Ухвала
від 27.03.2019 по справі 464/1829/19
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 464/1829/19

пр.№ 1-кс/464/797/19

У Х В А Л А

27 березня 2019 року слідчий суддя Сихівського районного суду м. Львова ОСОБА_1 , за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 , старшого слідчого з ОВС третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Львівській області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого про проведення обшуку у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32019140000000013 від 27.02.2019 р., за попередньою правовою кваліфікацією кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст.212, ч. 1 ст.205 КК України,

в с т а н о в и в:

Старший слідчий з ОВС третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Львівській області ОСОБА_3 у зв`язку із досудовим розслідуванням кримінального провадження, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32019140000000013 від 27.02.2019 р., звернувся в суд із клопотанням, погодженим із прокурором відділу нагляду за додержання законів органами фіскальної служби управління нагляду прокуратури Львівської області ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку в орендованому приміщенні ТзОВ «Інгазко», де працює ОСОБА_5 , яке на праві власності належить ТОВ «Укренерго», що знаходиться за адресою: м.Львів, вул.Антоновича, 102в, з метою відшукання та вилучення печаток «фіктивних» суб`єктів господарської діяльності, оригіналів документів фінансово господарської діяльності по взаємовідносинах «фіктивних» суб`єктів господарської діяльності із підприємствами реального сектору економіки, комп`ютерної техніки, за допомогою якої виготовляються фіктивні документи, магнітних носіїв, на яких вони виготовляються та зберігаються, флеш носіїв із електронними ключами доступу до податкової звітності та системи клієнт-банк, чорнових записів та записних книжок, в яких міститься інформація щодо причетних до вчинення злочину осіб, зразки їх підписів та почерку, інша інформація, необхідна для встановлення істини у кримінальному провадженні, не облікованих готівкових коштів отриманих внаслідок вчинення злочинної діяльності спрямованої на їх конвертацію внаслідок надання вдаваних робіт (послуг) підприємствам реального сектору економіки, інших предметів та речей, які мають значення для розслідування та встановлення істини у кримінальному провадженні.

В обґрунтування клопотання покликається на те, що в ході досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що з метою прикриття незаконної діяльності по формуванню податкового кредиту з податку на додану вартість суб`єктам господарської діяльності реального сектору економіки на території м. Львова та Львівської області, в період 2017-2019 р.р створено суб`єкти господарської діяльності, зокрема: ТОВ«Вейсінг» (ЄДРПОУ 41002459), ТОВ «ВМ+» (ЄДРПОУ 398001699), ТОВ«Зелені Технології Плюс» (ЄДРПОУ 39859559), ТОВ «Солгіз Груп» (ЄДРПОУ 42374688), ТОВ «БК Райз» (ЄДРПОУ 42747122), ТОВ «Альт Транс» (ЄДРПОУ 40743482), ТОВ «Галицька Компанія» (ЄДРПОУ 40202515), ТОВ «Бартка 1» (ЄДРПОУ 40303987) ТОВ «Р-Технолоджі» (ЄДРПОУ 41449411), ТОВ «Еврол» (ЄДРПОУ 37502112), ТОВ «Елігос Трейд» (ЄДРПОУ 41515431), ТОВ «Мітра 1» (ЄДРПОУ 23885874), які пов`язані із наданням послуг у сфері будівництва житлових та нежитлових приміщень. Зазначені суб`єкти підприємницької діяльності з ознаками «фіктивності» в період з 2017 р. по даний час надають послуги з мінімізації податкових зобов`язань, податкову вигоду суб`єктам господарської діяльності реального сектору економіки, а також переведення безготівкових коштів у готівку.

Одним із учасників даної протиправної діяльності є ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрована та проживає за адресою: АДРЕСА_1 , яка здійснює ведення бухгалтерського та податкового обліку СГД з ознаками «фіктивності».

Організатори протиправної діяльності, в тому числі ОСОБА_5 , використовуючи реквізити підконтрольних їм «фіктивних» суб`єктів господарської діяльності, шляхом проведення нереальних (удаваних) господарських операцій з придбання/продажу товарів (послуг), надають послуги реальним суб`єктам господарської діяльності, з мінімізації сплати податків до бюджету та конвертації грошових коштів в готівку.

Сума наданої податкової вигоди у вигляді несплати ПДВ третіми особами (реально діючими СГД) за період з 2017 р. по теперішній час становить понад 8,3 млн. грн.

Дана протиправна діяльність (схема) щодо ухилення від сплати податків задокументована ОУ ГУДФС у Львівській області в межах ведення оперативно розшукових справ та підтверджується проведеними негласними слідчими (розшуковими) діями.

На виконання доручення № 1158/23.04-13 від 18.03.2019 працівниками ОУ ГУ ДФС у Львівській області встановлено, що ОСОБА_5 офіційно працює на ТзОВ«Інгазко» (ЄДРПОУ 40020792), однак крім цього разом із своїми спільниками веде бухгалтерський облік та подає податкову звітність підприємств з ознаками «фіктивності», зокрема ТОВ«Вейсінг» (ЄДРПОУ 41002459), ТОВ «Солгіз Груп» (ЄДРПОУ 42374688), ТОВ «Мітра 1» (ЄДРПОУ 23885874), ТОВ «Елігос Трейд» (ЄДРПОУ 41515431), а також ТзОВ«Інгазко» із однієї ІР?адреси НОМЕР_1 (рапорт начальника ВОВЕЗ ОУ ГУ ДФС у Львівській області Р.Стецик; рапорт ст.о/у з ОВС ВОВЕЗ ОУ ГУ ДФС у Львівській області Ю.Коба). Згідно із повідомленням про прийняття працівника на роботу ДФС у Львівській області, ОСОБА_5 працевлаштована на ТзОВ «Інгазко», яке відповідно до податкової накладної №28022019 ДФС у Львівській області, орендує приміщення за адресою: м.Львів, вул.Антоновича,102в. Відповідно до Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно №160176482 від 19.03.2019 р., дане приміщення належить на праві власності ТОВ «Укренерго».

В приміщенні за адресою: м. Львів, вул.Антоновича, 102в ОСОБА_5 згідно протоколів негласних слідчих (розшукових) дій та інших документів, отриманих в ході досудового розслідування, знаходяться печатки «фіктивних» суб`єктів господарської діяльності, оригінали документів фінансово господарської діяльності по взаємовідносинах «фіктивних» суб`єктів господарської діяльності із підприємствами реального сектору економіки, комп`ютерну техніку, за допомогою якої виготовляються фіктивні документи, магнітні носії, на яких вони виготовляються та зберігаються, флеш носії із електронними ключами доступу до податкової звітності та системи клієнт-банк, чорнові записи та записні книжки, в яких міститься інформація щодо причетних до вчинення злочину осіб, зразки їх підписів та почерку, іншу інформацію, необхідну для встановлення істини у кримінальному провадженні, необліковані готівкові кошти, отримані внаслідок вчинення злочинної діяльності, спрямованої на їх конвертацію внаслідок надання вдаваних робіт (послуг) підприємствам реального сектору економіки, інші предмети та речі, які мають значення для розслідування та встановлення істини у кримінальному провадженні, а відтак виникла необхідність у проведенні обшуку у даному приміщенні.

Окрім цього, встановлено, що ОСОБА_5 раніше судима Сихівським районним судом м.Львова за злочини в сфері господарської діяльності.

Заслухавши пояснення слідчого, перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання про проведення обшуку слід задовольнити частково з огляду на таке.

Положеннями ст. 223 КПК України передбачено, що підставами для проведення слідчої дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Згідно із ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Частиною 3 статті 234 КПК України передбачено, що у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; підстави для обшуку; житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; речі, документи або осіб, яких планується відшукати. До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

З урахуванням наведеного, приходжу до висновку, що фактичними даними матеріалів, долучених до клопотання, доведено наявність достатніх підстав вважати, що на робочому місці ОСОБА_5 можуть зберігатись печатки вказаних суб`єктів господарської діяльності, оригінали документів фінансово господарської діяльності по взаємовідносинах даних суб`єктів господарської діяльності із підприємствами реального сектору економіки, комп`ютерна техніка, за допомогою якої виготовляються фіктивні документи, магнітні носії, на яких вони виготовляються та зберігаються, флеш носії із електронними ключами доступу до податкової звітності та системи клієнт-банк, чорнові записи та записні книжки, що можуть бути доказами у кримінальному провадженні та з метою фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення слід провести обшук у вказаній квартирі.

Разом з тим, вважаю необґрунтованим клопотання про необхідність проведення обшуку з метою виявлення необлікованих готівкових коштів, отриманих внаслідок вчинення злочинної діяльності, та інших предметів та речей, оскільки слідчим у клопотанні не доведено доцільність у вилученні зазначених речей. Проте, зазначене не позбавляє права слідчого під час обшуку оглядати речі і документи, які мають значення для кримінального провадження, а також вилучати речі та документи, які прямо не вказані в ухвалі слідчого судді, у порядку, визначеному ч.7 ст. 236 КПК України.

Керуючись ст. ст.234,235 КПК України,

п о с т а н о в и в:

Клопотання задовольнити частково.

Надати старшому слідчому з ОВС третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Львівській області ОСОБА_3 дозвіл на проведення обшуку в орендованому ТзОВ «Інгазко» приміщенні, яке належить на праві власності ТОВ «Укренерго» та знаходиться за адресою: м.Львів, вул.Антоновича, 102 в, а саме на робочому місці ОСОБА_5 , з метою відшукання та вилучення печаток ТОВ«Вейсінг» (ЄДРПОУ 41002459), ТОВ «ВМ+» (ЄДРПОУ 398001699), ТОВ«Зелені Технології Плюс» (ЄДРПОУ 39859559), ТОВ «Солгіз Груп» (ЄДРПОУ 42374688), ТОВ «БК Райз» (ЄДРПОУ 42747122), ТОВ «Альт Транс» (ЄДРПОУ 40743482), ТОВ «Галицька Компанія» (ЄДРПОУ 40202515), ТОВ «Бартка 1» (ЄДРПОУ 40303987) ТОВ «Р-Технолоджі» (ЄДРПОУ 41449411), ТОВ «Еврол» (ЄДРПОУ 37502112), оригіналів документів фінансово господарської діяльності по взаємовідносинах ТОВ«Вейсінг» (ЄДРПОУ 41002459), ТОВ «ВМ+» (ЄДРПОУ 398001699), ТОВ«Зелені Технології Плюс» (ЄДРПОУ 39859559), ТОВ «Солгіз Груп» (ЄДРПОУ 42374688), ТОВ «БК Райз» (ЄДРПОУ 42747122), ТОВ «Альт Транс» (ЄДРПОУ 40743482), ТОВ «Галицька Компанія» (ЄДРПОУ 40202515), ТОВ «Бартка 1» (ЄДРПОУ 40303987) ТОВ «Р-Технолоджі» (ЄДРПОУ 41449411), ТОВ «Еврол» (ЄДРПОУ 37502112), ТОВ «Елігос Трейд» (ЄДРПОУ 41515431), ТОВ «Мітра 1» (ЄДРПОУ 23885874) із підприємствами реального сектору економіки, комп`ютерної техніки за допомогою, якої виготовляються фіктивні документи, магнітних носіїв, на яких вони виготовляються та зберігаються, флеш носіїв із електронними ключами доступу до податкової звітності та системи клієнт-банк, чорнових записів та записних книжок, в яких міститься інформація щодо причетних до вчинення злочину осіб, зразки їх підписів та почерку.

Строк дії ухвали один місяць.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення27.03.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу80782719
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32019140000000013 від 27.02.2019 р., за попередньою правовою кваліфікацією кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст.212, ч. 1 ст.205 КК України

Судовий реєстр по справі —464/1829/19

Ухвала від 27.08.2019

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 27.08.2019

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 27.08.2019

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 27.08.2019

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 27.08.2019

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 29.07.2019

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 17.07.2019

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Теслюк Д. Ю.

Ухвала від 15.07.2019

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Теслюк Д. Ю.

Ухвала від 15.07.2019

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Теслюк Д. Ю.

Ухвала від 11.07.2019

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Теслюк Д. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні