Рішення
від 28.02.2019 по справі 454/350/19
СОКАЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 454/350/19

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28 лютого 2019 року Сокальський районний суд Львівської області у складі:

головуючого - судді Адамович М. Я. ,

за участю секретаря Кочмар Н.-Г.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Сокаль справу за позовом ОСОБА_1 до Перв'ятицької ради Сокальського району Львівської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини,

в с т а н о в и в:

Позивач звернувся в суд з даним позовом до відповідача, в якому вказує, що 16.04.2018р. померла його баба ОСОБА_2, що стверджується свідоцтвом про смерть серії І-СГ №483430 та яка до дня смерті проживала одна та була зареєстрованою в ІНФОРМАЦІЯ_1 ятичі, вул. Зелена, 37, Сокальського району, Львівської області. Заповітом від 21.09.2004 року баба позивача все належне їй майно заповіла йому. Після смерті ОСОБА_2 відкрилася спадщина на належне їй майно, зокрема земельну ділянку (пай) для сільськогосподарського призначення, що знаходиться на території ОСОБА_3 ятицької сільської ради, про наявність якої він дізнався лише тепер. Коли позивач звернувся до нотаріуса з метою прийняття спадщини, йому роз'яснено, що ним пропущено визначений законом строк для подання відповідної заяви. Одночасно позивачу повідомлено, що поновлення вказаного строку належить до компетенції лише суду, куди рекомендовано звернутись для вирішення даного питання. Крім цього, причину пропуску строку для подання заяви про прийняття спадщини позивач вважає поважною, оскільки не знав про наявність спадкового майна, а саме належного його бабі земельного паю. Просять суд визначити йому додатковий строк для подання заяви про прийняття спадщини, що залишилась після смерті баби строком на один місяць.

Позивач ОСОБА_1 в судове засідання не прибув, надав заяву в якій вказує, що позовні вимоги підтримує, просить задовольнити, розгляд справи проводити без його участі.

Представник відповідача ОСОБА_3 ятицької сільської ради в судове засідання не прибув, надав заяву в якій вказує, що визнає позовні вимоги, справу просить розглядати у його відсутність.

Оскільки сторони в судове засідання не прибули, відповідно до ч.2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Дослідивши докази в справі суд приходить до висновку, що позов підлягає до задоволення з таких підстав.

Відповідно до ч. 4 ст. 206 ЦПК України, у разі визнання відповідачем позову суд за наявності для того законних підстав, ухвалює рішення про задоволення позову.

Суд приймає визнання позову представником відповідача, оскільки таке визнання відповідає вимогам чинного законодавства, інтересам сторін по справі, в свою чергу, не суперечить правам та інтересам інших осіб.

Відповідно до п.3 ст. 1272 ЦК України за позовом спадкоємця, який пропустив строк для прийняття спадщини з поважної причини, суд може визначити йому додатковий строк, достатній для подання ним заяви про прийняття спадщини.

Як встановлено в судовому засіданні з оглянутої копії свідоцтва про смерть серії 1-СГ №483430 - 16.04.2018 року померла ОСОБА_2.

Згідно довідки ОСОБА_3 ятицької сільської ради №123 від 28.01.2019р., встановлено, що ОСОБА_2 до дня смерті проживала одна в с. Перв ятичі по вул. Зелена, 37, Сокальського району.

Із копії заповіту ОСОБА_2 від 21.09.2004р., встановлено, що все належне їй майно вона заповіла своєму онукові ОСОБА_1.

Суд визнає, що зазначена позивачем причина пропуску строку для подання заяви прийняття спадщини є поважна, а саме, не знання про наявність у власності спадкодавця земельної ділянки та вважає, що йому слід визначити додатковий строк для подання заяви про прийняття спадщини.

Керуючись ст.ст. 12, 81, 263-265 ЦПК України, суд

в и р і ш и в:

Позов задовольнити.

Визначити ОСОБА_1 додатковий строк для подання заяви про прийняття спадщини після смерті ОСОБА_2, яка померла 16.04.2018року, тривалістю один місяць з дня набрання рішенням законної сили.

Рішення може бути оскаржено протягом тридцяти днів з дня його проголошення безпосередньо до Львівського апеляційного суду.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, апеляційні скарги подаються учасниками справи через Сокальський районний суд Львівської області.

Якщо в судовому засіданні було проголошено лише вступну та резолютивну частину рішення воно може бути оскаржене протягом тридцяти днів з дня складання повного судового рішення.

Позивач: ОСОБА_1, 16.06.1986р.н., місце проживання: ІНФОРМАЦІЯ_2.

Відповідач: Перв'ятицька сільська рада Сокальського району, ЄДРПОУ: 04370745, місцезнаходження: с.Сілець, Сокальський район, Львівська область.

Повне судове рішення складено 11 березня 2019 року.

Головуючий: М. Я. Адамович

СудСокальський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення28.02.2019
Оприлюднено27.03.2019
Номер документу80710332
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —454/350/19

Рішення від 28.02.2019

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Адамович М. Я.

Рішення від 28.02.2019

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Адамович М. Я.

Ухвала від 11.02.2019

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Адамович М. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні