Ухвала
від 26.03.2019 по справі 826/7176/16
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

26 березня 2019 року м. Київ № 826/7176/16

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Федорчука А.Б., розглянувши адміністративну справу та заяву про заміну сторони виконавчого провадження

за позовом Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у

м. Києві

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Планета Тревел"

про застосування заходів реагування ,

ВСТАНОВИВ:

Позивач, в особі Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві, звернувся до Окружного адміністративного суду м. Києва з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю Планета Тревел , третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю Оптово-роздрібний ринок Жуляни , в якому просить застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації приміщень готелю Royal Congress Hotel Товариства з обмеженою відповідальністю Планета Тревел розташованого за адресою: вул. Молодогвардійська, 32 у Солом'янському районі міста Києва; визначити спосіб виконання судового рішення у порядку, передбаченому наказом МНС України від 21.10.2004 №130 Про затвердження Інструкції про порядок та умови застосування органами державного пожежного нагляду запобіжних заходів , зареєстрованому в Міністерстві юстиції України 8 листопада 2004 року за №1416/10015, шляхом відключення джерела електроживлення, накладення печаток на розподільчі електрощити та вхідні двері приміщень готелю Royal Congress Hotel Товариства з обмеженою відповідальністю Планета Тревел розташованого за адресою: вул. Молодогвардійська, 32 у Солом'янському районі міста Києва; в разі задоволення даного адміністративного позову про застосування заходів реагування, обов'язок щодо забезпечення виконання рішення суду, покласти на Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві.

Постановою Окружного адміністративного суду міста Києва від 31 серпня 2017 року . адміністративний позов Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у місті Києві задоволено повністю, а саме: Застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації приміщень готелю Royal Congress Hotel Товариства з обмеженою відповідальністю Планета Тревел розташованого за адресою: вул. Молодогвардійська, 32 у Солом'янському районі міста Києва. Визначити спосіб виконання судового рішення у порядку, передбаченому наказом МНС України від 21.10.2004 №130 Про затвердження Інструкції про порядок та умови застосування органами державного пожежного нагляду запобіжних заходів , зареєстрованому в Міністерстві юстиції України 8 листопада 2004 року за №1416/10015, шляхом відключення джерела електроживлення, накладення печаток на розподільчі електрощити та вхідні двері приміщень готелю Royal Congress Hotel Товариства з обмеженою відповідальністю Планета Тревел розташованого за адресою: вул. Молодогвардійська, 32 у Солом'янському районі міста Києва; Обов'язок щодо забезпечення виконання рішення суду, покласти на Головне упраління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві.

06 листопада 2017 року Окружним адміністративним судом було видано виконавчий лист зі строком пред'явлення до 27 вересня 2020 року.

На адресу Окружного адміністративного суду міста Києва від Старшого державного виконавця відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у місті Києві надійшла заява про заміну сторони виконавчого провадження, в якій просить замінити боржника виконавчого провадження з Товариства з обмеженою відповідальністю Планета Тревел на Товариство з обмеженою відповідальністю Роял Конгрес Готель .

В обгрунтування клопотання заявник посилається на те, що при примусовому виконанні вказаного виконавчого документа державним виконавцем встановлено, що у приміщенні готелю "Royal Congress Hotel" господарську діяльність фактично здійснює Товариство з обмеженою відповідальністю ТОВ РОЯЛ КОНГРЕС ГОТЕЛЬ , код ЄДРПОУ 41169159, на підставі договору відповідального зберігання з правом користування № 02/06-17 від 02.06.2017 року, про що складено державним виконавцем відповідний акт.

Станом на 25.04.2017 року порушення у сфері пожежної безпеки у приміщенні готелю "Royal Congress Hotel" за адресою: м. Київ, вул. Молодогвардійська, 32, ні власником приміщення, ні особою, яка здійснює там господарську діяльність, не усунуті.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 22 листопада 2018 року призначено до розгляду у судовому засіданні заяву Старшого державного виконавця відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у місті Києві про заміну сторони виконавчого провадження (боржника) правонаступником на 28 листопада 2018 року.

В судове засідання 28 листопада 2018 року року представники учасників справи не прибули, у зв'язку із чим, на підставі частини дев'ятої статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України суд ухвалив перейти до розгляду справи в письмовому провадженні.

Розглянувши подану заяву, виходячи із системного аналізу положень чинного законодавства України і матеріалів справи, Окружний адміністративний суд міста Києва приходить до наступних висновків.

Згідно зі статтею 379 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Відповідно до частини першої та другої статті 15 Закону України "Про виконавче провадження" сторонами виконавчого провадження є стягувач і боржник. Стягувачем є фізична або юридична особа чи держава, на користь чи в інтересах яких видано виконавчий документ. Боржником є визначена виконавчим документом фізична або юридична особа, держава, на яких покладається обов'язок щодо виконання рішення.

Частина п'ята статті 15 Закону України "Про виконавче провадження" визначає, що у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

З практики застосування термінів, слів та словосполучень у юриспруденції правонаступництво - це перехід прав і обов'язків від одного суб'єкта до іншого.

Таким чином, заміна сторони виконавчого провадження допускається лише у разі вибуття однієї із сторін - стягувача або боржника внаслідок правонаступництва.

Наявні у справі докази підтверджують, що на виконанні у Відділі примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у місті Києві (далі - Відділ) перебуває виконавче провадження № 55947370 з примусового виконання виконавчого листа по справі № 826/7176/16 від 03.11.2017 року, виданого Окружним адміністративним судом міста Києва, про застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації приміщень готелю "Royal Congress Hotel" Товариства з обмеженою відповідальністю "Планета Тревел", розташованого за адресою: вул. Молодогвардійська, 32 у Солом'янському районі міста Києва .

Проте, суд звертає увагу на відсутність у справі доказів, які б підтверджували перехід прав та обов'язків до Товариства з обмеженою відповідальністю Роял Конгрес Готель .

Такими чином, суд дійшов до висновку про відсутність підстав для заміни сторони виконавчого провадження (боржника) з Товариства з обмеженою відповідальністю Планета Тревел на Товариство з обмеженою відповідальністю Роял Конгрес Готель .

На підставі вищевикладеного, керуючись статтями 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва,

У Х В А Л И В:

Відмовити Старшому державному виконавцю відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у місті Києві у задоволенні заяви про заміну сторони виконавчого провадження.

Суддя Федорчук А.Б.

Дата ухвалення рішення26.03.2019
Оприлюднено28.03.2019
Номер документу80756323
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/7176/16

Ухвала від 26.03.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Федорчук А.Б.

Ухвала від 22.11.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Федорчук А.Б.

Постанова від 31.08.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Федорчук А.Б.

Ухвала від 09.08.2016

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Федорчук А.Б.

Ухвала від 15.07.2016

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Федорчук А.Б.

Ухвала від 29.06.2016

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Федорчук А.Б.

Ухвала від 30.05.2016

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Федорчук А.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні