019 року у відповідності до ст. 278 КПК України ОСОБА_5 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.190 КК України.

Наявність обґрунтованоїпідозри увчиненні ОСОБА_5 інкримінованого правопорушенняпідтверджується зібранимиу кримінальномупровадженні матеріалами, які долучені до клопотання.

Необхідність застосування до підозрюваного ОСОБА_5 домашнього арешту обґрунтовується наявністю наступних ризиків: переховуватися від органів досудового розслідування та суду, а також вчинити інше кримінальне правопорушення.

Відповідно до ст. 177 КПК України, метою застосування запобіжного заходу є забезпечення виконання підозрюваним покладених на нього процесуальних обов`язків.

За такихобставин,враховуючи наявністьризиків,передбачених уп.1,3,4та п.5ч.1ст.177КПК України,враховуючи особупідозрюваного ОСОБА_5 ,те щовін може переховуватись від органів досудового слідства, вчинити інше кримінальне правопорушення, а також враховуючи ту обставину, що підозрюваному ОСОБА_5 необхідно працювати, вважаю за можливе застосовувати до останнього запобіжний захід у виді домашнього арешту в нічний час доби, оскільки він забезпечить дотримання підозрюваним процесуальних обов`язків під час досудового слідства та в суді.

На підставі вищенаведеного, керуючись ст.ст. 176-178, 183, 186, 196, 197, 199, 205,309 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ ОболонськогоУП ГУНП вмісті Києві ОСОБА_6 про застосування запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту у відношенні ОСОБА_5 задовольнити частково.

Обрати підозрюваному ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , запобіжний захід у виді домашнього арешту.

Покласти напідозрюваного ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , такі обов`язки: не залишати житло, а саме: АДРЕСА_2 , в період часу з 22 год. 00 хв. до 07 год. 00 хв. наступного дня, без дозволу слідчого, прокурора або суду, прибувати за викликом слідчого, прокурора, суду, залежно від стадії кримінального провадження до визначеного місця, не відлучатися за межі м. Києва та с.Софіївська Борщагівка Київської області, без дозволу слідчого, прокурора або суду, залежно від стадії кримінального провадження;повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; здати на відповідальне зберігання слідчому закордонний паспорт та/або інший документ, який надає право виїзду за кордон.

Ухвалу про застосування запобіжного заходу у виді домашнього арешту передати для виконання до Києво-Святошинського управління поліції.

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Строк діїухваливизначити до 20.05.2019 року.

Попередити підозрюваного, що в разі невиконання покладених, згідно ухвали слідчого судді, обов`язків, до нього може бути застосований більш жорсткий запобіжний захід /тримання під вартою/ та може бути накладено грошове стягнення в розмірі від 0,25 розміру мінімальної заробітної плати до 2 розмірів мінімальної заробітної плати.

Ознайомити та вручити підозрюваному під розпис копію ухвали про обрання запобіжного заходу.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду міста Києва протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудОболонський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення20.03.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу80673739
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про застосування запобіжних заходів домашній арешт

Судовий реєстр по справі —756/3861/19

Ухвала від 20.03.2019

Кримінальне

Оболонський районний суд міста Києва

Жежера О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні