Ухвала
від 09.04.2019 по справі 712/4758/19
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Справа № 712/4758/19

Провадження №1- кс/712/2770/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

протимчасовий доступдо речейта документів

09 квітня 2019 року Слідчий суддя Соснівського районного суду м.Черкаси ОСОБА_1 , присекретарі ОСОБА_2 ,розглянув увідкритому судовомузасіданні взалі судум.Черкаси винесенев кримінальномупровадженні №42019251010000002 від 04.01.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України Слідчим СВ Черкаського районного відділення поліції ЧВП ГУНП в Черкаській області старшим лейтенантом поліції ОСОБА_3 та погоджено прокурором Черкаської місцевої прокуратури ОСОБА_4 клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів,

В С Т А Н О В И В:

До суду звернувся слідчий СВ Черкаського районного відділення поліції ЧВП ГУНП в Черкаській області старшим лейтенант поліції ОСОБА_3 з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів.

Клопотання мотивує тим, що досудовим розслідуванням встановлено,що yа підставі рішення ІНФОРМАЦІЯ_1 № 34-29 від 10.07.2017, сільським головою ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_5 укладено з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » договору купівлі-продажу земельної ділянки загальною площею 4,5596 га, вартість якої затверджено на рівні 801 100,00 грн., з одночасним припиненням договору оренди вказаної земельної ділянки від 25.11.2009, у зв`язку із її викупом.

Разом з тим, досудовим розслідуванням встановлено, що вказані земельні ділянки в порушення ст. 88 Водного кодексу України та ст. ст. 58, 60, 61 Земельного кодексу України перебувають в межах акваторії Кременчуцького водосховища.

Відповідно до п. а) ч. 1 ст. 58 Земельного Кодексу України, до земель водного фонду належать землі, зайняті, зокрема морями, річками, озерами, водосховищами, іншими водними об`єктами, болотами, а також островами, не зайнятими лісами.

Відповідно до ст. 60 Земельного кодексу України вздовж річок, морів і навколо озер, водосховищ та інших водойм з метою охорони поверхневих водних об`єктів від забруднення і засмічення та збереження їх водності встановлюються прибережні захисні смуги. Прибережні захисні смуги встановлюються по берегах річок та навколо водойм уздовж урізу води. Длявеликих річок, водосховищ на них та озер - 100 метрів.

У відповідності ст. 61 Земельного кодексу України прибережні захисні смуги є природоохоронною територією з режимом обмеженої господарської діяльності. У прибережних захисних смугах уздовж річок, навколо водойм та на островах забороняється, у тому числі: будівництво будь-яких споруд (крім гідротехнічних, навігаційного призначення, гідрометричних та лінійних), у тому числі баз відпочинку, дач, гаражів та стоянок автомобілів. Об`єкти, що знаходяться у прибережній захисній смузі, можуть експлуатуватися, якщо при цьому не порушується її режим. Не придатні для експлуатації споруди, а також ті, що не відповідають встановленим режимам господарювання, підлягають винесенню з прибережних захисних смуг.

Водночас, за необхідне на даний час є встановлення всіх обставин передання у власність громадянам вищевказаних земельних ділянок. Дослідженню в ході здійснення досудового розслідування підлягають також обставини реєстрації речового права громадян на зазначені об`єкти нерухомого майна, що розташовані на відповідних земельних ділянках.

З метою встановлення істини про справі, підтвердження чи спростування складу злочину у даному кримінальному провадженні, необхідно отримати рішення ІНФОРМАЦІЯ_1 та документи, що слугували їх прийняттю, на підставі яких передано у власність товариству з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 ЄДРПОУ НОМЕР_1 , земельна ділянка загальною площею 4,5596 га за кадастровим номером 7124986000:03:001:0018, що розташована в адміністративних межах Свидівоцької сільської ради Черкаського району, Черкаської області, для призначення та проведення судової земельно-будівельно-технічної експертизи, для забезпечення здійснення якої необхідні дані, що містяться в матеріалах реєстраційних справ про реєстрацію речового права.

Рішення ІНФОРМАЦІЯ_4 щодо передачі у власність вищевказаних земельних ділянок та документи, що слугували їх прийняттю, а також договір купівлі-продажу вищевказаної земельної ділянки, знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_5 , що розташована за адресою : АДРЕСА_1 .

Виникла необхідність у зверненні до суду з відповідним клопотанням.

В судове засідання слідчий не з`явився, до суду скерував заяву про розгляд клопотання у його відсутність, клопотання підтримує в повному обсязі.

Згідно ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися дослідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів.

Згідно до вимог ч. 2 ст. 163 КПК України якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої воно знаходяться.

Таким чином, розгляд клопотання проводиться без виклику особи, у володінні якої знаходяться вищезазначені документи, оскільки стороною кримінального провадження доведено наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення вказаних в клопотанні документів, зацікавленими особами.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши додані докази, суд приходить до висновку, що клопотання підлягає до часткового задоволення, оскільки слідчому достатньо копії вищевказаних документів для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Керуючись ст. ст. 131-132, 159-166, 369-372, 376 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Черкаського районного відділення поліції ЧВП ГУНП в Черкаській області старшим лейтенанта поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів задовольнити частково .

Надати дозвіл на тимчасовий доступ із можливістю ознайомлення з оригіналами та подальшого вилучення належним чином завірених копій наступних речей та документів:

рішення ІНФОРМАЦІЯ_1 , документи, що слугували його прийняттю та договір купівлі-продажу даної земельної ділянки, на підставі яких товариству з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , передано у власність земельна ділянка з кадастровим номером 7124986000:03:001:0018,загальною площею 4,5596, що розташована в адміністративних межах Свидівоцької сільської ради Черкаського району, Черкаської області,що знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_5 , за адресою АДРЕСА_1 .

Організацію виконання ухвали покласти на слідчого СВ Черкаського районного відділення поліції ЧВП ГУНП в Черкаській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 .

Строк виконання даної ухвали 30 діб з моменту її проголошення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудСоснівський районний суд м.Черкас
Дата ухвалення рішення09.04.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу81024805
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —712/4758/19

Ухвала від 09.04.2019

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Романенко В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні