Ухвала
від 09.04.2019 по справі 760/9270/19
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Провадження №1-кс/760/5238/19

Справа 760/9270/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

09 квітня 2019 року слідчий суддя Солом`янського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури Київської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів на підставі матеріалів кримінального провадження №32018110000000070 від 04.12.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

слідчий звернувся з клопотанням про тимчасовий доступ до документів та розпорядження на їх вилучення (виїмку), які перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ), наданих для відкриття та обслуговування рахунків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДР НОМЕР_2 ): № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 за період з 01.06.2017 по дату вручення ухвали.

Клопотання обґрунтовується тим, що слідчим управлінням ФР ГУ ДФС у Київській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження №32018110000000070, внесеного до ЄРДР 04.12.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у період 2017 2018 років службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДР НОМЕР_2 ) в порушення вимог ч. 4, 10 ст. 260, ч. 2 ст. 263, п. 1, 4 та 5 ч. 1 ст. 266 Митного кодексу України, п. 190.1 ст. 190 Податкового кодексу, при переміщенні через митний кордон України газу в режимі імпорту, не подали до ІНФОРМАЦІЯ_3 додаткових митних декларацій до періодичних митних декларацій на фактично поставлений до України газ та додатків до таких декларацій необхідних для оформлення товару, що є їх невід`ємною частиною у встановлений законодавством строк, в результаті чого ухилились від сплати податку на додану вартість в особливо великому розмірі.

В ході розслідування встановлено, що незаконно переміщений через митний кордон України газ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » було реалізовано до ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДР НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДР НОМЕР_7 ), ПРАТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДР НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДР НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДР НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДР НОМЕР_11 ), ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДР НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДР НОМЕР_13 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДР НОМЕР_14 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДР НОМЕР_15 ).

Так, згідно аналізу наявних автоматизованих інформаційних систем ДФС України, зокрема АІС «Податковий блок» встановлено, що у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » відкрито банківські рахунки в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ), а саме: № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 .

У зазначеній банківській установі зберігаються наступні документи: рух грошових коштів, картки із зразками підписів та відбитком печатки, встановленого зразка, заяви на відкриття рахунків, договори на розрахунково-касове обслуговування клієнта, доручення на право вчинення юридичних дій від імені директора, доручення на ім`я особи, яка має право на відкриття та розпорядження рахунками, засвідчені нотаріально, платіжні доручення на перерахування грошових коштів по вище вказаних рахунках, чеки про зняття готівки за період з 01.06.2017 по дату вручення ухвали.

Слідчий просив проводити розгляд клопотання без його участі про що надав відповідну заяву та без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, оскільки наявні достатні підстави вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення даних речей і документів. Клопотання підтримав.

Суд визнав за можливе провести розгляд даного клопотання у відсутність слідчого та без виклику особи, у володінні якої знаходяться документи, оскільки було доведено наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів.

Згідно з ч.4ст.107 КПК Українифіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних заходів не здійснювалась.

Дослідивши матеріали клопотання, приходжу до наступноговисновку.

Відповідно до вимог ст.ст.131,132 КПК Українизаходи забезпеченнякримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження. Заходами забезпечення кримінального провадження є, зокрема, тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно до ч. 5ст. 163 КПК Українислідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно з ч. 7ст. 163 КПК Українислідчий суддя в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Тому слід зазначити, що клопотання в частині вилучення речей є достатньо вмотивованим.

Враховуючи що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані речі мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні вважаю, що клопотання підлягає задоволенню з урахуванням вказаних обставин і визначенням обсягу і меж тимчасового доступу до речей.

За викладеним, керуючись ст. ст.159,160,162-164 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

клопотання - задовольнити.

Надати слідчим СУ ФР ГУ ДФС у Київській області, ОСОБА_3 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 та оперуповноваженим, які будуть діяти виключно за дорученням слідчого, тимчасовий доступ до документів та розпорядження на їх вилучення (виїмку), які перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ), наданих для відкриття та обслуговування рахунків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДР НОМЕР_2 ): № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 за період з 01.06.2017 року по дату вручення ухвали, а саме:

- інформації, як на паперових так і електронних носіях (в форматі EXEL), про рух грошових коштів по рахунках із розшифровкою контрагентів (назва, код ЄДР, МФО банківських установ, номерів рахунків) призначенням платежу, датою платежу, часом проведення платежу, номером платіжного документа, сумою платежу, а також з вказівкою вхідного і вихідного залишків коштів на рахунку на початок і кінець кожного дня, референт кожного платіжного документа (номер або інші символи, які використовуються для ідентифікації трансакції);

- картки із зразками підписів та відбитками печаток встановленого зразка, заяв на відкриття рахунків, договорів на обслуговування клієнта, доручень на право вчинення юридичних дій від імені директорів зазначених СГД, доручення на ім`я особи, яка має право на відкриття та розпорядження рахунками;

- протоколів системи «Клієнт-Банк» в яких міститься дата та час з`єднання (включаючи години, хвилини та секунди з`єднання), електронне ім`я користувача, назва операції та ІР-адреса клієнта, як на паперових так і електронних носіях.

У разі відмови виконувати ухвалу слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.04.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу81060100
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів на підставі матеріалів кримінального провадження №32018110000000070 від 04.12.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України

Судовий реєстр по справі —760/9270/19

Ухвала від 09.04.2019

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Криворот О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні