Ухвала
від 11.04.2019 по справі 625/131/19
КОЛОМАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 625/131/19

Провадження № 1-кс/625/133/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11.04.2019 року слідчий суддя Коломацького районного суду ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Коломацького районного суду Харківської області клопотання заступника начальника - начальник СВ Коломацького ВП Валківського ВП ГУНП в Харківській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про проведення експертизи у кримінальному провадженню №12019220750000029 від 12.03.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст.115 КК України,

В С Т А Н О В И В :

10.04.2019 року до Коломацького районного суду Харківської області надійшло клопотанняначальника СВ Коломацького ВП Валківського ВП ГУНП в Харківській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про призначення додаткової судово-медичної експертизи та залучення експерта.

В обґрунтування заявленого клопотання заступника начальника - начальник СВ Коломацького ВП Валківського ВП ГУНП в Харківській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 зазначає, що 12 березня 2019 року близько 16:00 годині ОСОБА_4 через незачинені двері зайшов до домоволодіння за адресою: АДРЕСА_1 , де побачив власницю вказаного домоволодіння та вважаючи, що остання може повідомити про дану подію до правоохоронних органів, з метою уникнення кримінальної відповідальності, діючи умисно, усвідомлюючи при цьому суспільно-небезпечний характер та наслідки своїх дій, свідомо допускаючи їх настання, взяв у праву руку сокиру, що знаходилась у даному домоволодіння за дерев`яну рукоятку та обухом сокири наніс близько 8 ударів у голову ОСОБА_5 , внаслідок чого остання відповідно до медичної карти стаціонарного хворого за № 944 отримала відкриту гостру черепно-мозкову травму, забій головного мозку, перелом потиличної кістки з права, множинні рублено-рвані рани голови, пара орбітальні гематоми та травматичний шок 2 ступеню. Таким чином виконавши усі дії, які вважав необхідними для доведення злочину до кінця, але злочин не було доведено до кінця з причин, що не залежали від його волі.

Відомості про кримінальне правопорушення, відповідно до вимогст.214 КПК України 12.03.2019 року внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019220750000024 за попередньою кваліфікацією за ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст.115 КК України.

Під час допиту та проведення слідчого експерименту за участю підозрюваного ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , останній детально розповів та на місці скоєння злочину відтворив обстановку вбивства ОСОБА_5 .

Слідчий вказує, що для з`ясування обставин, які мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання в області судової медицини, для встановлення наявності тілесних ушкоджень, отриманих ОСОБА_5 , їх ступеня тяжкості, у зв`язку із чим виникла необхідність встановити обставини, що мають істотне значення для кримінального провадження. Крім того виникла необхідність отримати додаткові судово-медичні дані трупа ОСОБА_5 , питання щодо яких раніше не ставилися перед експертом.

У судове засідання заступника начальника - начальник СВ Коломацького ВП Валківського ВП ГУНП в Харківській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 не прибув, про день, час та місце розгляду зазначеного клопотання був повідомлений належним чином, надав суду заяву про розгляд справи за його відсутності.

Слідчий суддя дослідивши клопотання слідчого про призначення експертизи зазначає наступне.

Як вбачається з п. 1 ч. 2ст. 242 КПК Українислідчий або прокурор зобов`язані звернутися з клопотанням до слідчого судді для проведення експертизи щодо встановлення причин смерті.

Відповідно до ч. 1ст. 244 КПК Україниу разі якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання, сторони кримінального провадження мають право звернутися з клопотанням про проведення експертизи до слідчого судді.

Згідно ч. 6ст. 244 КПК Українислідчий суддя задовольняє клопотання, якщо особа, яка звернулася з відповідним клопотанням, доведе, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта.

Слідчим у своєму клопотанні доведено, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження зокрема для встановлення причин смерті, групової приналежності, віку та статті кісткових залишків людини та інших питань необхідне залучення експерта.

Враховуючи вищевикладене та приймаючи до уваги те, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження необхідне залучення експерта слідчий суддя вважає за можливе задовольнити клопотання слідчого про призначення судово-медичної експертизи.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.242 - 244,309,372 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання заступника начальника - начальник СВ Коломацького ВП Валківського ВП ГУНП в Харківській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 про призначення додаткової судово-медичної експертизи по кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019220750000029 від 12.03.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст.115 КК України - задовольнити.

Призначити судово-медичну експертизу, на вирішення якої поставити наступні питання:

-чи відповідає характер та механізм утворення тілесних ушкоджень на трупі ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , показанням підозрюваного ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , про спосіб, механізм та час заподіяння тілесних ушкоджень потерпілій, які підозрюваний надав під час допиту та слідчого експерименту ?

-які тілесні ушкодження знаходяться в прямому причинному зв`язку зі смертю, а які ні ?

-яким знаряддям злочину заподіянні тілесні ушкодження виявлені на трупі ?

-які тілесні ушкодження заподіянні за життєво, які посмертно?

-яка послідовність нанесення ушкоджень ?

-яким був напрямок ударів, в результаті яких утворилися пошкодження тіла потерпілої ?

-чи є пошкодження колотими, колото - різаними ?

-чи є пошкодження рубленими, забитими ?

-які особливості предмету яким наносились удари (довжина, форма та ширина)? які властивості мав предмет яким наносились тілесні ушкодження ?

-одним чи декількома однотипними знаряддями спричинені пошкодження або вони заподіянні різними предметами ?

-якими є напрямки ранових каналів та чи можливо встановити у якому напрямку завдавались удари ?

-в якому положенні знаходилась потерпіла у момент спричинення їй тілесних ушкоджень (вертикальному, горизонтальному, у схиленому, напівсхиленому та ін.) ?

-яким було взаємне розташування потерпілої та нападника у момент спричинення тілесних ушкоджень (обличчя до обличчя, з бокової сторони, зі спини і т.і.) ?

-чи є на тілі потерпілої тілесні ушкодження, характерні для самооборони ?

-чи настала смерть відразу після заподіяння тілесних ушкоджень або через деякий проміж уток часу ?

-скільки часу жила потерпіла з моменту отримання пошкодження (ушкоджень) до моменту смерті ?

Для дослідження експертові направити протокол допиту підозрюваного ОСОБА_4 разом із додатками, інші матеріали за вимогою експерта.

Проведення експертизи доручити експертам кабінету судово-медичної експертизи ХОБСМЕ (пр. Незалежності, 13, м. Харків).

Після проведення необхідних досліджень направити висновок експерта до СВ Коломацького ВП Валківського ВП ГУНП в Харківській області.

Експертів попередити про кримінальну відповідальність за ст. ст.384та385 КК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення11.04.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу81127787
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення експертизи у кримінальному провадженню №12019220750000029 від 12.03.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст.115 КК України

Судовий реєстр по справі —625/131/19

Ухвала від 08.05.2019

Кримінальне

Коломацький районний суд Харківської області

Лосєв Д. К.

Ухвала від 02.05.2019

Кримінальне

Коломацький районний суд Харківської області

Лосєв Д. К.

Ухвала від 11.04.2019

Кримінальне

Коломацький районний суд Харківської області

Лосєв Д. К.

Ухвала від 11.04.2019

Кримінальне

Коломацький районний суд Харківської області

Лосєв Д. К.

Ухвала від 11.04.2019

Кримінальне

Коломацький районний суд Харківської області

Лосєв Д. К.

Ухвала від 11.04.2019

Кримінальне

Коломацький районний суд Харківської області

Лосєв Д. К.

Ухвала від 11.04.2019

Кримінальне

Коломацький районний суд Харківської області

Лосєв Д. К.

Ухвала від 11.04.2019

Кримінальне

Коломацький районний суд Харківської області

Лосєв Д. К.

Ухвала від 11.04.2019

Кримінальне

Коломацький районний суд Харківської області

Лосєв Д. К.

Ухвала від 10.04.2019

Кримінальне

Коломацький районний суд Харківської області

Лосєв Д. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні