Ухвала
від 09.04.2019 по справі 136/93/19
ЛИПОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 136/93/19

У Х В А Л А

іменем України

"09" квітня 2019 р. м. Липовець

Липовецький районний суд Вінницької області

в складі:

головуючого судді Кривенка Д.Т.

за участі секретаря судового засідання Марчук Н.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у порядку письмового провадження за правилами спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом заступника керівника Немирівської місцевої прокуратури в інтересах Калинівської центральної районної лікарні до ОСОБА_1 про стягнення витрат на лікування потерпілого від злочину, -

ВСТАНОВИВ:

Прокурор звернувся до суду із вищевказаним позовом до відповідача, обравши, у відповідності ч.3 ст.28 ЦПК України, альтернативну підсудність за місцем завдання шкоди заподіяної злочином, вказавши смт. Турбів, Липовецького району.

Із позовної заяви судом було встановлено, що прокурором були заявлені позовні вимоги про стягнення витрат на лікування потерпілого від злочину, отож такий позов слід пред'являти за загальними правилами підсудності, тобто за зареєстрованим місцем проживання відповідача, оскільки витрати на лікування не є шкодою заподіяною злочином.

За відомостями відділу обліку та моніторингу про реєстрацію місця проживання УДМС України у Вінницькій області, зареєстроване місце проживання ОСОБА_1 - АДРЕСА_1.

Відповідно до пункту 1 статті 6 Конвенції 1950 року кожен при вирішенні спору щодо його цивільних прав та обов'язків має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом.

Ніхто не може бути позбавлений права на розгляд його справи в суді, до підсудності якого вона віднесена процесуальним законом (стаття 8 Закону N 2453-VI ).

Суди повинні перевірити належність справ до їх юрисдикції та підсудності.

Цивільна юрисдикція - це визначена законом сукупність повноважень судів щодо розгляду цивільних справ, віднесених до їх компетенції. Підсудність визначає коло цивільних справ у спорах, вирішення яких належить до повноважень конкретного суду першої інстанції.

Наведене свідчить, що позовна заява заступника керівника Немирівської місцевої прокуратури в інтересах Калинівської центральної районної лікарні до ОСОБА_1 про стягнення витрат на лікування потерпілого від злочину не підсудна Липовецькому районному суду Вінницької області.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо, справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Зважаючи на викладене, суд вважає за необхідне передати справу на розгляд суду до підсудності якого вона належить - Вінницького міського суду Вінницької області.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 31 , 258-261 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Передати цивільну справу за позовом заступника керівника Немирівської місцевої прокуратури в інтересах Калинівської центральної районної лікарні до ОСОБА_1 про стягнення витрат на лікування потерпілого від злочину , - на розгляд Вінницького міського суду Вінницької області.

Роз'яснити, що передача справи на розгляд іншого суду здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п'яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п'яти днів після залишення її без задоволення.

Ухвала може бути оскаржена протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення до Вінницького апеляційного суду через Липовецький районний суд Вінницької області. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 ЦПК України.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено ЦПК України. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Суддя Д.Т. Кривенко

Дата ухвалення рішення09.04.2019
Оприлюднено10.04.2019
Номер документу81027332
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення витрат на лікування потерпілого від злочину

Судовий реєстр по справі —136/93/19

Рішення від 22.07.2019

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Сичук М. М.

Ухвала від 15.05.2019

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Сичук М. М.

Ухвала від 09.04.2019

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Кривенко Д. Т.

Ухвала від 12.02.2019

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Кривенко Д. Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні