Ухвала
від 10.04.2019 по справі 520/1711/19
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа №520/1711/19

Україна

ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

10 квітня 2019 р. м. Харків Cуддя Харківського окружного адміністративного суду Мар'єнко Л.М., розглянувши адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю "Філін Прайм" до Державної казначейської служби України, Державної податкової інспекції у Голосіївському районі Головного управління ДФС у м. Києві, Головного управління ДФС у Харківській області, Головного управління ДФС в Одеській області, Державної фіскальної служби України про скасування рішення, -

В С Т А Н О В И В:

До Харківського окружного адміністративного суду звернувся Товариство з обмеженою відповідальністю "Філін Прайм" з адміністративним позовом до Державної казначейської служби України, Державної податкової інспекції у Голосіївському районі Головного управління ДФС у м. Києві, Головного управління ДФС у Харківській області, Головного управління ДФС в Одеській області, Державної фіскальної служби України, в якому просить суд скасувати рішення Державної податкової інспекції в Голосіївському районі Головного управління ДФС у м. Києві від 10.09.2018 № 129875/11-15-13-01 про анулювання реєстрації ТОВ "ФІЛІЙ ПРАЙМ" (код ЄДРПОУ 40166535) платником ПДВ.

Ухвалою Харківського окружного адміністративного суду від 25.02.2019 позов Товариства з обмеженою відповідальністю "Філін Прайм" до Державної казначейської служби України, Державної податкової інспекції у Голосіївському районі Головного управління ДФС у м. Києві, Головного управління ДФС у Харківській області, Головного управління ДФС в Одеській області, Державної фіскальної служби України про скасування рішення - залишено без руху. Позивачу необхідно було надати до суду оригінал квитанції щодо сплати судового збору у належному розмірі, а також надати до суду оригінал чи копію оскаржуваного рішення, або клопотання про його витребування, у разі його відсутності у позивача, докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги та, відповідно, до кількості учасників справи. Водночас, привести позовну заяву у відповідність вимогам ст. 160 КАС України щодо відповідності змісту позовних вимог кількості заявлених відповідачів у справі.

Надано позивачу термін для усунення недоліків позовної заяви - десять днів з моменту отримання ухвали.

Копія ухвали про залишення позовної заяви без руху була надіслана на адресу позивача 25.02.2019. Повідомлення про вручення поштового відправлення разом з вищезазначеною ухвалою повернулись до суду 08.04.2019 з відміткою "за зазначеною адресою відсутнє", тобто ухвала не вручена адресату з незалежних від суду причин.

Позивачем недоліки позовної заяви не усунені, заява про продовження строку для усунення недоліків до суду не надходила, у зв'язку з чим, відповідно до вимог п.1 ч. 4 ст. 169 КАС України позовна заява має бути повернута позивачеві.

Відповідно із вимогами ч.8 ст.169 КАС України повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 161, 169, 243, 248, 295 КАС України, суд -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Філін Прайм" до Державної казначейської служби України, Державної податкової інспекції у Голосіївському районі Головного управління ДФС у м. Києві, Головного управління ДФС у Харківській області, Головного управління ДФС в Одеській області, Державної фіскальної служби України про скасування рішення - повернути позивачу.

Роз'яснити позивачу, що повернення позову не позбавляє його права повторного звернення до місцевого суду як адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження чи закриття апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного перегляду.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Другого апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя Мар'єнко Л.М.

Дата ухвалення рішення10.04.2019
Оприлюднено15.04.2019
Номер документу81044640
СудочинствоАдміністративне
Сутьскасування рішення

Судовий реєстр по справі —520/1711/19

Ухвала від 10.04.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мар'єнко Л.М.

Ухвала від 25.02.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мар'єнко Л.М.

Ухвала від 30.01.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні