Ухвала
від 04.04.2019 по справі 1-114/11
ХРИСТИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1-114/11

1-в/706/6/19

У Х В А Л А

про видачу дубліката виконавчого листа

04 квітня 2019 року Христинівський районний суд Черкаської області

в складі:

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

представника стягувача Христинівської центральної районної лікарні ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Христинівці Черкаської області справу за поданням старшого державного виконавця Сєвєродонецького міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області про видачу дубліката виконавчого листа,

ВСТАНОВИВ:

Старший державний виконавець Сєвєродонецькогоміського відділуДВС ГТУЮу Луганськійобласті ОСОБА_4 звернулась до суду із поданням про видачу дубліката виконавчого листа.

Просила видати дублікат виконавчого листа Христинівського районного суду № 1-114/2011 від 24.06.2011 р. про стягнення з ОСОБА_5 на користь Христинівської ЦРЛ заборгованості в розмірі 23310,91 грн., оскільки виконавчий лист було втрачено колишніми працівниками відділу ДВС та згідно з актами прийому-передачі виконавчих проваджень працівниками, що звільнились, виконавче провадження по примусовому виконанню зазначеного виконавчого листа не передавалось. Вказати конкретні обставини, за яких було втрачено лист, не виявилось можливим.

Старшийдержавнийвиконавець Сєвєродонецькогоміського відділуДВС ГТУЮу Луганськійобласті ОСОБА_4 у судове засідання не з`явилась, однак від неї до суду надійшла заява з проханням розглянути подання про видачудубліката виконавчоголиста без її участі, у заяві також зазначено, що вимоги подання вона підтримує повністю.

Боржник ОСОБА_5 у судове засідання не з`явився, хоча належним чином був повідомлений про час та місце розгляду подання через розміщення оголошення на офіційному веб - сайті судової влади України, від нього також не надійшло заяви про розгляд подання за його відсутності.

За таких обставин суд вважає за можливе розглянути подання за відсутності старшого державноговиконавця Сєвєродонецького міськоговідділу ДВСГТУЮ уЛуганській області ОСОБА_4 та боржника ОСОБА_5 .

Представник стягувача Христинівської ЦРЛ ОСОБА_3 у судовому засіданні висловив думку, що подання підлягає задоволенню.

Заслухавши пояснення представника стягувача Христинівської ЦРЛ ОСОБА_3 , дослідивши матеріали за поданням, матеріали кримінальної справи 1-114/2011 за обвинуваченням ОСОБА_5 в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, суд вважає, що подання підлягає задоволенню повністю з таких підстав.

Судом встановлено, що вироком Христинівського районного суду від 09.06.2011 р. у справі № 1-114/2011 за обвинуваченням ОСОБА_5 в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, стягнуто з ОСОБА_5 на користь Христинівської ЦРЛ 21310,91 грн. на відшкодування збитків.

Відповідно до ч.3 ст. 535 КПК України у разі якщо судове рішення або його частина підлягає виконанню органами державної виконавчої служби, суд видає виконавчий лист, який звертається до виконання в порядку, передбаченому законом про виконавче провадження.

Христинівським районним судом був виданий виконавчий лист про стягнення коштів з ОСОБА_5 на користь Христинівської ЦРЛ.

Згідно з ч. 5 ст. 128 КПК України цивільний позов у кримінальному провадженні розглядається судом за правилами, встановленими цим Кодексом. Якщо процесуальні відносини, що виникли у зв`язку з цивільним позовом, цим Кодексом не врегульовані, до них застосовуються норми Цивільного процесуального кодексу України за умови, що вони не суперечать засадам кримінального судочинства.

Процесуальні відносини щодо видачі дубліката виконавчого листа не врегульовані КПК України, тому до них повинні бути застосовані норми ЦПК України, оскільки вони не суперечать засадам кримінального судочинства.

Згідно з п.17.4 ч. 1 Розділу ХIII «Перехідні положення» ЦПК України у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку.

Старший державний виконавець Сєвєродонецького міського відділу ДВС ГТУЮ у Луганській області звернулась із поданням про видачу дубліката виконавчого листа до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання, тому подання державного виконавця підлягає задоволенню.

Керуючись ч.5ст.128,ч.3ст.535КПК України,п.17.4 ч. 1 Розділу ХIII «Перехідні положення» ЦПК України, ст.ст. 258, 260, 261 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Подання старшого державного виконавця Сєвєродонецького міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області про видачу дубліката виконавчого листа задовольнити повністю.

Видати старшому державному виконавцю Сєвєродонецького міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області ОСОБА_4 дублікат виконавчого листа Христинівського районного суду Черкаської області № 1-114/2011 від 24.06.2011 року про стягнення з ОСОБА_5 на користь Христинівської центральної районної лікарні заборгованості в розмірі 21310 грн. 91 коп.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Черкаської області через Христинівський районний суд Черкаської області шляхом подачі протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення апеляційної скарги.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.04.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу80943036
СудочинствоКримінальне
Сутьвидачу дубліката виконавчого листа

Судовий реєстр по справі —1-114/11

Ухвала від 15.06.2021

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Дмитрук Н. Ю.

Постанова від 15.07.2011

Кримінальне

Першотравневий районний суд Донецької області

Топузова Н. М.

Постанова від 08.07.2011

Кримінальне

Першотравневий районний суд Донецької області

Топузова Н. М.

Постанова від 16.12.2010

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Солопов Ю. О.

Постанова від 30.05.2011

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Решетар В. І.

Постанова від 28.04.2011

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Решетар В. І.

Постанова від 08.02.2011

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Решетар В. І.

Постанова від 13.05.2011

Кримінальне

Володарський районний суд Донецької області

Демочко Т. Є.

Постанова від 06.05.2011

Кримінальне

Володарський районний суд Донецької області

Демочко Т. Є.

Вирок від 08.04.2011

Кримінальне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Костюк У. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні