Ухвала
від 26.03.2019 по справі 295/4204/19
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/4204/19

1-кс/295/2349/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26.03.2019 року м. Житомир

Слідчий суддя Богунського районного суду м. Житомира ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ Житомирського ВП ГУ НП в Житомирській області лейтенант поліції ОСОБА_3 , погоджене прокуроромЖитомирської місцевоїпрокуратури про надання тимчасового доступу до документів, по кримінальному провадженню за №42019061020000004 від 10.01.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 358 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся з клопотанням, де зазначено, що за результатами опрацювання інформації та копій документів, отриманих із ІНФОРМАЦІЯ_1 встановлено, що рішенням ІНФОРМАЦІЯ_2 від 18.12.2017 № 901 «Про надання юридичним особам дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок», ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » надано дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0, 8455 Га в межах АДРЕСА_1 .

Підставою для прийняття даного рішення була відповідна заява представника товариства, договори купівлі продажу частин приміщення від 08.09.2017, витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності від 08.09.2017 та технічний паспорт на складські приміщення від 11.08.2017, що знаходяться за даною адресою.

Відповідно до Технічного паспорту на складські приміщення, виготовленого ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », по АДРЕСА_1 , знаходиться складське приміщення загальною площею 91, 16 кв. м., 1990 року побудови із бетонним фундаментом та дерев`яними стінами.

Проте, згідно відомостей Публічної кадастрової карти, Інтернет ресурсу ІНФОРМАЦІЯ_5 , за даною адресою відсутні будь які будівлі, дана територія продовж тривалого часу не використовується та поросла чагарниками.

Відповідно до Інструкції про порядок проведення технічної інвентаризації об`єктів нерухомого майна, затвердженої Наказом ІНФОРМАЦІЯ_6

№ 127 від 24 травня 2001 року, технічна інвентаризація - комплекс робіт з обмірювання об`єкта нерухомого майна з визначенням його складу, фактичної площі та об`єму, технічного стану та/або з визначенням змін зазначених характеристик за певний період часу (у разі наявності попередньої інвентаризаційної справи) із виготовленням необхідних документів (матеріалів технічної інвентаризації, технічного паспорта) та обов`язковим внесенням відомостей про об`єкт нерухомого майна до Реєстру об`єктів нерухомого майна (після створення цього Реєстру).

Технічний паспорт - документ, що складається на основі матеріалів технічної інвентаризації об`єкта нерухомого майна, містить основні відомості про нього (місцезнаходження (адреса), склад, технічні характеристики, план та опис об`єкта, ім`я/найменування власника/замовника, відомості щодо права власності на об`єкт нерухомого майна, відомості щодо суб`єкта господарювання, який виготовив технічний паспорт тощо) та видається замовнику. Технічний паспорт має бути прошнурований, пронумерований та скріплений підписом керівника суб`єкта господарювання, який проводив інвентаризацію, а також підписом виконавця робіт і контролера із зазначенням серії та номера кваліфікаційного сертифіката на право виконання робіт з технічної інвентаризації об`єктів нерухомого майна

Даний технічний паспорт став підставою для реєстрації права власності на дане приміщення в Державному реєстрі прав на нерухоме майно, що у свою чергу стало підставою для прийняття відповідного рішення міською радою про надання дозволу на відведення земельної ділянки під зазначеним об`єктом нерухомості.

Досудовим розслідуванням встановлено, що технічний паспорт на складські приміщення, що знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 , був виготовлений ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 ». За результатами якого була оформлена інвентаризаційна справа за № 306.

Враховуючи вищезазначене,для досягненняповноти,всебічності прирозслідуванні даногокримінального правопорушеннянеобхідно встановитиобставини,які маютьістотне значеннядля кримінальногопровадження,а томуз метоювстановлення обставин,що маютьзначення длякримінального провадженнявиникла необхідністьв отриманніоригіналів обмінних файлів на електронному носії на земельну ділянку з кадастровим номером 1810136600:06:022:0037, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_7 , юридична та фактична адреса: АДРЕСА_2 , а також повного пакету документів інвентаризаційної справи, у тому числі листів щодо передачі примірників замовнику, виконавцю на складські приміщення, що знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 .

За таких обставин, необхідно отримати тимчасовий доступ до зазначених документів з можливістю вилучення їх оригіналів.

Можливість здійснення виїмки пов`язана з необхідністю досягнення мети отримання доступу до документів, оскільки, по-перше, у слідства може виникнути необхідність у проведені судово-почеркознавчої експертизи, а по-друге, у відповідності до ст. 99 КПК України сторона кримінального провадження зобов`язана надавати суду для дослідження оригінали документів, а також, враховуючи те, що згідно Науково-методичних рекомендацій з питань підготовки та призначення судових експертиз та експертних досліджень, затверджених Наказом Міністерства юстиції України №53/5 від 08.10.1998 (у редакції наказу Міністерства юстиції України №1950/5 від 26.12.2012): Для проведення почеркознавчих досліджень рукописних записів та підписів надаютьсяоригінали документів; Для проведення дослідження щодо встановлення факту внесення змін у первинний зміст документів надаютьсяоригінали документів; Для дослідження документів щодо ідентифікації печаток, штампів (у тому числі факсиміле) та встановлення відповідності часу нанесення відтисків печаток, штампів даті виготовлення документа надаютьсяоригінали документів.

Сторона обвинувачення вважає за необхідне розглянути дане клопотання за відсутності сторони у володінні якої знаходяться вказані вище документи, оскільки є достатні підстави вважати, що до зазначеної інформації можуть мати доступ сторонні особи, таким чином в разі будь-якого зволікання з її вилученням, будуть створені можливості для її втрати та подальшого унеможливлення прийняття законного рішення по даному кримінальному провадженню.

У судове засідання слідчий не з`явився, надав заяву про розгляд справи у його відсутність, клопотання підтримує та просить його задовольнити.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Згідно вимогст. 107 КПК Українифіксування судового засідання технічними засобами не здійснювалось.

Розгляд клопотання проведено за відсутності особи, у володінні якої перебували речі та автомобіль, з урахуванням достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза їх змін, переховування або знищення.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотання доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Беручи до уваги викладене вище, з метою повного та неупередженого розслідування кримінального правопорушення, встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження, враховуючи, що документи, до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ мають значення для встановлення істини по справі, слідчий суддя вважає клопотання обґрунтованим та таким, що піддягає до задоволення.

Керуючись ст. ст. 159, 160, 162, 163 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл слідчому СВ Житомирського ВП ГУ НП у Житомирській області ОСОБА_3 або за його дорученням чи дорученням прокурора оперативним працівникам УЗЕ Департаменту захисту економіки Національної поліції України в Житомирській області, а саме оперуповноваженому УЗЕ Департаменту захисту економіки Національної поліції України в Житомирській області лейтенанту поліції ОСОБА_4 , тимчасовий доступ до наступних документів з метою вилучення їх оригіналів для проведення комплексної земельно технічної експертизи та експертизи з питань землеустрою експертами ІНФОРМАЦІЯ_8 :

1.Документації із землеустрою за якими сформована земельна ділянка (інформація міститься в витягах ДЗК) в повному об`ємі з наступним кадастровим номером: 1810136600:06:022:0037, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

2.Державні акти на право власності на землю та Державні акти на право постійного користування на вище перераховану земельну ділянку або інші правовстановлюючі документи.

3.Оригіналу інвентаризаційної справи на складські приміщення, що знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 . У разі відсутності належним чином оформленої та завіреної копії.

4.Зобов`язати працівників ІНФОРМАЦІЯ_7 виготовити та надати на паперовому носію витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку з наступним кадастровим номером: 1810136600:06:022:0037, копію поземельної книги на земельну ділянку з кадастровим номером 1810136600:06:022:0037 або на земельну ділянку, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Вищевказані документи та інформація зберігаються у володінні ІНФОРМАЦІЯ_7 , юридична адреса та фактична адреса: АДРЕСА_2 .

Строк дії ухвали встановити один місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, може бути постановлено ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудБогунський районний суд м. Житомира
Дата ухвалення рішення26.03.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу80803414
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —295/4204/19

Ухвала від 26.03.2019

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Перекупка І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні