Ухвала
від 26.03.2019 по справі 810/4179/18
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД Справа № 810/4179/18

УХВАЛА

26 березня 2019 року м. Київ

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Ключковича В.Ю. та суддів Беспалова О.О, Губської О.А., перевіривши матеріали апеляційної скарги Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області на рішення Київського окружного адміністративного суду від 20 грудня 2018 року у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю ``Торговий дім ``Машбудпостач`` до Державної фіскальної служби України, Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області про скасування рішення та зобов'язання вчинити певні дії,-

В С Т А Н О В И Л А :

Рішенням Київського окружного адміністративного суду від 20 грудня 2018 року адміністративний позов задоволено .

Не погоджуючись з даним рішенням Головне управління Державної фіскальної служби у Київській області подало апеляційну скаргу.

Ухвалою Шостого апеляційного адміністративного суду від 22 лютого 2019 року апеляційну скаргу Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області залишено без руху та надано строк для усунення недоліків протягом 10 днів з дня вручення даної ухвали.

Підставою для залишення апеляційної скарги без руху слугувало те, що апелянт не сплатив судовий збір в розмірі 2643 грн.

Згідно зворотного поштового повідомлення копію ухвали від 22 лютого 2019 року, отримано апелянтом 28 лютого 2019 року, а тому останнім днем для усунення недоліків апеляційної скарги, відповідно до ухвали від 22 лютого 2019 року фактично є 11 березня 2019 року.

07.03.2019 року представником ГУ ДФС у Київській області до Шостого апеляційного адміністративного суду було подано клопотання (вх. 8686), в якому апелянт просить продовжити строк на усунення недоліків апеляційної скарги у зв'язку з тим, ГУ ДФС у Київській області не є розпорядником коштів і для сплати судового збору за подання апеляційної скарги вона зобов'язана звернутись до Головного управління Державної казначейської служби України у м. Києві. Таким чином, станом на день подання заяви, відповідач з об'єктивних причин, які від нього не залежать не може сплатити судовий збір за подання апеляційної скарги та не може виконати вимоги ухвали суду. Також, в клопотанні зазначено, що для виконання вимог ухвали суду від 22.02.2019 року та оформлення апеляційної скарги у відповідності до ст. 296 КАС України, а саме сплати судового збору та надання до суду оригіналу платіжного доручення, скаржнику потрібен додатковий час.

Вирішуючи питання про продовження строку Головному управлінню Державної фіскальної служби у Київській області на усунення недоліків апеляційної скарги, колегія суддів зазначає наступне.

Відповідно до вимог ч.2 ст.298 КАС України та ч.2 ст.169 КАС України строк усунення недоліків апеляційної скарги не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення апеляційної скарги без руху.

Відтак, Головному управлінню Державної фіскальної служби у Київській області було судом надано максимальний строк, визначений КАС України для усунення недоліків апеляційної скарги.

Зважаючи на вищевикладене, клопотання представника Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області про продовження строку на усунення недоліків апеляційної скарги не підлягає задоволенню.

Разом з тим, станом на 26 березня 2019 року апелянтом не усунуто недоліки апеляційної скарги, а саме: не сплачено судовий збір в розмірі 2643 грн.

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 298 КАС України до апеляційної скарги яка оформлена з порушенням вимог, встановлених ст.296 цього Кодексу, застосовуються положення статті 169 цього Кодексу.

Пунктом 1 частини 4 статті 169 КАС України передбачено, що позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху у встановлений судом строк.

Враховуючи те, що апелянт в установлений судом строк, недоліки в апеляційній скарзі не усунув, то апеляційна скарга підлягає поверненню особі, яка її подала.

Керуючись ст.ст. 121, 169, 296, 298, 329, 331 КАС України, колегія суддів, -

У Х В А Л И Л А :

У задоволенні клопотання представника Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області про продовження строку для усунення недоліків апеляційної скарги-відмовити.

Апеляційну скаргу Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області на рішення Київського окружного адміністративного суду від 20 грудня 2018 року у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю ``Торговий дім ``Машбудпостач`` до Державної фіскальної служби України, Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області про скасування рішення та зобов'язання вчинити певні дії- повернути особі, яка її подала.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена протягом тридцяти днів шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до Верховного Суду.

Суддя-доповідач В.Ю. Ключкович

Судді: О.О. Беспалов

О.А. Губська

СудШостий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.03.2019
Оприлюднено28.03.2019
Номер документу80726587
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —810/4179/18

Ухвала від 26.03.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Ключкович Василь Юрійович

Ухвала від 22.02.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Ключкович Василь Юрійович

Рішення від 20.12.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Щавінський В.Р.

Ухвала від 13.08.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Щавінський В.Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні