Ухвала
від 03.04.2019 по справі 629/1385/19
ЛОЗІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 629/1385/19

Провадження № 1-кс/629/445/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 квітня 2019 року Лозівський міськрайоннийсуд Харківської області в складі:головуючого - ОСОБА_1 ,при секретарі - ОСОБА_2 , за участю прокурора Лозівської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , розглянувши в залі судових засідань в приміщенні суду клопотання прокурора Лозівської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні № 42019221380000041 від 19.02.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 191 КК України,-

в с т а н о в и в :

Прокурор Лозівськоїмісцевої прокуратури ОСОБА_3 28.03.2019 року звернувся до Лозівського міськрайонного суду Харківської області з клопотанням, про тимчасовий доступ до оригіналів документів, з можливістю виготовлення їх копій, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: технічних завдань на проведення реконструкції будівлі ІНФОРМАЦІЯ_2 ; договору із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » про проведення реконструкції будівлі ІНФОРМАЦІЯ_2 ; додаткових угод до вказаного договору; договорів на поставку будівельних матеріалів для проведення вказаних робіт та додаткові угоди до них; актів виконаних робіт форми КБ-2в та КБ-3 щодо виконання вказаних робіт; платіжних доручень щодо вказаних робіт; видаткових накладних на поставку будівельних робіт; документи щодо виду робіт з реконструкції покрівлі та матеріалів, з яких такі роботи необхідно проводити; матеріалів про залучення спеціалістів у сфері будівництва та реконструкції; інших документів, які укладалися чи виготовлялися під час проведення реконструкції будівлі ІНФОРМАЦІЯ_2 .

В судовому засіданні прокурор наполягав на задоволенні даного клопотання.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_1 у судове засідання не з`явився, повідомлявся належним чином.

Слідчий суддя, вивчивши документи та матеріали, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання, вислухавши слідчого, приходить до наступного.

Згідно ч.1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінаного провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

На підставі п.п.5,6 ч.2 ст. 160 КПК України у клопотанні про тимчасовий доступ до речей і документів зазначаються: значення речей і документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні; можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю; обґрунтування необхідності вилучення речей і оригіналів або копій документів, якщо відповідне питання порушується стороною кримінального провадження.

Як вбачається з п. 4 ч.1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належить конфіденційна інформація, в тому числі така, що містить комерційну таємницю.

Згідно п.2,3 ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Ч.6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які місять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною 5 ст. 163 КПК України, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Згідно п.5 ч.1 ст. 164 КПК України в ухвалі слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів має бути зазначено назва, опис, інші відомості, які дають можливість визначити речі і документи, до яких повинен бути наданий тимчасовий доступ.

В клопотанні про надання тимчасового доступу до документації, яка знаходиться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 відсутні будь-які відомості про що, дані документи становлять комерційну таємницю, оскільки є договорами укладеними з юридичною особою, а саме: товариством з обмеженою відповідальністю. Крім того, не наведено достатніх підстав вважати, що ці речі і документи самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні. Також в клопотанні відсутні опис, інші відомості, які дають можливість визначити речі і документи, до яких повинен бути наданий тимчасовий доступ.

Прокурором не доведено можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Як вбачається з матеріалів доданих до клопотання, наявний огляд місця події від 19.02.2019 року проведений прокурором ОСОБА_3 , в якому вказано, що безпосереднім місцем огляду являється територія ІНФОРМАЦІЯ_2 . Огляд будівля проводився поверхнево та візуально, видно, що покрівля ліцею виготовлена із метало профілю. Листи металопрофілю встановлено по всій площі покрівлі ліцею.

Згідно ч.3 ст. 237 КПК України з метою одержання допомоги з питань, що потребують спеціальних знань, слідчий,прокурор для участі в огляді може запросити спеціалістів.

Прокурором ОСОБА_3 не надано доказів того, що він є спеціалістом з питань визначення видів матеріалів, які використовуються у будівництві. З наданої фото таблиці не вбачається обставини на які посилається прокурор у своєму клопотанні.

Враховуючи викладене, слідчий суддя вважає за необхідне відмовити у задоволенні клопотання прокурора про надання тимчасового доступу до документації, яка знаходиться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 .

На підставі викладеного і керуючись ст. ст.160,162-166,309,372 КПК України, слідчий суддя,-

у х в а л и в :

У задоволенні клопотання прокурора Лозівськоїмісцевої прокуратури ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні № 42019221380000041 від 19.02.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 191 КК України-відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЛозівський міськрайонний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення03.04.2019
Оприлюднено18.08.2023
Номер документу80941057
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —629/1385/19

Ухвала від 17.02.2020

Кримінальне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

Каращук Т. О.

Ухвала від 11.11.2019

Кримінальне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

Каращук Т. О.

Ухвала від 17.05.2019

Кримінальне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

Каращук Т. О.

Ухвала від 03.04.2019

Кримінальне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

Каращук Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні