Ухвала
від 29.03.2019 по справі 534/472/19
КОМСОМОЛЬСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 534/472/19

Провадження № 2-о/534/23/19

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

29 березня 2019 року м. Горішні Плавні

Суддя Комсомольського міського суду Полтавської області Куц Т.О., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області про встановлення факту постійного проживання із спадкодавцем,

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звернувся до суду із позовом, у якому прохає встановити факт постійного проживання, не менше п'яти років, ОСОБА_1 із спадкодавцем ОСОБА_2

Дослідивши позовну заяву разом із доданими до неї документами, суддя приходить до наступних висновків.

У відповідності до ч.1 ст.293 ЦПК України окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Суд розглядає в порядку окремого провадження зокрема, справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення (п.5 ч.2 ст.293 ЦПК України).

Згідно ч.3 та ч.4 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом. Справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

У порушення вимог, передбачених цивільним процесуальним законодавством, ОСОБА_1, прохаючи встановити факт, що має юридичне значення, звертається до суду у порядку позовного провадження із зазначенням сторін по праві - позивач та відповідач.

Згідно ч.1 ст.318 ЦПК України у заяві повинно бути зазначено:

- який факт заявник просить встановити та з якою метою;

- причини неможливості одержання або відновлення документів, що посвідчують цей факт;

- докази, що підтверджують факт.

У відповідності до ч.2 ст.318 ЦПК України до заяви додаються докази, що підтверджують викладені в заяві обставини, і довідка про неможливість відновлення втрачених документів.

Вивченням заяви ОСОБА_1, встановлено що заява не відповідає вимогам ст. 318 ЦПК України.

У своїй заяві ОСОБА_1 посилається на те, що після смерті ОСОБА_2 відкрилась спадщина на все належне йому майно, у тому числі на земельну ділянку. Проте до заяви не додані документи, які підтверджують вказані обставини. Однак де знаходиться зазначене майно в заяві не вказано.

Разом з тим, суддя зазначає, що у порушення вимог ст.175 ЦПК України ОСОБА_1 не конкретно виклав свої вимоги, а саме прохаючи встановити факт постійного проживання, не менше п'яти років, ОСОБА_1 із спадкодавцем ОСОБА_2, не зазначає за який період необхідно встановити факт спільного проживання зі спадкодавцем або станом на конкретну дату чи подію, за якою адресою, тощо.

Суддя, встановивши, що заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Оскільки позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст.175 ЦПК України, у відповідності до ст.185 ЦПК України вона підлягає залишенню без руху.

Керуючись ст.185 ЦПК України, суддя,

П О С Т А Н О В И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області про встановлення факту постійного проживання із спадкодавцем - залишити без руху.

Надати ОСОБА_1 десятиденний строк для усунення зазначених в ухвалі недоліків, який починає свій перебіг з дня отримання позивачем копії даної ухвали.

В разі невиконання вимог суду позовна заява буде вважатися неподаною і повернута позивачу.

Копію ухвали направити позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя підпис ОСОБА_3

Згідно з оригіналом

Суддя Т.О. Куц

СудКомсомольський міський суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення29.03.2019
Оприлюднено01.04.2019
Номер документу80809823
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —534/472/19

Рішення від 22.05.2019

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Куц Т. О.

Рішення від 22.05.2019

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Куц Т. О.

Ухвала від 10.04.2019

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Куц Т. О.

Ухвала від 29.03.2019

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Куц Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні