Ухвала
від 29.03.2019 по справі 635/4459/17
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 635/4459/19

Провадження № 1-кс/635/1034/2019

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

29 березня 2019 року Харківський районний суд Харківської області у складі:

слідчого судді - ОСОБА_1 ,

при секретарі - ОСОБА_2 ,

розглянувши в відкритому судовому засіданні в залі суду в смт.Покотилівка Харківського району Харківської області клопотання слідчого СВ Харківського ВП ГУНП в Харківській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Харківської місцевої прокуратури № 6 ОСОБА_4 за матеріалами кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №42016221430000116 від 21 грудня 2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України про надання тимчасового доступу до документів, -

В С Т А Н О В И В:

До суду подано зазначене клопотання, в якому слідчий просить суд надати слідчим групи слідчих та прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні №42016221430000116, тимчасовий доступ до документів з можливістю вилучення їх копій, які перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_1 , МФО НОМЕР_2 ), адреса місцезнаходження: АДРЕСА_1 , та/або за іншим місцезнаходженням, які містять банківську таємницю, та стосуються банківського рахунку № НОМЕР_3 та всіх інших банківських рахунків на ім`я ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_4 ), а саме: відомості на паперових та електронних (магнітних) носіях інформації про рух грошових коштів (з розшифруванням контрагентів (назва підприємства, ідентифікаційний код юридичної особи, анкетні дані, ідентифікаційні номери), реквізити їх рахунків (номер рахунку, МФО банківської установи), номери референтів, призначення та сума платежу з вказівкою вхідного та вихідного залишку на рахунках, дати та часу здійснення платежів, відомостей про документи, на підставі яких були здійснені такі платежі, номери трансакцій, які свідчать про рух грошових коштів); перелік банківських терміналів, із вказівкою їх точного розташування, через які здійснювалось зняття грошових кошт, із зазначенням точних дат та часу, фактів зняття грошових кошт з наданням фото - відеозаписів з даних банківських терміналів, які здійснювались під час кожного факту зняття грошових коштів з вказаних рахунків; інформації, яка знаходиться в справах юридичного оформлення рахунків, а саме документів, передбачених Інструкцією про порядок відкриття, використання та закриття рахунків в національній та іноземних валютах, яку затверджено Постановою Правління НБУ від 12.11.2003 №492, в тому числі, заява на відкриття рахунку, наданих до неї додатків, а також договорів між банком та клієнтом, в т.ч. договорів на обслуговування банківських рахунків в системі «клієнт-банк», актів приймання-передачі електронних ключів доступу, доручень на користування банківським рахунком, документів, які свідчать про видачу перепусток до банківської установи, анкет-заяв, ксерокопій паспорта та інших документів, які знаходяться в справі юридичного оформлення рахунків в оригіналах та в повному обсязі.

Під час досудового розслідування встановлено, що відповідно до плану річних закупівель на 2016 рік, службовими особами комітету з конкурсних торгів ІНФОРМАЦІЯ_3 , шляхом відкритих торгів, проведено закупівлю будівельних робіт за кодом предмету закупівлі згідно Єдиного закупівельного словника ДСТУ БД. 1-1:2013, ДК 021:2015 45000000-7 Будівельні роботи «Будівництво експлуатаційної свердловини для водозабезпечення господарсько-питних потреб населення в с. Кутузівка» очікуваною вартістю 2 035923,00 грн.

На проведення будівництва свердловини, до комітету з конкурсних торгів селищної ради було подано три пропозиції, а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_5 ) запропонованою ціною - 1 907226,00 грн., ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_4 ) ціна пропозиції - 1 957579,77 грн. та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_6 ) ціна пропозиції - 2 138582,74 грн.

За результатом проведених конкурсних торгів переможцем визначено ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », як таке що запропонувало найнижчу ціну, з яким укладено договір від 21.09.2016 №1 на суму 1 957579,77 грн.

Встановлено, що експертний звіт кошторисної частини проектної документації на будівництво експлуатаційної свердловини виконано 14.12.2015 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », вартість якої становить 2 230 272,00 грн., в т.ч. будівельні роботи - 1 445 237,00 грн., устаткування - 16 920,00 грн., інші витрати - 573 766,00 грн. Кошторис до експертного звіту проведеного ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » відсутній.

Встановлено, що до локального кошторису на будівельні роботи № 2-1-1 складеного ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за діючими цінами станом 08.06.2016 включено вартість 2-х одиниць Долота трившарошечного типу ПІ 295,373-ЦВ по ціні 44745,00 грн. на суму 89490,52 грн. та Долото трившарошечне 1 одиниця типу Ш 215,9 MC 3-ГН на суму 39780,80 грн. притому, що за умовами укладеного договору в розділі IV визначено, що технічне забезпечення та устаткування здійснюється за рахунок підрядника.

Таким чином, внаслідок неналежного виконання службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_3 покладених на них службових обов`язків допущено завищення вартості кошторисної документації на 129 271,32 грн.

З метою забезпечення швидкого, повного та неупередженого досудового розслідування у кримінальному провадженні, встановлення важливих для слідства обставин справи виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів, що знаходяться у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_1 , МФО НОМЕР_2 , адреса місцезнаходження: АДРЕСА_1 ), які містять банківську таємницю, та стосуються банківського рахунку № НОМЕР_3 та всіх інших банківських рахунків на ім`я ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_4 ) за період часу з моменту їх відкриття та по теперішній час, з можливістю вилучити їх у вигляді належним чином завірених копій, а саме: первинні документи, які свідчать про зарахування та зняття грошових коштів; відомості на паперових та електронних (магнітних) носіях інформації про рух грошових коштів (з розшифруванням контрагентів (назва підприємства, ідентифікаційний код юридичної особи, анкетні дані, ідентифікаційні номери), реквізити їх рахунків (номер рахунку, МФО банківської установи), номери референтів, призначення та сума платежу з вказівкою вхідного та вихідного залишку на рахунках, дати та часу здійснення платежів, відомостей про документи, на підставі яких були здійснені такі платежі, номери трансакцій, які свідчать про рух грошових коштів);перелік банківських терміналів, із вказівкою їх точного розташування, через які здійснювалось зняття грошових кошт, із зазначенням точних дат та часу, фактів зняття грошових кошт з наданням фото - відеозаписів з даних банківських терміналів, які здійснювались під час кожного факту зняття грошових коштів з вказаних рахунків; інформації, яка знаходиться в справах юридичного оформлення рахунків, а саме документів, передбачених Інструкцією про порядок відкриття, використання та закриття рахунків в національній та іноземних валютах, яку затверджено Постановою Правління НБУ від 12.11.2003 №492, в тому числі, заява на відкриття рахунку, наданих до неї додатків, а також договорів між банком та клієнтом, в т.ч. договорів на обслуговування банківських рахунків в системі «клієнт-банк», актів приймання-передачі електронних ключів доступу, доручень на користування банківським рахунком, документів, які свідчать про видачу перепусток до банківської установи, анкет-заяв, ксерокопій паспорта та інших документів, які знаходяться в справі юридичного оформлення рахунків в оригіналах та в повному обсязі.

Слідчий в судове засідання не з`явився, надав до суду письмову заяву, якою просить клопотання розглядати без його участі та просив його задовольнити з підстав, викладених в ньому.

В судове засідання представник особи, у володіння якої знаходяться речі і документи до яких слідчий просить доступ, не викликався, оскільки суд враховуючи положення ч.4 ст.163 КПК України, вважає за можливе розглянути дане клопотання у його відсутність.

Дослідивши матеріли клопотання та додані до нього документи, суд приходить до висновку, що дане клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч.1 ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення.

Статтею 160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу, слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Клопотання, яке надійшло до суду відповідає вимогам КПК України.

Згідно з ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2)самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч.7 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи знаходяться у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_1 , МФО НОМЕР_2 ), адреса місцезнаходження: АДРЕСА_1 та має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, суд вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 163, 164 КПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Харківського ВП ГУНП в Харківській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Харківської місцевої прокуратури № 6 ОСОБА_4 за матеріалами кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №42016221430000116 від 21 грудня 2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України про надання тимчасового доступу до документів задовольнити.

Надати слідчим групи слідчих та прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні №42016221430000116, тимчасовий доступ до документів з можливістю вилучення їх копій, які перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_1 , МФО НОМЕР_2 ), адреса місцезнаходження: АДРЕСА_1 , та/або за іншим місцезнаходженням, які містять банківську таємницю, та стосуються банківського рахунку № НОМЕР_3 та всіх інших банківських рахунків на ім`я ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_4 ), а саме:

-відомості на паперових та електронних (магнітних) носіях інформації про рух грошових коштів (з розшифруванням контрагентів (назва підприємства, ідентифікаційний код юридичної особи, анкетні дані, ідентифікаційні номери), реквізити їх рахунків (номер рахунку, МФО банківської установи), номери референтів, призначення та сума платежу з вказівкою вхідного та вихідного залишку на рахунках, дати та часу здійснення платежів, відомостей про документи, на підставі яких були здійснені такі платежі, номери трансакцій, які свідчать про рух грошових коштів);

-перелік банківських терміналів, із вказівкою їх точного розташування, через які здійснювалось зняття грошових кошт, із зазначенням точних дат та часу, фактів зняття грошових кошт з наданням фото - відеозаписів з даних банківських терміналів, які здійснювались під час кожного факту зняття грошових коштів з вказаних рахунків;

-інформації, яка знаходиться в справах юридичного оформлення рахунків, а саме документів, передбачених Інструкцією про порядок відкриття, використання та закриття рахунків в національній та іноземних валютах, яку затверджено Постановою Правління НБУ від 12.11.2003 №492, в тому числі, заява на відкриття рахунку, наданих до неї додатків, а також договорів між банком та клієнтом, в т.ч. договорів на обслуговування банківських рахунків в системі «клієнт-банк», актів приймання-передачі електронних ключів доступу, доручень на користування банківським рахунком, документів, які свідчать про видачу перепусток до банківської установи, анкет-заяв, ксерокопій паспорта та інших документів, які знаходяться в справі юридичного оформлення рахунків в оригіналах та в повному обсязі.

Строк дії ухвали встановити один місяць з дня постановлення ухвали, тобто до 29 квітня 2019 року.

Роз`яснити у відповідності до ст. 166 КПК України, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до інформації слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннямиКПК Україниз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.03.2019
Оприлюднено16.02.2023

Судовий реєстр по справі —635/4459/17

Ухвала від 24.10.2019

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Назаренко О. В.

Ухвала від 24.10.2019

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Назаренко О. В.

Ухвала від 23.10.2019

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Назаренко О. В.

Ухвала від 11.10.2019

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Назаренко О. В.

Ухвала від 11.10.2019

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Назаренко О. В.

Ухвала від 26.09.2019

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Панас Н. Л.

Ухвала від 23.09.2019

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Панас Н. Л.

Ухвала від 19.09.2019

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Панас Н. Л.

Ухвала від 19.09.2019

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Панас Н. Л.

Ухвала від 26.07.2019

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Токарєва Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні