Ухвала
від 05.04.2019 по справі 309/2856/17
ТЯЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 309/2856/17

Провадження № 1-кп/307/162/19

УХВАЛА

05 квітня 2019 рокум. Тячів

Тячівський районний суд Закарпатської області в складі головуючого ОСОБА_1 , суддів ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , при секретарі ОСОБА_4 , з участю прокурора ОСОБА_5 , захисника ОСОБА_6 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання захисника про тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю у кримінальному провадженні про обвинувачення ОСОБА_7 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Тячівського районного суду Закарпатської області знаходиться кримінальне провадження про обвинувачення ОСОБА_7 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України.

Захисник обвинуваченого ОСОБА_7 ОСОБА_6 в судовому засіданні заявила клопотання про тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю у кримінальному провадженні про обвинувачення ОСОБА_7 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України. В клопотанні зазначила, що під час огляду місця події 21 квітня 2017 року співробітники поліції не виявили та не вилучили телефонів потерпілої ОСОБА_8 .Відповідно, слідство не встановило з ким потерпіла спілкувалася за день, коли її вбили та за декілька днів до того. Між тим, інформація про номери телефонів її співрозмовників, час дзвінків, тривалість розмов потерпілої з іншими абонентами, інформація про те, хто їй телефонував ввечері 20.04.2018 року, перед тим як її вбили, має надважливе значення для встановлення обставин події, оскільки в день вбивства, чи незадовго до нього їй міг зателефонувати вбивця і домовитися з нею про зустріч. Також з номерів абонентів, з якими спілкувалася ОСОБА_9 напередодні її вбивства є можливість встановити інших важливих свідків її друзів, з якими вона можливо спілкувалася та які можуть повідомити суду важливі відомості, що проллють світло на дійсні обставини події 20 та 21 квітня 2018 року. А саме, щодо того, де вона проживала протягом останнього року, де працювала, з ким спілкувалася, хто її вбив, хто погрожував. Одночасно є зрозумілим, що якщо слідчі під час огляду будинку 20.04.2017 року не знайшли телефони ОСОБА_10 , їх там може не було. В судовому засіданні при повторному допиті потерпіла ОСОБА_11 повідомила чотири номери телефонів, якими користувалася мати, а саме: НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 . Крім того, потерпіла ОСОБА_11 в судовому засіданні 21.12.2018 року повідомила суду, що ОСОБА_12 після смерті матері передав їй деякі речі матері, однак серед них не було телефонів. Є очевидним, що якщо телефони не будуть знайдені у будинку, де її було вбито, їх як і безпосереднє знаряддя вбивства ніж, забрав вбивця. Зрозуміло також, що ОСОБА_7 не має жодного відношення до зникнення цих речей та телефонів ОСОБА_13 , оскільки він навіть не приховав від слідства власні тапочки та сорочку, на яких була кров потерпілої, а дочекався поліцію безпосередньо в цих речах. В такому випадку є необхідним в порядку тимчасового доступу отримати інформацію про трафік вхідних та вихідних з`єднань з абонентським номером, яким користувалася ОСОБА_13 . Цю дію важливо здійснити якомога раніше з метою уникнення від затягування розгляду судового провадження.

Просить доручити слідчому відділу Хустського ВП ГУНП в Закарпатській області провести слідчу дію та надати тимчасовий доступ до роздруківок трафіків вхідних та вихідних з`єднань абонентів мобільного зв`язку: № НОМЕР_5 , НОМЕР_6 , НОМЕР_7 , НОМЕР_8 , що належали потерпілій ОСОБА_13 , в період з 17.04.2017 року по 30.04.2017 року, із зазначенням на паперовому та електронному носії документи за вказаними вище абонентськими номерами у вказаний період часу, з наступними відомостями, а саме:

-адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв`язок кінцевого обладнання зі вказаними абонентськими номерами;

-ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання абонентами: унікальний ідентифікатор сім-карти (ІМSІ), міжнародний ідентифікатор, тощо;

-типи з`єднання абонента вхідні та вихідні дзвінки, SMS, MMS, тощо;

-дата, час, тривалість з`єднання, в тому числі з`єднання нульової тривалості (неприйняті дзвінки); Ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання споживачів послуг, з якими відбувався зв`язок абонентська вказаних номерів в цей період, що перебуває у володінні в ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що знаходиться за адресою АДРЕСА_1 .

Обвинувачений ОСОБА_7 та його захисник ОСОБА_6 в судовому засіданні клопотання підтримали та просять його задовольнити.

Заслухавши думку інших учасників провадження, суд приходить до наступного висновку.

Згідно ст.159 ч.1 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

У відповідності до ч.1 п.7 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать інформація, яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікацій.

Статтею 163 ч.5 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Відповідно до ч.6 ст.163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом. Доступ до речей і документів, що містять відомості, які становлять державну таємницю, не може надаватися особі, що не має до неї допуску відповідно до вимог закону.

Розглянувши клопотання, суд приходить до висновку, що клопотання захисника ОСОБА_6 є обгрунтованим, та підлягає задоволенню, оскільки здійснення тимчасового доступу під час судового розгляду є необхідним з метою об`єктивності розгляду кримінального провадження, і вказані стороною захисту обставини мають істотне значення для кримінального провадження.

Керуючись ст.ст.159, 162-165 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання захисника ОСОБА_6 задовольнити.

Доручити СВ Хутського ВП ГУНП в Закарпатській області проведення слідчої дії щодо надання тимчасовго доступу до речей і документів.

Надати слдічим СВ Хустського ВП ГУНП в Закарпатській області ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , слдічим СВ Іршавського ВП Хустського ВП ГУНП в Закарпатській областітимчасовий ОСОБА_17 , ОСОБА_18 доступ до роздруківок трафіків вхідних та вихідних з`єднань абонентів мобільного зв`язку: № НОМЕР_5 , НОМЕР_6 , НОМЕР_7 , НОМЕР_8 , що належали потерпілій ОСОБА_13 , в період з 17.04.2017 року по 30.04.2017 року, із зазначенням на паперовому та електронному носії документи за вказаними вище абонентськими номерами у вказаний період часу, з наступними відомостями, а саме:

-адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв`язок кінцевого обладнання зі вказаними абонентськими номерами;

-ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання абонентами: унікальний ідентифікатор сім-карти (ІМSІ), міжнародний ідентифікатор, тощо;

-типи з`єднання абонента вхідні та вихідні дзвінки, SMS, MMS, тощо;

-дата, час, тривалість з`єднання, в тому числі з`єднання нульової тривалості (неприйняті дзвінки);

-Ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання споживачів послуг, з якими відбувався зв`язок абонентська вказаних номерів в цей період, що перебуває у володінні в ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що знаходиться за адресою АДРЕСА_1 .

Строк дії ухвали до 5 травня 2019 року.

Роз`яснити, що відповідно до ч.1 ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено 5 квітня 2019 року.

Головуючий : ОСОБА_1

ОСОБА_2

ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення05.04.2019
Оприлюднено15.02.2023

Судовий реєстр по справі —309/2856/17

Ухвала від 07.11.2022

Кримінальне

Закарпатський апеляційний суд

Стан І. В.

Ухвала від 06.05.2021

Кримінальне

Закарпатський апеляційний суд

Стан І. В.

Ухвала від 21.04.2021

Кримінальне

Закарпатський апеляційний суд

Стан І. В.

Ухвала від 22.04.2021

Кримінальне

Закарпатський апеляційний суд

Стан І. В.

Ухвала від 06.04.2021

Кримінальне

Закарпатський апеляційний суд

Стан І. В.

Ухвала від 06.04.2021

Кримінальне

Закарпатський апеляційний суд

Стан І. В.

Вирок від 26.02.2021

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бобрушко В. І.

Ухвала від 29.12.2020

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бобрушко В. І.

Ухвала від 18.12.2020

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бобрушко В. І.

Ухвала від 18.12.2020

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бобрушко В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні