Ухвала
від 09.04.2019 по справі 161/5897/19
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/5897/19

Провадження № 1-кс/161/3074/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Луцьк 09 квітня 2019 року

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_1 ,

з участю секретаря судового засідання: ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3

слідчого ОСОБА_4

розглянувши клопотання старшого слідчого слідчого управління ГУ НП у Волинській області ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчийслідчого управлінняГУ НПу Волинськійобласті ОСОБА_4 , за погодженням із прокурором у кримінальному провадженні ОСОБА_5 , 09.04.2019 року, звернувся до слідчого судді Луцького міськрайонного суду Волинської області, з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку за місцем здійснення господарської діяльності Цуманського виробничого управління житлово-комунального господарства ЄДРПОУ 03339070 за адресою: Волинська область, Ківерцівський район, cмт. Цумань, вулиця Чехова, 2, право власності не зареєстроване, з метою виявлення, фіксації та вилучення оригіналів довідок про вартість виконаних будівельних робіт та витрати, актів приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2018 року, підсумкових відомостей ресурсів, актів вартості устаткування, що придбавалося виконавцем робіт (додатково до актів виконаних будівельних робіт за грудень 2018 року), платіжних доручень, а також інших документів, що стосуються виконання будівельних, монтажних, пусконалагоджувальних, інших видів робіт, пов`язаних з реконструкцією об`єкта будівництва, а саме: «Реконструкція каналізаційних очисних споруд смт. Цумань Ківерцівського району Волинської області», виготовлених на паперових та електронних носіях інформації.

Таке клопотаннявмотивоване тим,що впровадженні слідчого управління Головного управління Національної поліції у Волинській області перебуває кримінальне провадження, що внесено до ЄРДР за №12019030000000407, від 08.04.2019 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.191 та ч.2 ст.366 КК України.

08.04.2018 року, до слідчого управління ГУ НП у Волинській області надійшли матеріали стосовно службових осіб Цуманського виробничого управління житлово-комунального господарства, які перебуваючи у змові зі службовими особами ТзОВ «Волиньекобуд» та інженером технічного нагляду ОСОБА_6 здійснили розтрату та привласнення коштів комунального підприємства на суму 2млн689 тис грн

Так, досудовим розслідуванням встановлено, що 29.11.2018 року, між ТзОВ «Волиньекобуд» та Цуманським виробничим управлінням житлово-комунального господарства було укладено договір підряду на виконання будівельних, монтажних, пусконалагоджувальних, інших видів робіт, пов`язаних з реконструкцією об`єкта будівництва, а саме: «Реконструкцією каналізаційних очисних споруд смт. Цумань Ківерцівського району Волинської області».

Відповідно до договору підряду на капітальне будівництво № 29-11/18, від 29.11.2018 ТзОВ «Волиньекобуд» у 2018 році виконувало роботи по реконструкції каналізаційних очисних споруд смт. Цумань Ківерцівського району Волинської області, в тому числі купувало та монтувало обладнання для функціонування каналізаційних очисних споруд на загальну суму 3млн218 тис грн. Аналізом даних внесених у акти форми КБ-3, КБ-2в, вартості устаткування, підсумкових відомостей ресурсів підрядником було придбано, поставлено та вмонтовано на об`єкті устаткування на загальну суму 2млн689 тис грн

З матеріалів досудового розслідування вбачається, що устаткування на суму 2млн689 тис грн., що вказано в актах вартості устаткування, підсумкових відомостях ресурсів з врахуванням витрат на монтування устаткування, а також прописане загальною сумою у довідках про вартість виконаних будівельних робіт та витрат за грудень 2018 року, складених та затверджених сторонами договору підряду по факту виконання робіт до об`єкту реконструкції не поставлялося та на даний час не вмонтоване, хоча повністю оплачене замовником.

Враховуючи вище викладене, існують достатні підстави вважати, що оригінали довідок про вартість виконаних будівельних робіт та витрати, актів приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2018 року, підсумкових відомостей ресурсів, актів вартості устаткування, що придбавалося виконавцем робіт (додатково до актів виконаних будівельних робіт за грудень 2018 року), платіжних доручень, а також інших документів, що стосуються виконання будівельних, монтажних, пусконалагоджувальних, інших видів робіт, пов`язаних з реконструкцією об`єкта будівництва, а саме: «Реконструкція каналізаційних очисних споруд смт. Цумань Ківерцівського району Волинської області» виготовлених на паперових та електронних носіях інформації знаходяться в Цуманському виробничому управлінні житлово-комунального господарства за адресою: Волинська область, Ківерцівський район, cмт. Цумань, вулиця Чехова, 2, можуть бути засобами вчинення кримінального правопорушення, і в подальшому мати силу речових доказів, тому відшукання та вилучення зазначених речей та документів для кримінального провадження буде мати доказове значення.

Обов`язковість проведення саме обшуку, а не огляду чи тимчасового доступу до речей і документів обґрунтовується тим, що при повідомленні службових осіб Цуманського виробничого управління житлово-комунального господарства про їх проведення, останні вдадуться до знищення відповідних доказів злочинної діяльності, з метою уникнення притягнення їх до кримінальної відповідальності, що унеможливить встановлення всіх обставин вчинення кримінального правопорушення, викриття та притягнення до відповідальності усіх винних осіб у їх вчиненні.

Згідно відомостей Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру право власності на нерухоме майно за приміщенням номер АДРЕСА_1 не зареєстроване.

У зв`язку з викладеними вище обставинами враховуючи, що проведення обшуку є єдиною необхідною та доцільною слідчою дією, яка забезпечить виконання вимог ст.2 КПК України, щодо швидкого, повного та неупередженого розслідування, встановлення та притягнення винних осіб до відповідальності, просить клопотання задовольнити та надати дозвіл на проведення обшуку.

В судовому засіданні заслухавши думку прокурора та слідчого, які просили клопотання задовольнити з підстав викладених у ньому, дослідивши клопотання, долучені до нього матеріали, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підставне і підлягає до задоволення.

Відповідно до вимог, передбачених ч.1 та ч.2 ст.234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення.

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Ч.1 ст.235 КПК України передбачено, що ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Враховуючи ті обставини, що стороною кримінального провадження, на підставі наданих та досліджених слідчим суддею в судовому засіданні доказів, доведено наявність підстав, визначених положеннями ст.234 КПК України, встановлені обставини, які дають підстави вважати, що відшукуванні речі та документи знаходяться за вказаною в клопотанні адресою, приходжу до висновку про задоволення клопотання та надання дозволу на обшук.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.234; 235 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання старшого слідчого слідчого управління ГУ НП у Волинській області ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку, задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому СУ ГУ НП у Волинській області ОСОБА_4 , за йогодорученням іншомуслідчому,на проведення обшуку за місцем здійснення господарської діяльності Цуманського виробничого управління житлово-комунального господарства ЄДРПОУ 03339070 за адресою: Волинська область, Ківерцівський район, cмт. Цумань, вулиця Чехова, 2, право власності не зареєстроване, з метою виявлення, фіксації та вилучення оригіналів довідок про вартість виконаних будівельних робіт та витрати, актів приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2018 року, підсумкових відомостей ресурсів, актів вартості устаткування, що придбавалося виконавцем робіт (додатково до актів виконаних будівельних робіт за грудень 2018 року), платіжних доручень, а також інших документів, що стосуються виконання будівельних, монтажних, пусконалагоджувальних, інших видів робіт, пов`язаних з реконструкцією об`єкта будівництва, а саме: «Реконструкція каналізаційних очисних споруд смт. Цумань Ківерцівського району Волинської області» виготовлених на паперових та електронних носіях інформації.

Обшук провести до 09.05.2019 року, включно.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження у суді.

СЛІДЧИЙ СУДДЯ: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.04.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу81014917
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —161/5897/19

Ухвала від 09.04.2019

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Івасюта Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні