Ухвала
від 12.04.2019 по справі 912/953/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

вул.В'ячеслава Чорновола, 29/32, м.Кропивницький, Україна, 25022,

тел/факс: 22-09-70/24-09-91 E-mail: inbox@kr.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

12 квітня 2019 року Справа № 912/953/19

Суддя Господарського суду Кіровоградської області Коваленко Н.М., розглянувши матеріали за позовом: Публічного акціонерного товариства "Полтаваобленерго" (далі - ПАТ "Полтаваобленерго"), код ЄДР 00131819, 36022, м. Полтава, вул. Старий Поділ, 5

до відповідача ОСОБА_1 підприємства "Данкобуд" (далі - ПП "Данкобуд"), код ЄДР 35037961, 27500, Кіровоградська область, м. Світловодськ, вул. Богуна, 11

про стягнення 23 062,41 грн

ВСТАНОВИВ:

До господарського суду звернулось ПАТ "Полтаваобленерго" з позовом до ПП "Данкобуд" про стягнення з останнього на користь позивача грошових коштів загальною сумою 23 062,41 з покладенням на відповідача витрат по сплаті судового збору.

Розглянувши зазначену позовну заяву господарський суд дійшов висновку, що позовна заява підлягає залишенню без руху з таких підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України), суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Згідно з ч. 2 ст. 174 ГПК України, в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Статтями 162 ГПК України визначено вимоги щодо оформлення позовної заяви та комплектність документів, які повинні додаватися до неї.

У відповідності до вимог п. 2, 8 ч. 3 ст. 162 ГПК України, позовна заява повинна містити:

повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для фізичних осіб - підприємців); відомі номери засобів зв'язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти;

зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

При цьому, позовна заява не містить відомостей щодо області та/або району місцезнаходження юридичної особи та ідентифікаційного коду юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України відповідача за позовом.

Не містять відомостей, визначених в п. 2, 8 ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України, також додані позивачем до позовної заяви в копіях документи.

Таким чином, позивачем не виконано вимог п. 2, 8 ч. 3 ст. 162 ГПК України, відповідно подана ним позовна заява підлягає залишенню без руху.

За ч. 3-4 ст. 174 ГПК України, якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймає до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього кодексу. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Керуючись ст. 162, 174, 234-235 Господарського процесуального кодексу України, суддя

УХВАЛИВ:

Позовну заяву №131302/408 від 19.03.2019 ПАТ "Полтаваобленерго" - залишити без руху.

У строк, який не перевищує десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху, позивачу - ПАТ "Полтаваобленерго" усунути недоліки позовної заяви, а саме:

- надати суду інформацію, визначену у п. 2, 8 ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України, з доказами її направлення на адресу відповідача.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Копії ухвали надіслати сторонам.

Суддя Н.М. Коваленко

Повідомити учасників справи про відсутність у суду технічної можливості надавати інформацію про веб-адресу судового рішення у Єдиному державному реєстрі судових рішень, одночасно з врученням (надсиланням/видачі) копії повного або скороченого такого рішення до затвердження Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Повідомити учасників справи про можливість ознайомитись з електронною копією судового рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень за його веб-адресою: http://reyestr.court.gov.ua.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud501

Дата ухвалення рішення12.04.2019
Оприлюднено15.04.2019

Судовий реєстр по справі —912/953/19

Ухвала від 07.05.2019

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 12.04.2019

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні