Ухвала
від 25.03.2019 по справі 709/1610/16-ц
ЧОРНОБАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 709/1610/16-ц

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25 березня 2019 року смт. Чорнобай

Чорнобаївський районний суд Черкаської області у складі:

головуючого судді - Чубая В.В.,

за участі секретаря судового засідання - Кіян С.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні Чорнобаївського районного суду Черкаської області клопотання представника позивача ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення позову, -

в с т а н о в и в:

До Чорнобаївського районного суду Черкаської області надійшла заява представника позивача ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення позову у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3, ОСОБА_4 про визнання правочинів недійсними.

В обґрунтування вказаної заяви зазначалося, що у якості забезпечення позову ухвалою суду накладено арешт на статутний капітал СТОВ "ЛАН"; заборонено вносити зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо зміни засновників (учасників); відчуження часток у статутному капіталі, будь-якого розпорядження частками у статутному капіталі; зміни керівника, підписанта; зміни місцезнаходження юридичної особи СТОВ "ЛАН". У подальшому спір був врегульований сторонами, а тому вжиті заходи забезпення позову підлягають до скасування.

У судове засідання сторони не з'явилися. Представник позивача ОСОБА_1 у поданому ним клопотанні просив провести розгляд без його участі.

Виходячи з приписів ч. 1 ст. 223 ЦПК України, неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті.

Згідно з ч. 2 ст. 247 ЦПК України у зв'язку з неявкою у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Суд, дослідивши матеріали цивільної справи, встановив наступні обставини справи та відповідні їм правовідносини.

У провадженні Чорнобаївського районного суду Черкаської області перебувала цивільна справа № 709/1610/16-ц за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3, ОСОБА_4 про визнання правочинів недійсними.

Ухвалою Чорнобаївського районного суду Черкаської області від 18 липня 2016 року у справі № 709/1610/16-ц заяву представника позивача ОСОБА_1 про забезпечення позову задоволено і накладено арешт на статутний капітал СТОВ "ЛАН"; заборонено вносити зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо зміни засновників (учасників); відчуження часток у статутному капіталі, будь-якого розпорядження частками у статутному капіталі; зміни керівника, підписанта; зміни місцезнаходження юридичної особи СТОВ "ЛАН".

В подальшому ухвалою Чорнобаївського районного суду Черкаської області від 8 серпня

2016 року у справі № 709/1610/16-ц позовну заяву ОСОБА_2 до ОСОБА_3, ОСОБА_4 про визнання правочинів недійсними залишено без розгляду.

Разом з тим питання про скасування заходів забезпечення позову судом не вирішено.

Згідно з ч. 1 ст. 158 ЦПК України суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи.

Враховуючи, що спір між сторонами відсутній, суд вважає за необхідне з власної ініціативи скасувати заходи забезпечення позову.

Керуючись ст.ст. 158, 259, 260 ЦПК України , суд -

у х в а л и в:

Скасувати заходи забезпечення позову, вжиті ухвалою Чорнобаївського районного суду Черкаської області від 18 липня 2016 року у справі № 709/1610/16-ц, а саме:

- скасувати арешт на статутний капітал СТОВ "ЛАН", місцезнаходження: с. Лихоліти, Чорнобаївський район, Черкаська область, код ЄДРПОУ 14215193;

- скасувати заборону вносити зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо: зміни засновників (учасників); відчуження часток у статутному капіталі, будь-якого розпорядження частками у статутному капіталі; зміни керівника, підписанта; зміни місцезнаходження юридичної особи - СТОВ "ЛАН", місцезнаходження: с. Лихоліти, Чорнобаївський район, Черкаська область,

код ЄДРПОУ 14215193.

Копію ухвали надіслати сторонам, державному реєстратору Чорнобаївської РДА Черкаської області, що вносить відомості до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Апеляційна скарга подається безпосередньо до Апеляційного суду Черкаської області.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга подається учасником справи до або через відповідний суд.

Суддя В.В. Чубай

Дата ухвалення рішення25.03.2019
Оприлюднено03.04.2019
Номер документу80874892
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування заходів забезпечення позову

Судовий реєстр по справі —709/1610/16-ц

Ухвала від 25.03.2019

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Чубай В. В.

Ухвала від 08.08.2016

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Левченко В. В.

Ухвала від 18.07.2016

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Левченко В. В.

Ухвала від 18.07.2016

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Левченко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні