Ухвала
від 10.04.2019 по справі 351/543/19
СНЯТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 351/543/19

Номер провадження №1-кс/351/218/19

У Х В А Л А

10 квітня 2019 року м. Снятин

Слідчий суддя Снятинського районного суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 за участі:

секретаря судового засідання ОСОБА_2

розглянув клопотання старшого слідчого СВ Снятинського ВП поліції Косівського ВП ГУ НП в Івано-Франківській області капітана поліції ОСОБА_3 , про надання дозволу на отримання тимчасового доступу до інформації, у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019090230000028 від 21.02.2019р., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.185 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

Старшийслідчий Снятинськоговідділення поліціїКосівського відділуполіції Головногоуправління Національноїполіції вІвано-Франківськійобласті капітанполіції ОСОБА_3 в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019090230000028від 21.02.2019р.,за ознакамикримінального правопорушення,передбаченого ч.3ст.185КК України звернувсядо судуіз клопотанням про отримання тимчасового доступу до речей та документів, а саме до інформації, яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікацій.

Мотивуючи тим, що в ніч на 21.02.2019 невідома особа, проникла до приміщення ІНФОРМАЦІЯ_1 , після чого пошкодила вхідні двері та навісний замок до кімнати військової підготовки, яка знаходиться на першому поверсі, проникла до вказаної кімнати, звідки таємно викрала макет автомата АКМ, який є конструктивно схожим зі зброєю і призначений для використання в якості подарунка, сувеніра, театрального інвентарю, виставочного експоната, а також предмета колекціонування. Макет виготовлений з реальної зброї шляхом спеціальної переробки деяких деталей, після якої стає неможливим використання цього макету в якості вогнепальної зброї, або зібрання з деталей різних макетів діючої вогнепальної зброї. За висновком експертизи, проведеної ДНДЕКЦ МВС України, макет до категорії вогнепальної зброї не відноситься, для придбання та зберігання макета дозвіл органів МВС України не потрібний.

Макет масо-габаритний автомата АКМ серійний номер КіШЯ 7950, виготовлений згідно з діючою технічною документацією, прийнятий згідно з вимогами ТУ У 36.6-21552117.009:2010 і визнаний придатним для використання.

З метою встановлення особи правопорушника, місця його перебування та місця знаходження викраденого майна проводилися оперативно-розшукові заходи, які не принесли очікуваного результату і на даний час кримінальне правопорушення вважається нерозкритим, саме тому на місці вчинення кримінального правопорушення - в АДРЕСА_1 , проведено радіотехнічне обстеження та встановлено номера базових станцій, через які здійснювалися телефонні з`єднання.

На даний час у кримінальному провадженні виникла необхідність у отриманні тимчасового доступу до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, а саме до інформації, яка знаходиться в оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , про зв`язок абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання тощо (п. 7 ст. 162 КПК).

Необхідною для повного швидкого та неупередженого проведення досудового розслідування є інформація про зв`язок абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту та маршрутів передавання в зоні покриття базових станцій: LAC55912CID 49502, 49503, 32853, 32854 в період часу з 23:00 год. 20.02.2019 до 05:00 год. 21.02.2019.

Відомості отримані внаслідок здійснення тимчасового доступу до речей та документів, в яких міститься інформація оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » самі по собі та в сукупності з іншими речами та документами мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та можуть бути використані як докази при доведенні вини правопорушника.

Як вбачається, інформація, яка міститься в речах та документах оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » є необхідною для проведення повного швидкого та неупередженого досудового розслідування і отримати її в інший спосіб неможливо.

Клопотання погоджено з процесуальним прокурором ОСОБА_4 .

Слідчий подав до суду заяву, якою клопотання підтримав, просив його задоволити, та просив розгляд справи провести без його участі.

Відповідно до ч.4 ст.107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих дій (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Відповідно до п. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час судового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий мас право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до підпункту 7 п. 1 ст. 162 КІІК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належить інформація, яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікацій, про зв`язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання тощо.

Відповідно до п. 5 ст. 163 КІІК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні: 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст.132, 160, 163, 164 КПК України.

У Х В А Л И В:

Надати дозвіл на отримання тимчасового доступу до інформації, яка знаходиться в оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , про зв`язок, абонентів, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості змісту, маршрутів передавання в зоні покриття базових станцій: LAC55912CID 49502, 49503, 32853, 32854 в період часу з 23:00 год. 20.02.2019 до 05:00 год. 21.02.2019, які надати в електронному вигляді у форматі Excel з правом зняття копій.

Надати доступ до наступної інформації:

-адреса розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв`язок;

-типи з`єднань (вхідні та вихідні дзвінки, СМС, ММС, GPRS, переадресація);

-дата , час та тривалість з`єднань, з`єднань нульової тривалості;

-ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання (абонентський номер SIM, ІМЕІ);

-ідентифікаційні ознаки терміналу з якими відбувався сеанс зв`язку, та сеанси зв`язку нульової тривалості;

-ідентифікаційні ознаки терміналу, з якими відбувався сеанс зв`язку та сеанси зв`язку нульової тривалості (абонент «Б»).

Виконання ухвали покласти на старшого слідчого Снятинського відділення поліції Косівського відділу поліції ГУ НП в Івано-Франківській області капітана поліції ОСОБА_3 або за його дорученням на працівників Снятинського відділення поліції Косівського відділу поліції ГУ НП в Івано-Франківській області: заступника начальника слідчого відділення майора поліції ОСОБА_5 , старшого слідчого капітана поліції ОСОБА_6 , слідчих: старшого лейтенанта поліції ОСОБА_7 та старшого лейтенанта поліції ОСОБА_8 , начальника сектору кримінальної поліції капітана поліції ОСОБА_9 , старших оперуповноважених майора поліції ОСОБА_10 та старшого лейтенанта поліції ОСОБА_11 , оперуповноважених рядового поліції ОСОБА_12 та рядового поліції ОСОБА_13 .

Ухвала діє протягом 30 днів з моменту оголошення.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: підпис

Суддя Снятинського районного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.04.2019
Оприлюднено15.02.2023

Судовий реєстр по справі —351/543/19

Ухвала від 16.04.2019

Кримінальне

Снятинський районний суд Івано-Франківської області

Калиновський М. М.

Ухвала від 16.04.2019

Кримінальне

Снятинський районний суд Івано-Франківської області

Калиновський М. М.

Ухвала від 16.04.2019

Кримінальне

Снятинський районний суд Івано-Франківської області

Калиновський М. М.

Ухвала від 11.04.2019

Кримінальне

Снятинський районний суд Івано-Франківської області

Калиновський М. М.

Ухвала від 11.04.2019

Кримінальне

Снятинський районний суд Івано-Франківської області

Калиновський М. М.

Ухвала від 10.04.2019

Кримінальне

Снятинський районний суд Івано-Франківської області

Калиновський М. М.

Ухвала від 10.04.2019

Кримінальне

Снятинський районний суд Івано-Франківської області

Калиновський М. М.

Ухвала від 10.04.2019

Кримінальне

Снятинський районний суд Івано-Франківської області

Калиновський М. М.

Ухвала від 01.03.2019

Кримінальне

Снятинський районний суд Івано-Франківської області

Калиновський М. М.

Ухвала від 01.03.2019

Кримінальне

Снятинський районний суд Івано-Франківської області

Калиновський М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні