Ухвала
від 02.04.2019 по справі 161/3312/19
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/3312/19

Провадження № 2/161/1550/19

ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

02 квітня 2019 року Суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області Пушкарчук В.П., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2, товариства з обмеженою відповідальністю "ЄВРО-ТРЕЙД-ГРУП", третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: регіональний сервісний центр МВС в Хмельницькій області про визнання правочинів недійсними, визнання права власності та повернення майна із чужого незаконного володіння,-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся в суд з позовом до ОСОБА_2, товариства з обмеженою відповідальністю "ЄВРО-ТРЕЙД-ГРУП", третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: регіональний сервісний центр МВС в Хмельницькій області про визнання правочинів недійсними, визнання права власності та повернення майна із чужого незаконного володіння.

Ухвалою Луцького міськрайонного суду Волинської області від 27.02.2019 року відкрито загальне позовне провадження у даній справі.

02.04.2019 року на адресу суду надійшло клопотання представника відповідача ОСОБА_2 ОСОБА_3 про передачу позовної заяви за територіальною юрисдикцією (підтудністю), відповідно до вимог ст. 31, 187 ЦПК.

В попереднє судове засідання сторони не з'явилися. Розгляд справи здійснювався за відсутності осіб, які беруть участь у справі, без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу, що відповідає вимогам ч. 2 ст. 247 ЦПК України.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до наступних висновків.

Пунктом 3 Постанови Пленуму Вищого Спеціалізованого Суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ № 3 від 01.03.2013 року Про деякі питання юрисдикції загальних судів та визначення підсудності цивільних справ регламентовано, що відповідно до пункту 1 статті 6 Конвенції 1950 року кожен при вирішенні спору щодо його цивільних прав та обов'язків має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом. Ніхто не може бути позбавлений права на розгляд його справи в суді, до підсудності якого вона віднесена процесуальним законом (стаття 8 Закону № 2453-VI ).

Постанови Пленуму Вищого Спеціалізованого Суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ № 3 від 01.03.2013 року Про деякі питання юрисдикції загальних судів та визначення підсудності цивільних справ якщо після відкриття провадження у справі та до початку судового розгляду виявиться, що заяву було прийнято з порушенням правил підсудності, суд передає справу на розгляд належному суду незалежно від волевиявлення сторін. Якщо після відкриття провадження у справі та до початку судового розгляду виявилося, що заяву було прийнято з порушенням правил підсудності, суд не має права розглядати справу і зобов'язаний передати її на розгляд до суду, якому вона підсудна за законом, оскільки ніхто не може бути позбавлений права на розгляд його справи в суді, до підсудності якого вона віднесена процесуальним законом.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 27 ЦПК України , позови до фізичної особи пред'являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Відповідно до ч. 15 ст. 28 ЦПК України позови до кількох відповідачів, які проживають або знаходяться в різних місцях, пред'являються за місцем проживання або місцезнаходженням одного з відповідачів за вибором позивача.

З копії паспорта серії НА 215683 від 24.01.1997 року вбачається, що ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1 зареєстрований за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2.

З копії витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, місцезнаходження Товариство з обмеженою відповідальністю ЄВРО-ТРЕЙД-ГРУП (код ЄДРПОУ 40414456) - м. Полтава вул. Котляревського, будинок 1/27 (інформація отримана із сайту Міністерства юстиції України та міститься за посиланням - https://online.miniust.gov.ua/edr-search/).

Зважаючи на те, що відповідач ОСОБА_2 не зареєстрований за місцем проживання чи перебування на території м. Луцьк та Луцького району, останнє відоме зареєстроване місце проживання відповідача: Хмельницька область Новоушицький район с. Заміхів вул. Центральна,30а, місцезнаходження Товариства з обмеженою відповідальністю ЄВРО- ТРЕЙЛ-ГРУП (код ЄДРПОУ 40414456) - м. Полтава вул. Котляревського, будинок 1/27, інших підстав для звернення до Луцького міськрайонного суду Волинської області із даним позовом, визначених ст.28 ЦПК України , позивачем в позовній заяві не зазначено, тому суд приходить до висновку, що дана цивільна справа не підсудна Луцькому міськрайонному суду Волинської області.

Частиною 9 ст. 187 ЦПК України визначено, що якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому ст.31 цього Кодексу .

Відповідно до п.1 ч.1 ст.31ЦПК України , суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ст. 32 ЦПК України спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку, що справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, товариства з обмеженою відповідальністю "ЄВРО-ТРЕЙД-ГРУП", третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: регіональний сервісний центр МВС в Хмельницькій області про визнання правочинів недійсними, визнання права власності та повернення майна із чужого незаконного володіння слід передати на розгляд Новоушицького районного суду Хмельницької області.

Керуючись ст. ст. 27 , 31 , 187ЦПК України

постановив:

Цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, товариства з обмеженою відповідальністю "ЄВРО-ТРЕЙД-ГРУП", третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: регіональний сервісний центр МВС в Хмельницькій області про визнання правочинів недійсними, визнання права власності та повернення майна із чужого незаконного володіння - передати за підсудністю до Новоушицького районного суду Хмельницької області.

Роз'яснити учасникам справи, що передача справи на розгляд іншого суду за встановленою ЦПК України підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої статті 31 ЦПК України , здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п'яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п'яти днів після залишення її без задоволення.

Ухвала може бути оскаржена до Волинського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом 15 (п'ятнадцяти) днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, протягом 15 (п'ятнадцяти) днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Луцького міськрайонного суду

Волинської області ОСОБА_4

Дата ухвалення рішення02.04.2019
Оприлюднено05.04.2019
Номер документу80929281
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання правочинів недійсними, визнання права власності та повернення майна із чужого незаконного володіння

Судовий реєстр по справі —161/3312/19

Ухвала від 21.05.2021

Цивільне

Новоушицький районний суд Хмельницької області

Яцина О. І.

Ухвала від 02.02.2021

Цивільне

Новоушицький районний суд Хмельницької області

Яцина О. І.

Ухвала від 12.02.2020

Цивільне

Новоушицький районний суд Хмельницької області

Яцина О. І.

Ухвала від 21.11.2019

Цивільне

Новоушицький районний суд Хмельницької області

Яцина О. І.

Ухвала від 07.10.2019

Цивільне

Новоушицький районний суд Хмельницької області

Яцина О. І.

Ухвала від 08.05.2019

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Карпук А. К.

Ухвала від 19.04.2019

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Карпук А. К.

Ухвала від 12.04.2019

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Карпук А. К.

Ухвала від 02.04.2019

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Пушкарчук В. П.

Ухвала від 27.02.2019

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Пушкарчук В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні