Вирок
від 29.03.2019 по справі 201/3136/19
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 201/3136/19к

Провадження № 1кп/201/640/2019

ВИРОК

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

29 березня 2019 року м. Дніпро

Жовтневий районний суд м. Дніпропетровська у складі судді ОСОБА_1 , за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у підготовчому судовому засіданні обвинувальний акту з угодою про визнання винуватості у кримінальному провадженні №12019040650000242 відносно,

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Дніпропетровська, громадянина України, не працюючого, одруженого, проживаючого та зареєстрованого АДРЕСА_1 , не судимого,

обвинуваченого у вчиненні злочину передбаченого ч. 3 ст. 354 КК України.

В судовому засіданні приймали участь:

прокурор ОСОБА_4

обвинувачений ОСОБА_3

захисник ОСОБА_5

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_3 відповідно до наказу № 859-Р від 01 листопада 2017 року переведений на посаду спеціаліста відділу внутрішньої логістики Управління логістики Служби закупок і логістики ТОВ «Інтерпайп Україна» (ЄДРПОУ 23941834, м. Дніпро, вул. Пісаржевського, 1а).

Відповідно до посадової інструкції спеціаліста відділу внутрішньої логістики Управління логістики Служби закупок і логістики ТОВ «Інтерпайп Україна» на ОСОБА_3 було покладено наступні посадові обов`язки: здійснювати планування перевозок, контролювати їх виконання в межах своєї компетенції; приймати участь в проведенні процедури по обранню авто перевізника для надання послуг по організації доставки продукції автомобільним транспортом; розсилати контр агентам запити, отримувати і здійснювати опрацювання відповідей контр агентів, які здійснюють автомобільні перевезення; приймати участь в систематизації отриманих від контр агентів пропозицій, щодо вартості послуг транспортування; взаємодіяти з перевізниками, транспортно-експедиторськими компаніями з метою своєчасного оформлення і надання відвантажувальних документів; приймати участь в обговоренні договорів з контр агентами підприємствами про надання певних послуг пов`язаних з доставкою продукції клієнтам автомобільним транспортом; контролює хід виконання договорів з транспортно-експедиторськими компаніями і перевізниками на надання послуг.

Відповідно до вказаної посадової інструкції спеціаліст відділу внутрішньої логістики Управління логістики Служби закупок і логістики ТОВ «Інтерпайп Україна» в своїй діяльності керується чинним законодавством України, нормативними методичними та регламентуючими документами, а саме «Політикою закупівельної діяльності» в ТОВ «Інтерпайп Україна», «Положення про закупівельні комісії» в ТОВ «Інтерпайп Україна», «Процедура вибору автомобільного перевізника при здійсненні транспортування вантажів» в ТОВ «Інтерпайп Україна».

Так, ОСОБА_3 , працюючи на посаді спеціаліста відділу внутрішньої логістики Управління логістики Служби закупок і логістики ТОВ «Інтерпайп Україна» будучи працівником підприємства на якого покладено обов`язки в узгодженні договорів з контр агентами про надання послуг пов`язаних з доставкою продукції клієнтам автомобільним транспортом та приймати участь в систематизації отриманих від контр агентів пропозицій, щодо вартості послуг транспортування, порушуючи вимоги «Політики закупівельної діяльності» в ТОВ «Інтерпайп Україна», «Положення про закупівельні комісії» в ТОВ «Інтерпайп Україна», «Процедури вибору автомобільного перевізника при здійсненні транспортування вантажів» в ТОВ «Інтерпайп Україна», діючи умисно, з корисливого мотиву, спрямованого на одержання неправомірної вигоди для себе з використанням становище, яке він займає, в невстановлений в ході досудового розслідування час, звернувся до уповноважених осіб ТОВ «Антарес Транс Дніпро» з проханням про отримання грошових коштів за безальтернативне надання ТОВ «Антарес Транс. Дніпро» всупереч тендерній процедурі, яка передбачена ТОВ «Інтерпайп Україна» маршрутів для перевезення товарів ТОВ «Інтерпайп Україна».

Доводячи свій злочинний умисел до кінця, ОСОБА_3 для отримання грошових коштів надав уповноваженим особам ТОВ «Антарес Транс Дніпро» у невстановлений в ході досудового розслідування час та в невстановлений в ході досудового розслідування спосіб номер карткового банківського рахунку № НОМЕР_1 відкритий в ПАТ КБ "ПРИВАТ БАНК" на ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

У подальшому, виконуючи прохання ОСОБА_3 про надання неправомірної вигоди, директора ТОВ «Антарес Транс Дніпро» протягом липня 2017- грудня 2018 року за Зезальтернативне надання ТОВ «Антарес Транс Дніпро» маршрутів для перевезення товарів ТОВ «Інтерпайп Україна» перерахувала на картковий рахунок ОСОБА_3 грошові кошти у сумі 20944, 93грн, якими останні розпорядився на власний розсуд.

Вказаними діями ОСОБА_3 вчинив злочин відповідальність за який передбачена ч. 3 ст. 354 КК України, а саме, одержання працівником організації, який не є службовою особою, неправомірної вигоди для себе за вчинення дій з використанням становища, яке займає працівник в організації, в інтересах того, хто надає таку вигоду та прохання надати таку вигоду для себе чи третьої особи за вчинення чи не вчинення будь-яких дій з використанням становища, яке займає працівник на підприємстві, в установі чи організації, або у зв`язку з діяльністю особи на користь

підприємства, установи чи організації, в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку

вигоду,або вінтересах третьоїособи.

15 березня 2019 року між прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури № 2 ОСОБА_4 та обвинуваченим ОСОБА_3 укладено угоду про визнання винуватості, у відповідності до вимог ст. 472 КПК України.

Згідно даної угоди прокурор та обвинувачений дійшли згоди щодо правової кваліфікації дій обвинуваченого за ч. 3 ст. 354-2 КК України, істотних для даного кримінального провадження обставин, обвинувачений беззастережно визнав свою винуватість у зазначеному діянні. Також вказаною угодою визначено покарання, яке повинен понести ОСОБА_3 у виді штрафу в розмірі 250 неоподаткованих мінімумів доходів громадян що складає 4 250 гривень.

В угоді передбачені наслідки укладення та затвердження угоди про визнання винуватості, встановлені статтею 473 КПК України, та наслідки її невиконання.

Розглядаючи питання про затвердження угоди про визнання винуватості, суд виходить з наступного.

Відповідно ст. 468 КПК України у кримінальному провадженні може бути укладена угода між прокурором та обвинуваченим про визнання винуватості.

Згідно ст. 469 КПК України, угода про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченим може бути укладена у провадженні щодо кримінальних проступків, кримінальних правопорушень невеликої чи середньої тяжкості, тяжких кримінальних правопорушень, внаслідок яких шкода завдана лише державним чи суспільним інтересам.

Судом встановлено в судовому засіданні, що ОСОБА_3 обґрунтовано обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 354 КК України, який згідно ст. 12 КК України, є злочином невеликого ступеню тяжкості.

При цьому судом з`ясовано, що обвинувачений цілком розуміє права визначені абз. 1, 4 п. 1 ч. 4 ст. 474 КПК України, наслідки укладення та затвердження даної угоди, передбачені ч. 2 ст. 473 КПК України, характер обвинувачення, вид покарання, а також інші заходи, які будуть застосовані до нього у разі затвердження угоди судом.

Суд переконався, що укладення угоди сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дій будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді.

Також судом встановлено, що умови даної угоди відповідають вимогам Кримінального процесуального кодексу України та Кримінального кодексу України, а також відсутні умови, що суперечать інтересам суспільства, чи порушують права, свободи та інтереси сторін або інших осіб.

Виходячи з викладеного, суд дійшов висновку про можливість затвердження угоди про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченим із призначенням останньому узгодженої сторонами міри покарання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 314, 373-376, 475 КПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Затвердити угоду про визнання винуватості, укладену 15 березня 2019 року між прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури № 2 ОСОБА_4 та обвинуваченим ОСОБА_3 .

ОСОБА_3 визнати винуватим у вчиненні злочину передбаченого ч. 3 ст. 354 КК України та призначити покарання у вигляді штрафу в розмірі 250 неоподаткованих мінімумів доходів громадян що складає 4250 гривень.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, яка може бути подана сторонами кримінального провадження з підстав, передбачених статтею 394 КПК України до Дніпровського апеляційного суду через Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська протягом тридцяти діб з дня проголошення вироку суду.

Вирок підлягає негайному врученню прокурору та обвинуваченому.

Головуючий - суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.03.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу80793264
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —201/3136/19

Вирок від 29.03.2019

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Мельниченко С. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні