Ухвала
від 28.03.2019 по справі 910/2468/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

28.03.2019Справа № 910/2468/19

Господарський суд міста Києва у складі судді ДЖАРТИ В. В ., дослідивши матеріали справи

за позовом Приватного підприємства "Селтік" в особі засновника ОСОБА_1

до Головного територіального управління юстиції у місті Києві

про скасування рішення про державну реєстрацію

Без виклику (повідомлення) представників учасників справи,

ВСТАНОВИВ:

У лютому 2019 року ОСОБА_1 - засновник Приватного підприємства "Селтік" звернулась до Господарського суду міста Києва із позовом до Головного територіального управління юстиції у місті Києві про:

- визнання дій державного реєстратора Головного територіального управління юстиції у місті Києві Рябоконь О. І. неправомірними;

- скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень індексний номер 6851995 про реєстрацію права власності на нерухоме майно, а саме: нежиле приміщення хімічного цеху, за адресою: місто Київ, вулиця Червоноткацька, 46, загальною площею 13 491,3 кв.м. за ПАТ "Банк Перший" код ЄДРПОУ 20717958, та всі послідуючі/пов'язані індексні номери про Державну реєстрацію прав та їх обтяжень.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що оспорюване рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень було прийняте з порушеннями приписів Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень", оскільки було прийнято на підставі звіту про оцінку предмета іпотеки, який не відповідає вимогам чинного законодавства України.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 01.03.2019 вищевказану позовну заяву було залишено без руху та встановлений строк для усунення недоліків позовної заяви.

20.03.2019 через відділ автоматизованого документообігу суду від позивача надійшла заява про усунення недоліків.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 21.03.2019 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі № 910/2468/19 для розгляду за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання у справі призначено на 10.04.2019.

Одночасно, з урахуванням заяви про усунення недоліків, судом постановлено розглядати в межах даної справи позовні вимоги Приватного підприємства "Селтік" в особі засновника ОСОБА_1 до Головного територіального управління юстиції у місті Києві про скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень індексний номер 6851995 про реєстрацію права власності на нерухоме майно, а саме: нежиле приміщення хімічного цеху (в літері Е), за адресою: місто Київ, вулиця Червоноткацька, 46, загальною площею 13 491,3 кв.м. за ПАТ "Банк Перший" код ЄДРПОУ 20717958.

Під час підготовки справи до розгляду судом було встановлено необхідність залучення до участі у справі третіми особами, які не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Публічного акціонерного товариства "БГ Банк", Товариства з обмеженою відповідальністю "Труб-Інжбуд" та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб з наступних підстав.

Як вбачається з матеріалів справи, оскаржуване рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень індексний номер 6851995 про реєстрацію права власності на нерухоме майно, а саме: нежиле приміщення хімічного цеху (в літері Е), за адресою: місто Київ, вулиця Червоноткацька, 46, загальною площею 13 491,3 кв.м. за Публічним акціонерним товариством "Банк Перший" було прийняте за результатом розгляду заяви Публічного акціонерного товариства "БГ Банк" (яке на теперішній час перебуває у стані припинення) на підставі договору іпотеки від 29.02.2018, укладеного між позивачем (іпотекодавцем) та Публічним акціонерним товариством "БГ Банк" (іпотекодержателем).

За таких обставин, суд вбачає, що рішення у даній справі може вплинути на права та обов'язки Публічного акціонерного товариства "БГ Банк" та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Крім того, виходячи з того, що на даний час власником спірного нерухомого майна є Товариство з обмеженою відповідальністю "Труб-Інжбуд", на думку суду, рішення по даній справі може вплинути також на права та обов'язки зазначеної юридичної особи.

Відповідно до частини 1 статті 50 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору (частина 2 статті 50 ГПК України).

Таким чином, з метою забезпечення дотримання прав та законних інтересів всіх учасників судового процесу, враховуючи вищевикладене, беручи до уваги, що позивачем Публічне акціонерне товариство "БГ Банк", Товариство з обмеженою відповідальністю "Труб-Інжбуд" та Фонд гарантування вкладів фізичних осіб вказано в якості третіх осіб в позовній заяві, суд дійшов висновку про залучення Публічного акціонерного товариства "БГ Банк", Товариства з обмеженою відповідальністю "Труб-Інжбуд" та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Судом також встановлено, що копії позовної заяви з додатками, а також заяви про усунення недоліків вже були направлені позивачем на адреси третіх осіб, що підтверджено наявними в матеріалах справи фіскальними чеками та описами вкладень в цінний лист.

Керуючись статтями 50, 120-121 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Залучити до участі у справі третьою особою 1, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Публічне акціонерне товариство "БГ Банк" (04112, місто Київ, Шевченківський район, вулиця Дегтярівська, будинок 48; ідентифікаційний код 20717958).

2. Залучити до участі у справі третьою особою 2, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю "Труб-Інжбуд" (04050, місто Київ, Шевченківський район, вулиця Мельникова, будинок 12; ідентифікаційний код 32735917).

3. Залучити до участі у справі третьою особою 3, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (04053, місто Київ, Шевченківський район, вулиця Січових Стрільців, будинок 17; ідентифікаційний код 21708016).

4. Повідомити третіх осіб, що підготовче засідання у справі відбудеться 10.04.2019 о 15:30 у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: місто Київ, вулиця Богдана Хмельницького, 44- Б, зал № 7.

5. Викликати для участі у підготовчому засіданні представників учасників справи, повноваження яких оформити відповідно до вимог, викладених у статті 60 ГПК України, та надати суду документи, що підтверджують повноваження представників. Явку представників сторін визнати обов'язковою!

6. Запропонувати третім особам у строк протягом п'ятнадцяти днів з дня одержання даної ухвали надати суду письмові пояснення щодо позову та/або відзиву, складені з урахуванням вимог статті 168 ГПК України.

7. Звернути увагу третіх осіб на те, що документи подаються через відділ діловодства та документообігу суду за умови їх оформлення належним чином (кожна сторінка має бути належним чином засвідчена, документи прошиті та подане клопотання про приєднання зазначених документів до матеріалів справи).

8. Звернути увагу третіх осіб , що інформацію по справі, що розглядається, можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі Судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://ki.arbitr.gov.ua

9. Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та оскарженню не підлягає.

СУДДЯ В. В. ДЖАРТИ

Дата ухвалення рішення28.03.2019
Оприлюднено02.04.2019
Номер документу80855736
СудочинствоГосподарське
Сутьдержавну реєстрацію Без виклику (повідомлення) представників учасників справи

Судовий реєстр по справі —910/2468/19

Постанова від 27.02.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Скрипка І.М.

Ухвала від 06.02.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Скрипка І.М.

Ухвала від 19.12.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Скрипка І.М.

Ухвала від 05.12.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Скрипка І.М.

Ухвала від 21.11.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Скрипка І.М.

Ухвала від 20.11.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Корсак В.А.

Ухвала від 14.11.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Скрипка І.М.

Ухвала від 10.10.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Скрипка І.М.

Ухвала від 10.09.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Скрипка І.М.

Рішення від 11.07.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Джарти В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні