Ухвала
від 10.04.2019 по справі 906/329/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області



10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

"10" квітня 2019 р. м. Житомир Справа № 906/329/19

Господарський суд Житомирської області у складі судді Лозинської І.В.,

розглянувши матеріали позовної заяви

Товариства з обмеженою відповідальністю "НТД-Україна" (Львівська область, м. Борислав)

до Державного підприємства "Липницький спиртовий завод" (Житомирська область, Лугинський район, с. Липники)

про стягнення 476947,10 грн.

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "НТД-Україна" звернулося до Господарського суду Житомирської області з позовом про стягнення з Державного підприємства "Липницький спиртовий завод" 476947,10грн., з яких 188361,30 грн. боргу, 46612,95грн. 3% річних, 18836,13грн. штрафу, 14398,03грн. пені, 208738,69 грн. інфляційних; за попереднім розрахунком судових витрат позивач також витратив 27500,00 грн., з яких 7500,00 грн. судового збору, 20000,00 грн. - на правову допомогу.

Позовні вимоги обґрунтовані порушенням відповідачем умов договору поставки №77 від 26.12.2006 в частині своєчасної сплати за поставлений товар згідно з видатковими накладними: №00-12060002 від 07.12.2010; №00-12230004 від 27.12.2010 та №00-01100001 від 10.01.2011.

Вказана позовна заява та додані до неї документи відповідає вимогам, встановленим ст.162 ГПК України; підстави для її залишення без руху, повернення або відмови у відкритті провадження у справі, встановлені ГПК України, відсутні.

Стосовно клопотання позивача, викладеного у позовній заяві, про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження, слід зазначити таке.

З детальної інформації, отриманої з офіційного сайту Міністерства юстиції України стосовно Державного підприємства "Липницький спиртовий завод" встановлено, що зазначене підприємство з 05.01.2011 знаходиться в стані припинення.

Додатково з'ясовано, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 672 від 28.07.2010 та наказу Міністерства аграрної політики № 481 від 10.08.2010 ліквідовано Державний концерн спиртової та лікеро-горілчаної промисловості (концерн "Укрспирт") та утворено Державне підприємство спиртової та лікеро-горілчаної промисловості (Державне підприємство "Укрспирт") на базі майна Державного концерну спиртової та лікеро-горілчаної промисловості, державних підприємств і об'єднань спиртової та лікеро-горілчаної промисловості з віднесенням підприємства до сфери управління Міністерства аграрної політики.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України № 672 від 28.07.2010 підлягають реорганізації державні підприємства і об'єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості, що належать до сфери управління Міністерства аграрної політики, згідно з додатками 1, 2 шляхом приєднання до Державного підприємства "Укрспирт" та шляхом виділу майна, з використанням якого виготовляється підакцизна продукція, і передачі такого майна до Державного підприємства "Укрспирт".

Додатком 1 до постанови Кабінету Міністрів України № 672 від 28.07.2010 в перелік державних підприємств і об'єднань спиртової та лікеро-горілчаної промисловості, що належать до сфери управління Міністерства аграрної політики і підлягають реорганізації шляхом приєднання до Державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості включено Державне підприємство "Липницький спиртовий завод".

Наказом Міністерства аграрної політики України № 481 від 10.08.2010 затверджено статут ДП "Укрспирт". Наказом № 825 від 16.12.2010 та наказом № 2 від 05.01.2011 внесені зміни до статуту ДП "Укрспирт".

Згідно з п. 2 Наказу Міністерства аграрної політики України № 651 від 14.10.2010 ДП "Укрспирт" визначено правонаступником майнових прав і обов'язків, зокрема, реорганізованого ДП "Липницький спиртовий завод".

Відповідно до детальної інформації, отриманої з офіційного сайту Міністерства юстиції України, стосовно Державного підприємства спиртової та лікеро - горілчаної промисловості "Укрспирт" (ДП "Укрспирт") встановлено його код ЄДРПОУ: 37199618 та місцезнаходження: 07400, Київська область, м. Бровари, вул. Гагаріна, 16.

Крім того, серед відокремлених підрозділів зазначеної юридичної особи вказано, зокрема, Липницьку філію Державного підприємства спиртової та лікеро - горілчаної промисловості "Укрспирт" (код ЄДРПОУ ВП: 37404652; місцезнаходження ВП: 11320, Житомирська область, Лугинський район, с. Липники, вул. Заводська, 1).

З огляду на викладене, слід залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача як юридичну особу - Державне підприємство спиртової та лікеро - горілчаної промисловості "Укрспирт" (ДП "Укрспирт"), виходячи з такого.

За ч. 1 ст. 50 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Якщо суд, зокрема, при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов'язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі (ч. 2 ст. 50 ГПК України).

Враховуючи, що рішення у даній справі може вплинути на права та обов'язки ДП "Укрспирт", що в силу ст. 50 ГПК України є підставою для його залучення як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Зважаючи на викладені обставини щодо відсутності станом на дату постановлення цієї ухвали господарського суду державної реєстрації припинення юридичної особи - відповідача та наявності офіційної інформації щодо державної реєстрації Державного підприємства спиртової та лікеро - горілчаної промисловості "Укрспирт" в особі Липницької філії як правонаступника реорганізованого ДП "Липницький спиртовий завод", необхідності отримання додаткових пояснень щодо наявної ситуації, слід здійснювати розгляд даної справи за правилами загального позовного провадження.

За викладених обставин у задоволенні клопотання позивача про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження слід відмовити.

Керуючись ст. ст. 176, 234, 235 ГПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання призначити на "02" травня 2019 р. о 12:00. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Житомирської області за адресою: м.Житомир, майдан Путятинський,3/65 в залі судових засідань № 107.

4. Залучити до участі у справі третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Державне підприємство спиртової та лікеро - горілчаної промисловості "Укрспирт" (ДП "Укрспирт") (07400, Київська область, м. Бровари, вул. Гагаріна, буд. 16, ідентифікаційний код 37199618).

5. Позивачу надати господарському суду:

- оригінали документів, на яких ґрунтуються позовні вимоги (для огляду);

- протягом п'яти днів з дня отримання даної ухвали надіслати на адресу третьої особи копії позовної заяви з додатками та відповіді на відзив; докази надіслання надати суду;

- відповідь на відзив (за наявності).

6. Відповідачу до дати судового засідання надіслати господарському суду:

- відзив на позов з врахуванням вимог ст.165 ГПК України протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі;

- докази надіслання (надання) копії відзиву та доданих до нього документів позивачу;

- протягом п'яти днів з дня отримання даної ухвали надіслати на адресу третьої особи копію відзиву на позовну заяву; докази надіслання надати суду;

- письмові пояснення щодо незавершення процедури припинення Державного підприємства "Липницький спиртовий завод", зокрема, відсутності у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань запису про державну реєстрацію припинення зазначеної юридичної особи шляхом реорганізації.

Роз'яснити відповідачу, що в разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

7. Запропонувати Державному підприємству спиртової та лікеро - горілчаної промисловості "Укрспирт":

- в термін 10 днів з дня отримання цієї ухвали надіслати на адресу господарського суду та сторін у справі власні письмові пояснення щодо заявлених позовних вимог;

- письмові пояснення щодо не завершення процедури припинення Державного підприємства "Липницький спиртовий завод", зокрема, відсутності у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань запису про державну реєстрацію припинення зазначеної юридичної особи шляхом реорганізації;

- передавальний акт приймання-передачі майна, майнових прав і обов'язків, затверджений Міністерством аграрної політики України стосовно реорганізованого Державного підприємства "Липницький спиртовий завод" (за наявності).

8. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст.60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud5007/

Ухвала підписана 10.04.2019.

Суддя ОСОБА_1

Віддрук.

1 - в справу

2 - ТОВ "НТД-Україна" (82300, Львівська область, м. Борислав, вул. Коваліва, буд. 46-Б) (реком. з повідомл.)

3 - адвокату ОСОБА_2 (02055, АДРЕСА_1; згідно з клопотанням)

4 - Державному підприємству "Липницький спиртовий завод" (11320, Житомирська область, Лугинський район, с. Липники, вул. Заводська, 1) (реком. з повідомл.)

5 -Державному підприємству спиртової та лікеро - горілчаної промисловості "Укрспирт" (07400, Київська область, м.Бровари, вул. Гагаріна, буд. 16) (реком. з повідомл.)

Дата ухвалення рішення10.04.2019
Оприлюднено10.04.2019

Судовий реєстр по справі —906/329/19

Постанова від 21.12.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Берднік І.С.

Ухвала від 21.11.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Берднік І.С.

Ухвала від 07.11.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Берднік І.С.

Постанова від 08.10.2019

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Філіпова Т.Л.

Постанова від 08.10.2019

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Філіпова Т.Л.

Ухвала від 19.09.2019

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Філіпова Т.Л.

Ухвала від 16.09.2019

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Філіпова Т.Л.

Ухвала від 21.08.2019

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Філіпова Т.Л.

Ухвала від 16.08.2019

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Філіпова Т.Л.

Ухвала від 16.08.2019

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Філіпова Т.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні