Ухвала
від 11.04.2019 по справі 341/644/19
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 341/644/19

Номер провадження 1-кс/341/184/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 квітня 2019 року м. Галич

Слідчий суддя Галицького районного суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

слідчого ОСОБА_4

розглянувши у судовому засіданні в м. Галич в приміщенні Галицького районного суду Івано-Франківської області клопотання старшого слідчого СВ Галицького відділення поліції Тисменицького ВП ГУ Національної поліції в Івано-Франківській області ОСОБА_4 , погоджене прокурором Галицького відділу Тисменицької місцевої прокуратури ОСОБА_3 , внесеного в рамках кримінального провадження №12019090140000025 від 25 січня 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України, про проведення обшуку, -

в с т а н о в и в :

Слідчий СВ Галицького ВП ГУНП ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку на території фермерського господарства «Пендерецького Іллі Федоровича».

З матеріалів клопотання вбачається, що проведеним досудовим розслідуванням встановлено, що 24.01.2019 до Галицького відділення поліції Тисменицького ВП ГУНП в області поступив рапорт начальника СКП вказаного підрозділу поліції ОСОБА_5 про те, що ним у ході проведення оперативно-розшукових заходів, встановлено, що житель Галицького району на ім`я ОСОБА_6 за місцем свого проживання незаконного зберігає вогнепальну зброю та боєприпаси до неї.

З рапорту начальника СКП Галицького ВП Тисменицького ВП ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_5 вбачається, що ним під час проведення оперативно-профілактичних заходів, спрямованих на виявлення фактів незаконного поводженні зі зброєю, було отримано інформацію про особу жителя одного із сіл Галицького району, який за місцем свого проживання зберігає нарізну вогнепальну зброю та боєприпаси до неї.

В подальшому проведеними заходами встановлено, що особою на ім`я ОСОБА_6 являється ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який є керівником фермерського господарства «Пендерецького Іллі Федоровича» та, відповідно до матеріалів кримінального провадження, зберігає у приміщеннях, розташованих на території вказаного фермерського господарства, нарізну вогнепальну зброю та боєприпаси до неї.

Згідно інформації, наявної у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, встановлено, що фермерське господарство «Пендерецького Іллі Федоровича», ідентифікаційний код юридичної особи: 24683086 знаходиться за адресою: с. Тенетники Галицького району Івано-Франківської області.

Згідно рапорту начальника СКП Галицького ВП Тисменицького ВП ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_5 та доданого до нього скріншоту супутникової карти с. Тенетники Галицького району вбачається, що вказане фермерське господарство «Пендерецького Іллі Федоровича» знаходиться у лісовому масиві за залізничною станцією даного населеного пункту, без зазначення точної адреси його місця знаходження.

Враховуючи вище викладене, є всі підстави вважати, що у господарських приміщеннях, розташованих на території фермерського господарства «Пендерецького Іллі Федоровича», незаконно зберігаються як вогнепальна зброя, так боєприпаси до неї.

А тому з метою документування вчинення злочинного діяння, пов`язаного із незаконним поводженням зі зброєю та вилучення незареєстрованої та саморобно виготовленої вогнепальної зброї, а також боєприпасів до неї, необхідно провести обшук на території фермерського господарства «Пендерецького Іллі Федоровича», ідентифікаційний код юридичної особи: 24683086, яке знаходиться за адресою: с. Тенетники Галицького району Івано-Франківської області, у лісовому масиві за залізничною станцією вказаного населеного пункту.

Враховуючи вищенаведене, в ході досудового розслідування поза розумним сумнівом установлено, що доступ до господарських приміщень, які розташовані на території фермерського господарства «Пендерецького Іллі Федоровича», неможливо отримати органом досудового розслідування у добровільному порядку шляхом його витребування або виконання інших слідчих (розшукових) дій.

За таких обставин проведення обшуку у господарських приміщеннях вказаного фермерського господарства є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення незареєстрованої та саморобно виготовленої вогнепальної зброї, а також боєприпасів до неї, які мають значення для досудового розслідування.

А тому, з метою відшукання у господарських приміщеннях і спорудах, які знаходяться на території фермерського господарства «Пендерецького Іллі Федоровича» вогнепальної зброї та боєприпасів до неї, необхідно провести обшук на території та всередині господарських приміщень і споруд, які знаходяться на території фермерського господарства «Пендерецького Іллі Федоровича», ідентифікаційний код юридичної особи: 24683086, яке знаходиться за адресою: с. Тенетники Галицького району Івано-Франківської області.

Відповідно до ч. 3 ст. 233 КПК України, слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, слідчий клопоче про задоволення даного клопотання.

Прокурор та слідчий в судовому засіданні клопотання підтримали та просили про його задоволення.

Дослідивши матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання оглянувши матеріали кримінального провадження, вважаю що в клопотанні слід відмовити.

Згідно з ч. 1 ст.234КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

За змістом ч. 3 ст.234КПК України передбачено, що у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке, крім іншого, повинно містити відомості про: житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Ст. 235 КПК України, зокрема ч.2зазначає, що ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи повинна відповідати загальним вимогам до судових рішень, передбачених цим Кодексом, а також містити відомості про: строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали; прокурора, слідчого, який подав клопотання про обшук; положення закону, на підставі якого постановляється ухвала;житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, які мають бути піддані обшуку; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; речі, документи або осіб, для виявлення яких проводиться обшук.

З копії витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань видно,що 24.01.2019 р. поступила оперативна інформація про те,що за місцем свого проживання ОСОБА_7 незаконно зберігає вогнепальну зброю та боєприпаси до неї. 25.01.2019 р.дані відомості внесено до ЄРДР.

Щодо пояснення свідка ОСОБА_8 від 26.01.2019 р. то такий стверджує,що працював у ОСОБА_9 у 2017 р. на території фермерського господарства і бачив набої до нарізної зброї в коробках.

Окрім того слід зазначити,що згідно із законодавством оперативно-розшуковий орган зобовязаний невідкладно, після виявлення ознак злочину, починати досудове розслідування, проведення слідчих дій в т.ч. і обшук враховуючи велику кількість зброї. Як зазначив в судовому засіданні слідчий що протягом майже 3-х місяців ним встановлювалася інформація кому належить дане господарство та точне місце його знаходження.

Клопотання про проведення обшуку поступило до суду 11.04.2019 р.

Вирішуючи питання про надання дозволу на проведення обшуку за місцем знаходження фермерського господарства " Пендерецького Іллі Федоровича", яке знаходиться за адресою с. Тенетники Галицького району слідчому судді не представлено підтверджуючих доказів які б вказували факт наявності на даній території господарства вогнепальної зброї та боєприпасів. Така інформація мала місце за період 2017 р.

Виходячи з наведеного слідчий суддя приходить до переконання, що клопотання задоволенню не підлягає.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя,-

п о с т а н о в и в:

Відмовити в клопотанні про надання дозволу на проведення обшуку на території фермарського господарства " Пендерецького Іллі Федоровича" ,яке знаходиться за адресою с. Тенетники Галицького району Івано-Франківської області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:ОСОБА_1

СудГалицький районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення11.04.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу81089801
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —341/644/19

Ухвала від 24.05.2019

Кримінальне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Максимчин Ю. Д.

Ухвала від 11.04.2019

Кримінальне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Юсип І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні