Ухвала
від 26.02.2019 по справі 757/8707/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/8707/19-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 лютого 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , адвоката ОСОБА_4 , розглянувши в судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання заступника начальника відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих СВ управління з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях Генеральної прокуратури України ОСОБА_5 про накладення арешту, -

ВСТАНОВИВ:

до провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання заступника начальника відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих СВ управління з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях Генеральної прокуратури України ОСОБА_5 , про накладення арешту на грошові кошти загальною сумою 140000 (сто сорок тисяч) доларів США та 5500 (п`ять тисяч п`ятсот) Євро, які було вилучено обшуку від 19.02.2019, за адресою: м. Київ, проспект Степана Бандери (Московський), 21А.

Вказане клопотання обґрунтовує тим, що управлінням з розслідування злочинів, вчинених на окупованих територіях Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному 17.11.2017 до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 42017000000004230 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримав з підстав у ньому зазначених.

Адвокат в судовому засіданні заперечував щодо задоволення клопотання, з підстав викладених у письмових запереченнях.

Відповідно до ч. 3 ст. 170 КПК України, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у статті 98 цього Кодексу.

Статтею 98 КПК України, визначено, що речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Згідно ч. 1 ст. 170 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження.

Заслухавши думку прокурора, адвоката, дослідивши надані матеріали, слідчим суддею було встановлено, що ухвалою слідчого судді від 12.02.2019 надано дозвіл заступнику начальника відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих слідчого відділу управління з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, Генеральної прокуратури України ОСОБА_5 слідчим і прокурорам у кримінальному провадженні, за дорученням прокурора співробітникам оперативного підрозділу, на проведення обшуку за адресою: м. Київ, проспект Степана Бандери (Московський), 21А, що на праві власності належить ТОВ «Арсіго» (ЄДРПОУ 31612038), з метою відшукання та вилучення, а саме: оригіналів договорів про надання консультативних послуг, робіт та інших послуг, укладених за період з 2016 по 2018 роки, актів виконаних робіт та довідок про їх вартість, видаткових накладних, платіжних документів, документів щодо замовлення вказаних робіт та х вартості, рахунків-фактур на оплату за придбані товари, роботи і послуги, платіжних доручень, банківських виписок за вказаними договорами, реєстрів,журналів укладених договорів та інших фінансово-господарських документів, документів, які підтверджують ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, мобільних телефонів, флеш-накопичувачів, ноутбуків, жорстких дисків та інших носіїв інформації, на яких зберігається інформація про фінансово-господарські операції з підконтрольними фізичними особами, підприємцями, нотатків, записників, які містять відомості про скоєння зазначеного кримінального правопорушення, даних про осіб, які можуть бути свідками або виконавцями вчинених правопорушень, предметів, що зберегли на собі сліди злочинів, які необхідні для виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, предметів вилучених законом з обігу в незалежності їх відношення до кримінального провадження.

Разом з тим, при проведенні обшуку, було вилучено грошові кошти загальною сумою 140000 (сто сорок тисяч) доларів США та 5500 (п`ять тисяч п`ятсот) Євро, що належать на праві особистої власності ОСОБА_6 , які на думку слідчого та прокурора набуті внаслідок незаконної діяльності, на відшукання яких не було надано дозволу ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 12.02.2019.

Крім того, адвокатом в судовому засіданні було надано підтвердження законності походження грошових коштів, які вилучені в ході проведення обшуку, в той час як прокурором не було доведено наявність існування підстав для протилежного висновку.

Враховуючи наведене, слідчий суддя вважає, що в задоволенні клопотання слід відмовити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 170-173, 175, 309, 372, 392, 532 КПК України, -

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання заступника начальника відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих СВ управління з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях Генеральної прокуратури України ОСОБА_5 про накладення арешту відмовити.

Ухвала про накладення арешту може бути оскаржена безпосередньо до Київського апеляційного суду протягом 5 днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.02.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу80743003
СудочинствоКримінальне
Сутьнакладення арешту

Судовий реєстр по справі —757/8707/19-к

Ухвала від 10.04.2019

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Масенко Денис Євгенович

Ухвала від 26.02.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Новак Р. В.

Ухвала від 26.02.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Новак Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні