Ухвала
від 15.03.2019 по справі 757/12980/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/12980/19-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 березня 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Печерського районного суду міста Києва клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В:

14березня 2019року допровадження слідчогосудді Печерськогорайонного судуміста Києва ОСОБА_1 ,надійшло клопотаннястаршого слідчогов ОВСГСУ НПУкраїни ОСОБА_3 ,у кримінальномупровадженні №120181000000000034 від 12.01.2018, тимчасовий доступ до речей і документів.

В судове засідання слідчий/прокурор не з`явилися, про місце і час розгляду клопотання повідомлені належним чином. Представник органу досудового розслідування подав до суду заяву про розгляд вказаного провадження у відсутність сторони обвинувачення, клопотання підтримав та просив його задовольнити.

У клопотанні, сторона кримінального провадження просить слідчого суддю розглядати клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі і документи.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі і документи.

Згідно норми ч. 4 ст. 107 КПК України фіксація за допомогою технічних засобів під час розгляду клопотання слідчим суддею не здійснювалась.

З наданих в обґрунтування клопотання матеріалів вбачається, що головним слідчим управлінням НП України здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні № 120181000000000034 від 12.01.2018р. за фактом шахрайських дій, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що організована група осіб, використовуючи підконтрольні їй суб`єкти господарювання на території міста Києва створила підпільний цех з незаконного виготовлення та подальшої роздрібної реалізації бензинів та дизельного пального, якість яких не відповідає чинним Державним стандартам України. В результаті зазначеної злочинної діяльності учасники даної організованої групи осіб вчиняють заволодіння шляхом обману грошовими коштами юридичних та фізичних осіб, які заправляють автотранспорт вказаним незаконно виготовленим пальним.

Під час розслідування кримінального провадження також було встановлено злочинну діяльність осіб з числа працівників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », які налагодили, з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво незаконно виготовленого пального, яке не відповідає діючим на території України стандартам щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив, затверджених ПКМУ від 01.08.2013р. № 927, яке реалізують фізичним та юридичним особам під виглядом автомобільного палива стандарту ЄВРО 5. Отримані в результаті злочинної діяльності кошти учасники групи легалізовують шляхом придбання нерухомого майна.

Також установлено, що одним із учасників злочинної групи являється

гр. ОСОБА_4 , який безпосередньо являється керівником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 . Учасники вказаної вище злочинної групи через ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » здійснюють реалізацію фальсифікованих нафтопродуктів, отриманні в результаті господарської діяльності кошти зберігають на рахунках підприємства, які в подальшому легалізують здійснюючі операції по купівлі нерухомого майна, обладнання для АЗС та вантажівок-тягачів автоцистерн.

У ході досудового слідства встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » здійснює банківські безготівкові операції через банківські рахунки, відкритих в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », в АКБ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » Харків.

Слідчий вказує,на наявністьдостатніх підставвважати,що відомості про стан рахунків та документи, які містяться в справі з юридичного оформлення відкриття та використання рахунків, що належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) знаходяться у володінні АКБ « ІНФОРМАЦІЯ_5 »(МФО НОМЕР_2 ).

Виходячи зі змісту вимог ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, одним із яких є тимчасовий доступ до речей і документів.

Як вбачається із змісту ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Вивчивши надані матеріали, що стосуються розгляду клопотання, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів, з можливістю їх вилучення в копіях, оскільки вони мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а відомості, які в них містяться, можуть бути використані як докази.

Керуючись ст. ст. 108, 160, 162, 163, 164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_3 , слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні №12018100000000034 від 12.01.2018 на тимчасовий доступ до документів, з можливістю вилучення їх копій, які перебувають у володінні АКБ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », адреса: АДРЕСА_1 та які стосуються інформації про рух грошових коштів по рахункам: № НОМЕР_3 (МФО НОМЕР_2 , код валюти 980- українська гривня), № НОМЕР_4 (МФО НОМЕР_2 , код валюти 980- українська гривня), № НОМЕР_5 (МФО НОМЕР_2 , код валюти 840- долар США), № НОМЕР_6 (МФО НОМЕР_2 , код валюти 978- Євро) відкритих ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 (на паперовому та електронному носіях) із зазначенням всіх обов`язкових реквізитів, а саме: назви контрагента, коду ЄДРПОУ контрагента, номер рахунку контрагента, назви банку з МФО в якому обслуговується контрагент, дати та часу здійснення транзакції, суми та призначення платежів, підстави руху коштів (вид та номер платіжного документу), платіжних доручень, які стали підставою для руху коштів по таким рахункам, грошових чеків щодо зняття готівки, за період з 12.01.2018 по день звернення з вказаним клопотанням.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена у двох примірниках.

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах клопотання.

Примірник № 2 наданий слідчому.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.03.2019
Оприлюднено17.02.2023

Судовий реєстр по справі —757/12980/19-к

Ухвала від 15.03.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Карабань В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні