Ухвала
від 08.04.2019 по справі 325/333/19
ПРИАЗОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/325/145/2019

Справа № 325/333/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 квітня 2019 року Приазовський районний суд Запорізької області в складі головуючого судді Пантилус О.П., за участю секретаря Орманджи Ф.К., представників ТОВ Приморська вітроелектростанція-2 - адвоката ОСОБА_1 та ОСОБА_2, провівши в смт.Приазовське Запорізької області підготовче засідання у справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю Приморська вітроелектростанція-2 , представник позивача - адвокат ОСОБА_1, до відповідачів ОСОБА_3 і ОСОБА_4, третя особа: Запорізька обласна державна адміністрація, про встановлення земельного сервітуту,

ВСТАНОВИВ:

позивач звернувся з позовом, в якому просить встановити ТОВ Приморська вітроелектростанція-2 право земельного сервітуту щодо земельної ділянки площею 0,6397 га тимчасово та площею 0,0437 га постійно, яка належить відповідачам.

На підтвердження своїх вимог позивач надав письмові докази разом із позовною заявою та 08.04.2019 року додаткові письмові докази з підтвердженням надання їх копій іншій стороні.

В підготовчому судовому засіданні представники позивача підтримали позовні вимоги.

Відповідачі, яка повідомлені про розгляд справи шляхом опублікування оголошення про виклик на сайті судової влади - Приазовського районного суду Запорізької області, в судове засідання не з'явились без повідомлення про причини неявки, відзиви на позов не подали.

Представник третьої особи в поданій заяві просив провести підготовче засідання за його відсутності, надав до суду письмові пояснення, в яких вважає про наявність підстав для задоволення позовних вимог.

Склад суду визначений, відводів не заявлено.

Заяв від сторін про укладення мирової угоди чи про досудове вирішення спору не надійшло.

Інших заяв по суті справи, в порядку передбаченому ст..ст.178-183 ЦПК, до суду не надходило.

Згідно ч.3ст.53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов'язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Із наданої позивачем інформації Державного земельного кадастру про право власності та речові права на земельну ділянку встановлено, що на спірну земельну ділянку зареєстроване право оренди фермерського господарства ВРОЖАЙНЕ-2006 , відповідно рішення суду щодо сервітуту частини орендованої земельної ділянки може вплинути на права та обов'язки фермерського господарства.

З наведених підстав та за таких обставин є необхідним залучити до участі у справі вказане фермерське господарство, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача.

З метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, в ході підготовчого провадження суд на підставі поданого позову та доданих до нього документів визначив предмет спору, характер спірних правовідносин, позовні вимоги, склад учасників судового процесу та обставини справи, які підлягають встановленню, а також з'ясував розмір заявлених судових витрат, встановив порядок з'ясування обставин та об'єм доказів, які підлягають дослідженню.

На підставі викладеного є необхідним закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст. 189, 197, 200, 260, 261, 353 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

залучити до участі у справі фермерське господарство ВРОЖАЙНЕ-2006 (ЄДРПОУ 34068433 , юридична адреса: вул..Тараса Шевченка, 48-А, с.Ботієве Приазовського району Запорізької області, 72431) як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача.

Зобов'язати позивача не пізніше двох днів з дня вручення копії цієї ухвали направити третій особі копії позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку розгляду справи по суті.

Закрити підготовче провадження у справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю Приморська вітроелектростанція-2 , представник позивача - адвокат ОСОБА_1, до відповідачів ОСОБА_3 і ОСОБА_4 , треті особи: Запорізька обласна державна адміністрація та фермерське господарство ВРОЖАЙНЕ-2006 про встановлення земельного сервітуту, та призначити справу до судового розгляду по суті о 14:00 годині 08 травня 2019 року в приміщенні Приазовського районного суду за адресою: вул.Пушкіна,5, смт.Приазовське Запорізької області, про що повідомити учасників справи.

Встановити наступний порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті, а саме - дослідити наявні в матеріалах справи письмові докази.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає та набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя О.П. Пантилус

СудПриазовський районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення08.04.2019
Оприлюднено10.04.2019
Номер документу81030908
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —325/333/19

Рішення від 08.05.2019

Цивільне

Приазовський районний суд Запорізької області

Пантилус О. П.

Рішення від 08.05.2019

Цивільне

Приазовський районний суд Запорізької області

Пантилус О. П.

Ухвала від 08.04.2019

Цивільне

Приазовський районний суд Запорізької області

Пантилус О. П.

Ухвала від 04.03.2019

Цивільне

Приазовський районний суд Запорізької області

Пантилус О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні