Ухвала
від 09.04.2019 по справі 300/310/19
ВОЛОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 300/310/19

Провадження № 6/300/17/2019

09.04.2019 року смт. Воловець

Воловецький районний суд Закарпатської області в особі: головуючого судді Вотьканича В.А., за участю секретаря судового засідання Іванової Н.Я., розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за поданням державного виконавця відділу Державної виконавчої служби Воловецького районного управління юстиції ОСОБА_1 про тимчасове обмеження у праві виїзду за кордон без вилучення паспорта громадянина України ОСОБА_2, встановив:

09.04.2019 року державний виконавець відділу ДВС Воловецького районного управління юстиції ОСОБА_1 звернулася до суду із поданням про тимчасове обмеження громадянина України ОСОБА_2 у праві виїзду за межі України до виконання зобов'язань, покладених на нього постановою № 300/318/18 Воловецького районного суду Закарпатської області виданої 24.05.2018 року про стягнення з ОСОБА_2 штрафу в розмірі 40 800 гривень на користь держави.

03.08.2018 року державним виконавцем винесено постанову про відкриття виконавчого провадження ВП № 56913877 та надіслано сторонам виконавчого провадження, рекомендованим листом з повідомленням про вручення. Державним виконавцем відділу ДВС ОСОБА_1 вжито всі заходи, спрямовані на повне та фактичне виконання постанови № 300/318/18 Воловецького районного суду Закарпатської області, проте боржником не вчинено дій, спрямованих на виконання постанови, заборгованість по її виконанню складає в розмірі 40 800 гривень.

Представник Воловецького районного відділу ДВС у судове засідання не з"явилася, просила у поданні про слухання справи за її відсутності, подання підтримує.

Вивчивши матеріали справи, суд вважає, що подання підлягає задоволенню з наступних підстав.

У відповідності до ч.4 ст. 441 ЦПК України, ухвала про тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України може бути постановлена судом за місцем виконання відповідного рішення за поданням державного або приватного виконавця. Суд негайно розглядає таке подання без повідомлення сторін та інших заінтересованих осіб за участю державного (приватного) виконавця.

Відповідно до ч.1 ст. 441 ЦПК України, тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України може бути застосоване судом як захід забезпечення виконання судового рішення або рішення інших органів (посадових осіб), що підлягає примусовому виконанню в порядку, встановленому законом.

Згідно з ч.3 ст. 441 ЦПК України, суд може постановити ухвалу про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України фізичної особи, яка є боржником за невиконаним нею судовим рішенням або рішенням інших органів (посадових осіб), якщо така особа ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на неї відповідним рішенням, на строк до виконання зобов'язань за рішенням, що виконується у виконавчому провадженні.

03.08.2018 року державним виконавцем Повідайчик Т.І. винесено постанову про відкриття виконавчого провадження на підставі постанови № 300/318/18 Воловецького районного суду Закарпатської області виданої 24.05.2018 року про застосування до ОСОБА_2 адміністративного стягнення у вигляді штрафу в розмірі 40 800 гривень.

Державним виконавцем на адресу боржника надсилались виклики 03.08.2018 року щодо явки до виконання для пояснень щодо причин невиконання постанови, однак ОСОБА_2 на виклики не з'явився, про причини неявки Воловецький районний відділ ДВС не повідомив. Листи боржник відмовляється отримувати, про що свідчать відмітки на конверті про повернення.

Вжитими виконавцем заходами встановлено, що згідно інформаційної довідки № 139394845 від 27.09.2018 року Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон вічудження обєктів нерухомого майна щодо субєкта наданої на запити, майно належне боржнику ОСОБА_2 на праві власності відсутнє. Боржник зобов'язання по виконанню постанови не виконує та ухиляється від її виконання.

За таких обставин суд вважає, що для виконання постанови та з метою відновлення прав стягувача, порушення яких триває, є допустимим тимчасове обмеження виїзду за межі України боржника.

Відповідно до ч.1 ст.18 Закону України Про виконавче провадження виконавець зобов'язаний вживати передбачених цим Законом заходів щодо примусового виконання рішень, неупереджено, ефективно, своєчасно і в повному обсязі вчиняти виконавчі дії.

За нормою п.19 ч. 3 ст.18 Закону України Про виконавче провадження виконавець під час здійснення виконавчого провадження має право: у разі ухилення боржника від виконання зобов'язань, покладених на нього рішенням, звертатися до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника - фізичної особи чи керівника боржника - юридичної особи за межі України до виконання зобов'язань за рішенням або погашення заборгованості за рішеннями про стягнення періодичних платежів.

Згідно з п.5 ч.1 ст.6 Закону України Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України право громадянина України на виїзд з України може бути тимчасово обмежено у випадках, коли: він ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням або рішенням інших органів (посадових осіб), що підлягає примусовому виконанню в порядку, встановленому законом, - до виконання зобов'язань.

З огляду на наведене, суд приходить до висновку, що подання підлягає задоволенню, оскільки судом встановлено, що боржник тривалий час ухиляється від виконання боргових зобовязань.

Керуючись ст. 6 Закону України Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України , ст. 18 Закону України "Про виконавче провадження", ст. 441 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В :

Подання державного виконавця Воловецького районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області ОСОБА_1 про тимчасове обмеження у праві виїзду за кордон боржника ОСОБА_2 без вилучення паспорта громадянина України - задовольнити.

Тимчасово обмежити у праві виїзду за кордон без вилучення паспорта громадянина України для виїзду за кордон ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, який проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2 до виконання зобов"язань, покладених на нього постановою № 300/318/18 Воловецького районного суду Закарпатської області виданою 24.05.2018 року про стягнення з ОСОБА_2 на користь держави штрафу в сумі 40 800 гривень.

Ухвалу може бути оскаржено в апеляційному порядку до Закарпатського апеляційного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в п'ятнадцятиденний строк з дня проголошення ухвали апеляційної скарги.

Суддя В.А.Вотьканич

Дата ухвалення рішення09.04.2019
Оприлюднено15.04.2019
Номер документу81118459
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —300/310/19

Ухвала від 09.04.2019

Цивільне

Воловецький районний суд Закарпатської області

Вотьканич В. А.

Ухвала від 11.03.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Чуприна О.В.

Ухвала від 14.02.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Чуприна О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні