Ухвала
від 11.04.2019 по справі 441/1561/18
ГОРОДОЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

441/1561/18

2/441/137/2019

У Х В А Л А

підготовчого засідання

11.04.2019р. Городоцький районний суд Львівської області в складі:

головуючого-судді Малахової-Онуфер А.М.

з участю секретаря судових засідань Гелецької Г.В.

представника позивачки - адвоката ОСОБА_2, представника відповідачки ОСОБА_3 - адвоката Петролюка А.М.

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в м. Городок цивільну справу за позовом ОСОБА_5 до ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, третя особа Мильчицька сільська рада Городоцького району Львівської області про визнання права власності на спадкове майно у порядку спадкування за законом, -

в с т а н о в и в :

Позивачка ОСОБА_5, звернулась в суд із позовом до ОСОБА_3, ОСОБА_7, ОСОБА_5, третя особа Мильчицька сільська рада Городоцького району Львівської області про визнання за нею право власності на житловий будинок АДРЕСА_1 та право на земельну частку (пай) розміром 1, 08 в ум.кад.га без визначення меж цієї частки в натурі (на місцевості) згідно Сертифікату на право на земельну частку (пай) серія ЛВ №0092949 від 26.02.1998р., в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_3, який помер ІНФОРМАЦІЯ_1.

ОСОБА_5, 09.04.2019р. через канцелярію суду подала позовну заяву (уточнену) із змісту якої убачається, що вона просить залишити без розгляду вимоги в частині визнання за нею право власності на житловий будинок АДРЕСА_1, в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_3, який помер ІНФОРМАЦІЯ_1., відповідачів ОСОБА_3, ОСОБА_7 та ОСОБА_5 відвести від участі у справі, виключивши їх з числа відповідачів, а також залучити Мильчицьку сільську раду Городоцького району Львівської області до участі у справі як відповідача, виключивши її з числа третіх осіб.

Представник ОСОБА_5 - адвокат ОСОБА_2 у суді просить прийняти до розгляду уточнену позовну заяву від 09.04.2019р. та залишити без розгляду вимоги ОСОБА_5 в частині визнання права власності на житловий будинок АДРЕСА_1, в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_3, який помер ІНФОРМАЦІЯ_1., окрім цього зазначив, що земельна ділянка право на яку просить визнати його довірителька не успадкована та перебуває у комунальній власності села, підстав для залучення інших спадкоємців до участі у справі, як третіх осіб немає, оскільки жоден із них до нотаріуса із заявою чи з відповідним позовом до суду, не звертався.

Представник відповідачки ОСОБА_3 - адвокат Петролюк А.М. заяву позивачки від 09.04.2019р. в частині залишення без розгляду вимоги про визнання за нею права власності на житловий будинок АДРЕСА_1, в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_3, який помер ІНФОРМАЦІЯ_1., не заперечив, окрім цього зазначив, що його довірителька ОСОБА_3 тривало користується спадковими земельними ділянками, обробляє їх, а відтак її слід залучити до участі у справі як третю особу.

Заслухавши представників ОСОБА_2 та Петролюка А.М., вивчивши матеріали справи, суд доходить наступного висновку.

ОСОБА_5, звернулась в суд із позовом до ОСОБА_3, ОСОБА_7, ОСОБА_5, третя особа Мильчицька сільська рада Городоцького району Львівської області про визнання право власності на житловий будинок АДРЕСА_1 та право на земельну частку (пай) розміром 1, 08 в ум.кад.га без визначення меж цієї частки в натурі (на місцевості) згідно Сертифікату на право на земельну частку (пай) серія ЛВ №0092949 від 26.02.1998р., в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_3, який помер ІНФОРМАЦІЯ_1.

Ухвалою судді від 22.10.2018р. провадження у справі відкрито за правилами загального позовного провадження.

09.04.2019р., ОСОБА_5 подала позовну заяву (уточнену) про залишення без розгляду вимоги в частині визнання за нею право власності на житловий будинок АДРЕСА_1, в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_3, який помер ІНФОРМАЦІЯ_1., залучення Мильчицької сільської ради Городоцького району Львівської області до участі у справі як відповідача, виключивши її з числа третіх осіб та виключення ОСОБА_3, ОСОБА_7 та ОСОБА_5 з числа відповідачів у справі.

За положеннями ст. 49 ЦПК України, позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання.

Відповідно до ч. 2 ст. 198 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд у разі необхідності заслуховує уточнення позовних вимог та заперечень проти них та розглядає відповідні заяви.

Відповідно до ч. 2 ст. 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Отже, залишення позовної заяви в частині вимог про визнання за ОСОБА_5 право власності на житловий будинок АДРЕСА_1, в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_3, який помер ІНФОРМАЦІЯ_1. є правом позивачки і вона ним скористалася, суд позовну заяву в частині цих вимог залишає без розгляду.

Згідно ч. 1 ст. 51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

За положеннями ч. 1 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно до ст. 198 ЦПК України , у зв'язку із заміною неналежного відповідача, залучення співвідповідача такі особи мають право подати клопотання про розгляд справи спочатку не пізніше двох днів з дня вручення відповідної ухвали. Якщо таке клопотання не буде подане у вказаний строк, суд продовжує розгляд справи.

Враховуючи вищенаведене, а також думку представників ОСОБА_2 та Петролюка А.М., суд виключає з числа відповідачів ОСОБА_3, ОСОБА_7 та ОСОБА_5, залучає до участі у справі Мильчицьку сільську раду Городоцького району Львівської області, як відповідача, виключивши її з числа третіх осіб, а також залучає до участі у справі ОСОБА_3, як третю особу, оскільки рішення суду ухвалене у цій справі може вплинути на її права або обов'язки.

Керуючись ст.ст. 49, 51, 198, 200 ЦПК України , суд, -

у х в а л и в :

клопотання ОСОБА_5 та представника ОСОБА_2 задовольнити.

Позовну заяву ОСОБА_5 в частині вимог про визнання права власності на житловий будинок АДРЕСА_1, в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_3, який помер ІНФОРМАЦІЯ_1. - залишити без розгляду.

Виключити ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8 з числа відповідачів у справі за позовом ОСОБА_5 до ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, третя особа Мильчицька сільська рада Городоцького району Львівської області про визнання права власності на спадкове майно у порядку спадкування за законом.

Залучити Мильчицьку сільську раду Городоцького району Львівської області як відповідача до участі у справі за позовом ОСОБА_5 до ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, третя особа Мильчицька сільська рада Городоцького району Львівської області про визнання права власності на спадкове майно у порядку спадкування за законом, виключивши її з числа третіх осіб.

Залучити ОСОБА_6 як третю особу до участі у справі за позовом ОСОБА_5 до ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, третя особа Мильчицька сільська рада Городоцького району Львівської області про визнання права власності на спадкове майно у порядку спадкування за законом.

Підготовче засідання у справі за позовом ОСОБА_5 до Мильчицької сільської ради Городоцького району Львівської області, третя особа ОСОБА_6 про визнання права власності на спадкове майно, у порядку спадкування за законом розглядом відкласти на 16 год., 25.04.2019р.

Ухвала може бути оскаржена протягом п'ятнадцяти днів.

Суддя Малахова-Онуфер А.М.

СудГородоцький районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення11.04.2019
Оприлюднено15.04.2019
Номер документу81140352
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —441/1561/18

Рішення від 18.10.2019

Цивільне

Городоцький районний суд Львівської області

Малахова-Онуфер А. М.

Рішення від 18.10.2019

Цивільне

Городоцький районний суд Львівської області

Малахова-Онуфер А. М.

Ухвала від 07.06.2019

Цивільне

Городоцький районний суд Львівської області

Малахова-Онуфер А. М.

Ухвала від 25.04.2019

Цивільне

Городоцький районний суд Львівської області

Малахова-Онуфер А. М.

Ухвала від 11.04.2019

Цивільне

Городоцький районний суд Львівської області

Малахова-Онуфер А. М.

Ухвала від 29.01.2019

Цивільне

Городоцький районний суд Львівської області

Малахова-Онуфер А. М.

Ухвала від 22.10.2018

Цивільне

Городоцький районний суд Львівської області

Малахова-Онуфер А. М.

Ухвала від 25.09.2018

Цивільне

Городоцький районний суд Львівської області

Малахова-Онуфер А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні