Ухвала
від 02.04.2019 по справі 643/4777/19
МОСКОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа №№643/4777/19, 1-кс/643/1962/19

У Х В А Л А

Іменем України

02 квітня 2019 року м.Харків

Слідчий суддя Московського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого СВ Московського відділу поліції ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів,

В С Т А Н О В И В:

З наданих документів вбачається, що в провадженні СВ Московського ВП ГУНП в Харківській області знаходяться матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42018221040000135 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 15, ч.2 ст. 190, ч.4 ст. 358 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що 09.11.2018 до Харківської місцевої прокуратури № 4 звернувся із заявою ОСОБА_4 щодо притягнення до кримінальної відповідальності малознайомих осіб, які на протязі 2017-2018 року використовуючи його особисті документи, без відома останнього оформили його на посаду директора ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та в послідуючому від його імені, використовуючи підробні документи вчиняють дії, пов`язані з використанням грошових коштів.

Відомості про вказані кримінальні правопорушення внесені місцевою прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань 09.11.2018 за № 42018221040000135 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 15, ч.2 ст. 190 КК України, тобто незакінчений замах на заволодіння чужим майном (шахрайство), вчинене за попередньою змовою групою осіб та ч.4 ст. 358 КК України, тобто використання завідомо підробленого документа.

Допитаний в якості потерпілого ОСОБА_4 пояснив, що через свого знайомого ОСОБА_5 , з яким він з 2002 року працює на будівництві він познайомився з ОСОБА_6 , який зробив їм замовлення на ремонт квартири по АДРЕСА_1 . У 2016 році ОСОБА_5 залучив його до виконання будівельних робіт в приміщенні будинку, розташованому за адресою: АДРЕСА_2 , де здійснює свою діяльність ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ». На вказаному об`єкті він до сьогодні працює робочим та охоронцем. До діяльності вказаної компанії також причетний і ОСОБА_6 . У 2017 році ОСОБА_5 запропонував офіційно його працевлаштувати до ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », на що він надав свою згоду. Після чого, він спільно з ОСОБА_6 їздили до нотаріуса, розташованого в районі ст. метро «Наукова», де він підписував якісь документи, суть яких йому невідома, оскільки ОСОБА_6 їх відразу забрав та нічого не пояснював. Весь цей час він продовжував працювати на вказаному об`єкті робочим та охоронцем. Після чого, десь через 2 місяця з дня підписання ним документів у нотаріуса, він на будівництві побачив документи на будівельні матеріали, де він був вказаний як генеральний директор та головний бухгалтер ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ». У вказаних документах також стояв підпис від його імені, однак в дійсності він його не робив та ніяких документів за весь час роботи він не підписував. Вказані відомості він повідомив ОСОБА_6 , який його заспокоїв та пояснив, що все буде добре, це призначення носить формальний характер та фактично вказана фірма ніякої діяльності не веде. Десь через півроку ОСОБА_6 знову його повіз до нотаріуса, де він підписував якісь документи, суть яких йому не відома, оскільки ОСОБА_6 їх відразу забирав. У жовтні 2018 року він загубив свою пенсійну карточку по виплаті грошових коштів, які він отримує через наявність інвалідності. При цьому влітку 2018 року ОСОБА_7 , яка також працює на ОСОБА_6 , виконує документальні роботи, пояснила йому, що номер його мобільного телефону буде підкріплений до розрахункового рахунку фірми та на рахунок будуть надходити кошти, однак це його не стосується. Після чого, на його номер мобільного телефону стали надходити смс повідомлення з Приватбанка з інформацією про рух коштів по банківському рахунку, про купівлю будівель на території м. Харкова. Однак, всі ці операції здійснювалися без його відома, він ніяких документів не підписував як директор фірми. Згідно з вказаними повідомленнями на рахунок надходять великі суми грошей, також здійснюються певні перерахування коштів. Його до вчинення вказаних дій не допускають. Всі ці обставини, на його думку носять шахрайський характер, оскільки здійснюються без його відома, підписи в документах виконуються не ним.

Крім того, потерпілий ОСОБА_4 повідомив, що ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » здійснює свою діяльність у підвальному приміщенні будинку, розташованого за адресою : АДРЕСА_2 . У даному офісі знаходиться всі бухгалтерські документи, комп`ютерна техніка, печать фірми. Також розташований кабінет ОСОБА_6 та його помічників ОСОБА_7 , чоловіка на ім`я ОСОБА_8 .

Згідно з наданими потерпілим ОСОБА_4 копіями скріншотів смс повідомлень, які надходять на номер його мобільного телефону з Приватбанку через інтернет зв`язок Viber, встановлені численні надходження протягом вересня-листопада 2018 року грошових коштів та перерахування грошових коштів з банківського рахунку № НОМЕР_1 Харківське ГРУ АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », через який здійснює фінансові операції ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », генеральним директором якого є ОСОБА_4 .

Відповідно до матеріалів, отриманих від ОУ ГУДФС у Харківській області на виконання доручення процесуального керівника по провадженню ТОВАРИСТВОМ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у вказаний період своєї діяльності здійснювало фінансово-господарські операції із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

З урахуванням вищевикладеного, фінансово-господарські операції, які проводяться між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) можуть мати ознаки фіктивності, оскільки розрахунки, відрахування та інші фінансові операції здійснюються без згоди та відома заявника, який є керівником вказаного підприємства. Крім того, в ході проведення досудового розслідування встановлено можливість використання підроблених документів при здійсненні фінансових операцій.

Згідно матеріалів виконання доручення процесуального керівника прокурора місцевої прокуратури ОСОБА_9 від 12.11.2018 встановлено, що згідно реєстраційної картки платника податків бази ГУ ДФС у Харківській області ОСОБА_4 дійсно займає посади керівника та головного бухгалтера ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з 14.11.2017.

В ході досудового розслідування кримінального провадження виникла необхідність, щодо проведення тимчасового доступу до документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), щодо проведення фінансово-господарських операцій та взаємовідносин між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ № НОМЕР_3 ) за період 2017-2018 років.

З метою повного, швидкого та неупередженого дослідження обставин вчиненого кримінального правопорушення, перевірки показань свідків, встановлення осіб, що причетні до його вчинення, а також осіб, яким відомі обставини, досліджуваного злочину, вилучення документів, які мають доказове значення у кримінальному провадженні та проведення, після їх вилучення в оригіналах, судових експертиз, виникла необхідність у отриманні тимчасового доступу до документів, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

Слідчий звернувся з клопотанням, в якому просить про надання тимчасового доступу до речей і документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) за адресою: АДРЕСА_3 .

Розглянувши клопотання, слідчий суддя вважає, що в його задоволенні слід відмовити з таких підстав.

Суд вважає, що сторона кримінального провадження у своєму клопотанні не довела наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

На підставі викладеного, керуючись ст.163 КПК України,

У Х В А Л И В:

У задоволенні клопотання слідчого Московського ВП ГУ НП в Харківській області капітана поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів відмовити.

Ухвала не може бути оскаржена та набирає законної сили з моменту її оголошення.

Слідчий суддя

02.04.2019

Дата ухвалення рішення02.04.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу80874152
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —643/4777/19

Ухвала від 02.04.2019

Кримінальне

Московський районний суд м.Харкова

Короткий І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні