Постанова
від 09.04.2019 по справі 904/5796/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09.04.2019 Справа № 904/5796/18

Суддя господарського суду Дніпропетровської області Примак С.А.

за заявою ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "СОНМАР ТВП", м.Київ

до боржника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "СУДОКОМПЛЕКТ", 49000, м.Дніпро, вул.Глінки, 2, код ЄДРПОУ 40904824

про визнання банкрутом

Представники: Представники:

від кредитора не з`явився

від боржника не з`явився

розпорядник майна ОСОБА_2 посвід. № 1758 від 27.11.2015 р.

СУТЬ СПРАВИ:

22.12.18 р. ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Сонмар ТВП" подало заяву щодо банкрутства ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Судокомплект".

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 04.01.19 прийнято заяву ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "СОНМАР ТВП", м.Київ про відкриття провадження у справі про банкрутство. Підготовчому засідання призначено на 17.01.2019 р.

17.01.19 р. ухвалою господарського суду відкладено підготовче засідання на 31.01.2019р.

31.01.19 р. ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області відкрито провадження у справі № 904/5796/18 про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "СУДОКОМПЛЕКТ", 49000, м.Дніпро, вул.Глінки, 2, код ЄДРПОУ 40904824. Визнано грошові вимоги ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "СОНМАР ТВП", м.Київ в загальній сумі 1 522 500,00 грн. Введено мораторій на задоволення вимог кредиторів. Введено процедуру розпорядження майном боржника строком на сто п'ятнадцять календарних днів до 26.05.19 р. Розпорядником майна призначено ОСОБА_2 (свідоцтво №1747 від 05.11.15р.). Призначено попереднє засідання суду на 14.03.2019 р.

11.03.19р. розпорядник майна подав до господарського суду Дніпропетровської області реєстр вимог кредиторів ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "СУДОКОМПЛЕКТ", 49000, м.Дніпро, вул.Глінки, 2, код ЄДРПОУ 40904824.

14.03.19 р. ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області затверджено реєстр вимог кредиторів ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "СУДОКОМПЛЕКТ". Встановлено дату підсумкового судового засідання у справі - 09.04.19 р.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши присутніх у судовому засіданні, господарський суд,

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон) під час проведення процедур банкрутства інтереси всіх кредиторів представляє комітет кредиторів, утворений відповідно до цього Закону. До компетенції комітету кредиторів належить право прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, призначенні арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора).

У відповідності до ст. 27 Закону у підсумковому засіданні суду у процедурі розпорядження майном боржника здійснюється перехід до наступної судової процедури (процедури санації, ліквідації, мирової угоди) або припиняється провадження у справі. До закінчення процедури розпорядження майном боржника збори кредиторів зобов'язані прийняти одне з таких рішень: схвалити план санації та подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і затвердження плану санації; відхилити план санації та подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і зобов'язання керуючого санацією підготувати план санації; подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і зобов'язання керуючого санацією підготувати план санації у разі його неподання боржником; подати до господарського суду клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури; подати до господарського суду клопотання про укладення мирової угоди.

У підсумковому засіданні господарський суд за пропозицією розпорядника майна боржника та на підставі рішення зборів кредиторів приймає одне з таких судових рішень: ухвалу про введення процедури санації та затвердження плану санації у разі схвалення плану санації боржника зборами кредиторів та погодження його забезпеченими кредиторами в порядку, встановленому статтею 30 цього Закону; ухвалу про введення процедури санації та зобов'язання керуючого санацією підготувати план санації у разі відхилення плану санації боржника зборами кредиторів або неподання його боржником; постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство; ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду в межах граничного строку, визначеного цим Законом.

28.03.19 р. від розпорядник майна до господарського суду надійшло клопотання №01-34/70 від 22.03.2019 про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаціної процедури.

На зборах кредиторів боржника 21.03.19 р. (протокол № 21/03/19) було обрано комітет кредиторів ПАТ "ЦКБ "ШХУНА" у наступному складі:

1. ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Сонмар ТВП".

Також на зборах засідання комітету кредиторів боржника 21.03.19 р. (протокол № 21/03/19-1) було вирішено уповноважити розпорядника майна боржника ОСОБА_2 звернутись до господарського суду Дніпропетровської області з клопотанням про закінчення процедури розпорядження майном, визнання ТОВ "Судкомплект" банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором ТОВ "Судокомплект" арбітражного керуючого ОСОБА_2.

Осіб, які б мали бажання відновити платоспроможність боржника через його санацію або шляхом укладання мирової угоди не виявлено.

Від сторін заперечень щодо відкриття ліквідаційної процедури, визнання боржника банкрутом та стосовно запропонованої комітетом кредиторів кандидатури арбітражного керуючого для призначення ліквідатором банкрута не надійшло.

Враховуючи рішення комітету кредиторів, беручи до уваги, що інших пропозиції стосовно подальшого руху справи до суду та комітету кредиторів не надійшло, господарський суд прийшов до висновку про необхідність прийняття постанови про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури строком на 12 місяців.

Щодо питання про призначення ліквідатора боржника, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Абзацом 5 ч. 1 ст. 114 Закону передбачено, що кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень керуючого санацією або ліквідатора визначається судом за клопотанням комітету кредиторів, а у разі відсутності такого клопотання - за ініціативою суду, крім випадків, передбачених цим Законом.

Як зазначалося раніше, на засіданні комітету кредиторів ТОВ "Судокомплект" 21.03.19 р. було прийнято рішення призначити ліквідатором у справі арбітражного керуючого ОСОБА_2

09.04.19 р. арбітражний керуючий ОСОБА_2 подав до суду заяву про згоду на участь у справі.

Інших кандидатур для призначення ліквідатором боржника від комітету кредиторів та сторін у справі до суду, станом на 09.04.19 р., не надходило.

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне призначити ліквідатором боржника арбітражного керуючого ОСОБА_2

З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури (ст. 38 Закону) господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу за виключенням укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу в процедурі ліквідації тощо; строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав; у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури; припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута; відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю; продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Законом; скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається; вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Кредитори, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі; виконання зобов'язань боржника, визнаного банкрутом, здійснюється у випадках і порядку, передбачених цим розділом.

З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

Керуючись ст.ст.234, 235 Господарського процесуального кодексу України, ст.ст.26, 27, 37-48, 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Закрити процедуру розпорядження майном ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Судокомплект", 49000, м.Дніпро, вул.Глінки, 2, код ЄДРПОУ 40904824.

Припинити повноваження розпорядника майна арбітражного керуючого ОСОБА_2 у справі № 904/5796/18 про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Судокомплект", 49000, м.Дніпро, вул.Глінки, 2, код ЄДРПОУ 40904824.

Визнати ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Судокомплект", 49000, м.Дніпро, вул.Глінки, 2, код ЄДРПОУ 40904824 - банкрутом.

Відкрити ліквідаційну процедуру у справі строком на 12 місяців до 09.04.2020 р.

Ліквідатором ОСОБА_1 з обмеженою відповідільністю "Судокомплект", 49000, м.Дніпро, вул.Глінки, 2, код ЄДРПОУ 40904824 призначити арбітражного керуючого ОСОБА_2 (свідоцтво № 1747 від 05.11.2015 р.).

З метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов'язаннями боржника, що виникли під час проведення процедур банкрутства, здійснити офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

Вимоги кредиторів за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтись тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничний і поновленню не підлягає. Кредитори, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

Зобов'язати ліквідатора банкрута ОСОБА_2 (свідоцтво № 1747 від 05.11.2015 р.) виконувати повноваження ліквідатора банкрута у відповідності до вимог чинного законодавства України, щомісячно надавати комітету кредиторів звіт про хід здійснення ліквідаційної процедури, копію звіту направляти щомісячно до суду для долучення до справи про банкрутство і у строк до 09.04.2020 р. подати на затвердження до господарського суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.

Відповідно до ч. 6 ст. 41 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» протягом п'ятнадцяти днів з дня призначення ліквідатора відповідні посадові особи банкрута зобов'язані передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору. У разі ухилення від виконання зазначених обов'язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до законів України.

Копію постанови направити ліквідатору; кредиторам боржника; боржнику; Шевченківському ВДВС ДМУЮ; державному реєстратору; ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у Дніпропетровській області.

Постанова набирає законної сили з моменту її прийняття.

Постанова може бути оскаржена в порядку та строки, передбачені статтями 256, 257 Господарського процесуального кодексу України.

Інформацію про дату та час розгляду справи можна отримати за електронною адресою суду: http://dp.arbitr.gov.ua/sud5005/spisok/csz\

Суддя ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення09.04.2019
Оприлюднено11.04.2019
Номер документу81080146
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —904/5796/18

Ухвала від 26.12.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 04.12.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Постанова від 09.04.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 14.03.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 31.01.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 17.01.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 04.01.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні