Ухвала
від 28.03.2019 по справі 320/2420/19
МЕЛІТОПОЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дата документу 28.03.2019

Справа № 320/2420/19

Провадження №2/320/1999/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕИ УКРАЇНИ

28 березня 2019 року Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області у складі судді Урупи І.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Комунального підприємства Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Мелітопольської районної ради Запорізької області про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити певні дії,

встановила:

Позивач звернувся до суду з позовом до Комунального підприємства Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Мелітопольської районної ради Запорізької області про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити певні дії , в якому просить визнати протиправними дії та бездіяльність відповідача, які проявилися у ненаданні йому соціальних послуг, порушенні Закону України Про звернення громадян , Закону України Про захист персональних даних та зобов'язати відповідача надати йому соціального працівника.

Дослідивши матеріали позовної заяви, суд прийшов до висновку про необхідність відмови у відкритті провадження за даною заявою, виходячи із наступного.

Згідно частини першої статті 19 ЦПК України суди розглядають у порядку цивільного судочинства справи, що виникають з цивільних, земельних, трудових, сімейних, житлових та інших правовідносин, крім справ, розгляд яких здійснюється в порядку іншого судочинства. Суди розглядають у порядку цивільного судочинства також вимоги щодо реєстрації майна та майнових прав, інших реєстраційних дій, якщо такі вимоги є похідними від спору щодо такого майна або майнових прав, якщо цей спір підлягає розгляду в місцевому загальному суді і переданий на його розгляд з такими вимогами.

Як вбачається з позову, ОСОБА_1 просить визнати протиправними дії та бездіяльність відповідача, які полягають у ненаданні йому соціальних послуг та зобов'язати відповідача надати соціального працівника, тобто позивач оскаржує дії суб'єкта владних повноважень.

Згідно п. 7 ч.1 ст. 4 КАС України суб'єкт владних повноважень - орган державної влади, орган місцевого самоврядування, їх посадова чи службова особа, інший суб'єкт при здійсненні ними публічно-владних управлінських функцій на підставі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень, або наданні адміністративних послуг.

Відповідно до п.1 ч.1 ст. 19 КАС України юрисдикція адміністративних судів поширюється на справи у публічно-правових спорах, зокрема спорах фізичних чи юридичних осіб із суб'єктом владних повноважень щодо оскарження його рішень (нормативно-правових актів чи індивідуальних актів), дій чи бездіяльності, крім випадків, коли для розгляду таких спорів законом встановлено інший порядок судового провадження.

Отже, в даному випадку наявний спір між фізичною особою та суб'єктом владних повноважень, який виникає з приводу оскарження його дій та бездіяльності, а відтак вказана справа має розглядатися в порядку адміністративного судочинства.

Пунктом першим частини першої статті 186 ЦПК України передбачено, що суддя відмовляє у відкритті провадження у справі, якщо заява не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства .

За таких обставин, суд вважає за необхідне відмовити ОСОБА_1 у відкритті провадження по справі за позовною заявою, оскільки поданий позов не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Також суд роз'яснює заявнику, що розгляд даної справи віднесено до юрисдикції Запорізького окружного адміністративного суду.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст.ст. 19, 186, 260, 261 ЦПК України, ст. 4, 19 КАС України, -

ухвалила:

Відмовити ОСОБА_1 у відкритті провадження у справі за позовом до Комунального підприємства Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Мелітопольської районної ради Запорізької області про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити певні дії.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, але може бути оскаржена до Запорізького апеляційного суду протягом 15 днів з дня її складання.

Суддя:

Дата ухвалення рішення28.03.2019
Оприлюднено01.04.2019
Номер документу80797447
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —320/2420/19

Ухвала від 17.06.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Блажівська Н.Є.

Постанова від 12.05.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Василенко Ярослав Миколайович

Ухвала від 12.05.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Василенко Ярослав Миколайович

Ухвала від 10.03.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Василенко Ярослав Миколайович

Ухвала від 10.03.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Василенко Ярослав Миколайович

Ухвала від 31.01.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Василенко Ярослав Миколайович

Рішення від 26.11.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Колеснікова І.С.

Ухвала від 17.05.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Колеснікова І.С.

Ухвала від 28.03.2019

Цивільне

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області

Урупа І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні