Ухвала
від 01.04.2019 по справі 640/21083/18
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

про залишення позову без розгляду

01 квітня 2019 року м. Київ№ 640/21083/18 Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Клименчук Н.М., ознайомившись з позовною заявою Головного управління Державної фіскальної служби у місті Києві до Товариства з обмеженою відповідальністю "Сучасні технології інформації та безпеки" про стягнення податкового боргу,

ВСТАНОВИВ:

Головне управління Державної фіскальної служби у місті Києві звернулося до Окружного адміністративного суду м. Києва з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Сучасні технології інформації та безпеки" про стягнення податкового боргу у розмірі 110 050, 61 грн.

Ухвалою суду від 17 грудня 2018 р. відкрито провадження у адміністративній справі №640/21083/18 за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

Втім, 01 березня 2019 р. через канцелярію суду представником позивача заявлено клопотання про залишення позовної заяви без розгляду.

Мотивуючи підстави звернення до суду з зазначеним клопотанням, представник позивач повідомляє, що податковий борг у розмірі 110 050, 61 грн., заявлений до стягнення в межах розгляду даного адміністративного позову, сплачений Товариством з обмеженою відповідальністю "Сучасні технології інформації та безпеки" у повному обсязі.

Розглянувши вищевказане клопотання, суд дійшов висновку, що воно підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 5 КАС України зазначено, що кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до адміністративного суду, якщо вважає, що рішенням, дією чи бездіяльністю суб'єкта владних повноважень порушені її права, свободи або законні інтереси, і просити про їх захист шляхом: визнання протиправним та скасування індивідуального акта чи окремих його положень.

Згідно з ч. 3 ст. 9 КАС України зазначено, що кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Таким правом користуються й особи, в інтересах яких подано позовну заяву, за винятком тих, які не мають адміністративної процесуальної дієздатності.

Положення наведених норм, відповідно до принципу диспозитивності, передбачають право позивача на порушення провадження в суді та право розпорядження своїми вимогами на свій розсуд. Отже, підстав для відмови у задоволенні цього клопотання про відкликання позовної заяви законодавством не передбачені, оскільки це є безумовним правом особи, яка звернулась до суду з адміністративним позовом.

Враховуючи викладене, суд дійшов до висновку, що дії позивача не суперечать вимогам закону, не порушують будь-чиї права та обов'язки.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 240 КАС України зазначено, що суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо: надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду.

Розглянувши подане клопотання, перевіривши повноваження представника позивача, дослідивши матеріали справи що стосуються вирішення заявленого клопотання, суд дійшов до висновку, що дане клопотання відповідає вимогам Кодексу адміністративного судочинства України та підлягає задоволенню.

Враховуючи викладене та керуючись п.5 ч.1 ст.240, ст.243, ст.248 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд м. Києва, -

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити клопотання позивача щодо залишення позову без розгляду.

2. Залишити без розгляду адміністративний позов Головного управління Державної фіскальної служби у місті Києві до Товариства з обмеженою відповідальністю "Сучасні технології інформації та безпеки" про стягнення податкового боргу.

Ухвала набирає законної сили згідно ст.255 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції за правилами, встановленими ст. ст.293-296 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Н.М. Клименчук

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення01.04.2019
Оприлюднено15.04.2019
Номер документу81087480
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —640/21083/18

Ухвала від 01.04.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клименчук Н.М.

Ухвала від 17.12.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клименчук Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні