Ухвала
від 02.04.2019 по справі 712/4453/19
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Справа № 712/4453/19

Провадження № 1кс/712/2664/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про призначення експертизи

02 квітня 2019 року Слідчий суддя Соснівського районного суду м. Черкаси ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , розглянув у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Черкаси клопотання винесене в кримінальному провадженні №12019251010001597 від 31.03.2019 слідчим СВ Черкаського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Черкаській області майором поліції ОСОБА_3 про призначення судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів,

В С Т А Н О В И В:

До Соснівськогорайонного судум.Черкаси звернуласяслідчий СВЧеркаського відділуполіції Головногоуправління Національноїполіції Українив Черкаськійобласті майорполіції ОСОБА_3 з клопотанням про призначення судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів.

Клопотання мотивує тим, що 31.03.2019 до СВ Черкаського відділу поліції надійшли матеріали працівника поліції з приводу того, що 30.03.2019 приблизно о 12 год. 15 хв. до державної установи «Черкаського слідчого ізолятору», що знаходиться за адресою: м. Черкаси, вул. Благовісна, 234, з поштового відділення № 6 «Нової пошти», що знаходиться за адресою: м. Черкаси, вул. Волкова, 30, від ОСОБА_4 надійшла посилка ув`язненому установи ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у якій під час обшуку працівниками установи було виявлено та вилучено таємно приховану у підкладці куртки подрібнену речовину рослинного походження, яка за зовнішніми ознаками схожа на наркотичний засіб, та у засобі для миття посуди «Гала» контейнер із вмістом подрібненої речовини рослинного походження, яка за зовнішніми ознаками схожа на наркотичний засіб, після чого працівниками СОГ у присутності понятих виявлені речовини упаковано до картонної коробки та опечатано.

Для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання, тому виникла необхідність у призначенні та проведенні експертизи.

В судове засідання слідчий не з`явилася. Відповідно до ч.3 ст. 244 КПК України, неприбуття в судове засідання особи, яка подала клопотання не перешкоджає розгляду клопотання.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання, вважає наступне.

Відповідно до ч.1 ст. 242 КПК України експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання. Не допускається проведення експертизи для з`ясування питань права.

Нормами статті 243 КПК передбачено, що експерт залучається за наявності підстав для проведення експертизи за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження.

Згідно ч.1, 6 ст. 244 КПК України у разі якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання, сторони кримінального провадження мають право звернутися з клопотанням про проведення експертизи до слідчого судді.

Слідчий суддя задовольняє клопотання, якщо особа, яка звернулася з відповідним клопотанням, доведе, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта. Слідчий суддя самостійно визначає експерта, якого необхідно залучити, або експертну установу, якій необхідно доручити проведення експертизи.

До ухвали слідчого судді про доручення проведення експертизи включаються запитання, поставлені експертові особою, яка звернулася з відповідним клопотанням.

Приймаючи до уваги вищевикладене, враховуючи те, що для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання, вважаю за необхідне клопотання слідчого про призначення судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів задовольнити. Проведення вказаної експертизи доручити експертам Черкаського НДЕКЦ МВС України.

Керуючись ст. ст.242,243, 244, 369-372, 376 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Черкаського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Черкаській області майора поліції ОСОБА_3 про призначення судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів задовольнити.

Призначити в рамках кримінального провадження №12019251010001597від 31.03.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 309 КК України, судову експертизу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, на вирішення якої поставити наступні питання:

- чи є надана на експертизу речовина наркотичним засобом, психотропною речовиною, прекурсором?

- яка маса наркотичного засобу (психотропної речовини чи прекурсору)?

Проведення експертизи доручити експертам Черкаського НДЕКЦ МВС України, попередивши експертів про кримінальну відповідальність за ст.ст. 384, 385 КК України.

В розпорядження експертів надати: копію даної ухвали, у підкладці куртки подрібнену речовину рослинного походження, яка за зовнішніми ознаками схожа на наркотичний засіб, та у засобі для миття посуди «Гала» контейнер із вмістом подрібненої речовини рослинного походження, яка за зовнішніми ознаками схожа на наркотичний засіб, що упаковано до картонної коробки та опечатано.

Дозволити експертам видозміну об`єкта, об`єднання об`єкта, часткове або повне знищення об`єкта дослідження згідно методики.

Доручити слідчому СВ Черкаського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Черкаській області майору поліції ОСОБА_3 або за дорученням слідчого іншому уповноваженому працівнику поліції надати в експертну установу рішення суду про призначення експертизи та отримати її висновок.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.04.2019
Оприлюднено15.02.2023

Судовий реєстр по справі —712/4453/19

Ухвала від 02.04.2019

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Марцішевська О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні