Ухвала
від 05.04.2019 по справі 202/2103/19
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/2103/19

Провадження № 1-кс/202/3447/2019

УХВАЛА

Іменем України

05 квітня 2019 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотанняслідчого СУГУНП вДніпропетровській області ОСОБА_3 ,погоджене зпрокурором відділупрокуратури Дніпропетровськоїобласті ОСОБА_4 ,про тимчасовийдоступ доречей ідокументів,-

ВСТАНОВИВ:

До Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів.

Відповідно до клопотання в провадженні СУ ГУНП в Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019040000000106 від 05.02.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Слідчий зазначає, що під час досудового розслідування встановлено, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 , за відсутності необхідності у здійсненні робіт на об`єкті «Капітальний ремонт будівель ІНФОРМАЦІЯ_2 » по АДРЕСА_1 », діючи умисно, в інтересах ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », код НОМЕР_1 , оприлюднили звіт про укладений договір № 18-403П від 18.12.2018 року на виконання робіт, які вже фактично були виконані, чим свідомо створили передумови для витрачання у 2018 році бюджетних коштів без фактичного виконання таких робіт на загальну суму 1 341 972,04 грн.

Також відповідно до звітів про виконання вищевказаних договорів 26.12.2018 року ІНФОРМАЦІЯ_4 виконано оплату вказаних робіт ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », код НОМЕР_1 , на загальну суму 1 341 972,04 грн.

Проведеними слідчими діями встановлено, що фактично вся сума коштів за договором № 18-403П від 18.12.2018 року перерахована на розрахунковий рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » через вісім днів з моменту укладання договору, а календарним графіком виконання робіт за об`єктом: «Капітальний ремонт будівель Шульгівського навчально-виховного комплексу « ІНФОРМАЦІЯ_5 » по АДРЕСА_1 », передбачена загальна тривалість виконання робіт 7 днів.

Також 11.12.2017 року між ІНФОРМАЦІЯ_4 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », код НОМЕР_1 , було укладено договір № 17-250П від 11.12.2017 року щодо «Капітального ремонту будівель ІНФОРМАЦІЯ_2 » по АДРЕСА_1 », однак відповідно до додаткової угоди № 2 від 10.12.2018 року договір було розірвано між сторонами.

При цьому є підстави вважати, що фактично роботи, які передбачені договором № 18-403П від 18.12.2018 року, виконувались у червні серпні 2018 року.

Таким чином, у володінні ІНФОРМАЦІЯ_4 , код НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_2 , знаходяться вищевказані документи, які мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженню та в подальшому будуть необхідні для доказування причетності певних осіб до скоєння кримінального правопорушення.

Тому слідчий просив надати дозвіл тимчасовий доступ з можливістю вилучення оригіналів документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_4 , код НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_2 , а саме: документації конкурсних торгів, кваліфікаційної документації, усіх документів (конкурсних пропозицій), які подавалися учасниками, документів, складених членами конкурсної комісії за результатами оцінки отриманих пропозицій, договорів про закупівлю із додатками, довіреності, документи, що встановлюють особи сторін, додаткові угоди, доповнення, накладні, товарно-транспортні накладні, реєстри авансових звітів, акти приймання-передавання наданих послуг, акти виконаних робіт, кошторис на виконання робіт, довідки про вартість виконаних робіт та витрат, платіжні доручення, а також інші документи щодо ходу та результатів виконання договорів, що були укладені між ІНФОРМАЦІЯ_4 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », код НОМЕР_1 , щодо «Капітального ремонту будівель ІНФОРМАЦІЯ_2 » по АДРЕСА_1 » на підставі проведених відкритих торгів, а також копії документів (наказів, розпоряджень тощо), на підставі яких було утворено комітет з конкурсних торгів, накази про призначення та звільнення, посадових інструкцій членів комітету з конкурсних торгів, яким здійснювалось проведення вищевказаних відкритих торгів.

Слідчий у судове засідання не з`явився, надав заяву, в котрій клопотання підтримав, просив задовольнити та розглянути його за його відсутності.

Дослідивши клопотання із доданими до нього матеріалами, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Встановлено, що у провадженні СУ ГУНП в Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019040000000106 від 05.02.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Відповідно до ч. 2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ст. 165 КПК України особа, яка зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду. Зазначена в ухвалі слідчого судді, суду особа зобов`язана пред`явити особі, яка зазначена в ухвалі як володілець речей і документів, оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копію. Особа, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, зобов`язана залишити володільцю речей і документів опис речей і документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді, суду. На вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів. Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Дослідивши матеріали клопотання, кримінального провадження, приходжу до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню, оскільки для з`ясування всіх обставин кримінального провадження, необхідний тимчасовий доступ до перелічених у клопотанні документів з можливістю їх вилучення, що перебувають володінні ІНФОРМАЦІЯ_4 , код НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_2 .

Фіксування процесуальної дії за допомогою технічного засобу під час розгляду клопотання не здійснювалося, у зв`язку із неприбуттям в судове засідання всіх осіб, що відповідає вимогам ч. 4 ст. 107 КПК України.

Керуючись ст. ст. 110, 131-132, 159-160, 162-166, 309 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ :

Клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Надати дозвіл слідчому СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , слідчим, які входять до складу слідчої групи в кримінальному провадженні № 12019040000000106 від 05.02.2019 року, на тимчасовий доступ з можливістю вилучення оригіналів документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_4 , код НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_2 , а саме: документації конкурсних торгів, кваліфікаційної документації, усіх документів (конкурсних пропозицій), які подавалися учасниками, документів, складених членами конкурсної комісії за результатами оцінки отриманих пропозицій, договорів про закупівлю із додатками, довіреності, документи, що встановлюють особи сторін, додаткові угоди, доповнення, накладні, товарно-транспортні накладні, реєстри авансових звітів, акти приймання-передавання наданих послуг, акти виконаних робіт, кошторис на виконання робіт, довідки про вартість виконаних робіт та витрат, платіжні доручення, а також інші документи щодо ходу та результатів виконання договорів, що були укладені між ІНФОРМАЦІЯ_4 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », код НОМЕР_1 , щодо «Капітального ремонту будівель ІНФОРМАЦІЯ_2 » по АДРЕСА_1 » на підставі проведених відкритих торгів, а також копії документів (наказів, розпоряджень тощо), на підставі яких було утворено комітет з конкурсних торгів, накази про призначення та звільнення, посадових інструкцій членів комітету з конкурсних торгів, яким здійснювалось проведення вищевказаних відкритих торгів.

Строк виконання ухвали до 04 травня 2019 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.04.2019
Оприлюднено15.02.2023

Судовий реєстр по справі —202/2103/19

Ухвала від 30.05.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 30.05.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 05.04.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 05.04.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 05.04.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 05.04.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 05.04.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні