Ухвала
від 11.04.2019 по справі 15/132-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

11.04.2019Справа № 15/132-б

За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "Промтехгруп"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "КРЗ-Інвест"

Відкритого акціонерного товариства "Домобудівний комбінат "Відрадний"

третя особа Товарна біржа "Українська міжрегіональна спеціалізована"

про визнання правочину недійсним

В межах справи № 15/132-б

За заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Бізнес Системи Комерц"

до Відкритого акціонерного товариства "Домобудівний комбінат "Відрадний"

(ідентифікаційний код 04012158)

про визнання банкрутом

Суддя Чеберяк П.П.

Представники сторін: не викликались

ОБСТАВИНИ СПРАВИ

У провадженні Господарського суду м. Києва перебуває справа № 15/132-б за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Бізнес Системи Комерц" про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Домобудівний комбінат "Відрадний" на стадії ліквідаційної процедури, введеної постановою Господарського суду м. Києва від 02.02.2015.

27.03.2018 Товариство з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "Промтехгруп" звернулось до Господарського суду м. Києва з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю "КРЗ-Інвест" та Відкритого акціонерного товариства "Домобудівний комбінат "Відрадний", третя особа Товарна біржа "Українська міжрегіональна спеціалізована" про визнання правочину недійсним, а саме визнання недійсним договору купівлі-продажу камер теплової обробки залізобетонних виробів (об'єкти під літерами № Я1 та Т1) та заливної каналізації (об'єкт під літерою № Я2), укладений між Товариством з обмеженою відповідальністю "КРЗ-Інвест" та Відкритим акціонерним товариством "Домобудівний комбінат "Відрадний" в особі ліквідатора 12.03.2018 за результатами аукціону з продажу майна банкрута, проведеного Товарною біржею "Українська міжрегіональна спеціалізована".

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 03.04.2018 позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "Промтехгруп" до Товариства з обмеженою відповідальністю "КРЗ-Інвест" та Відкритого акціонерного товариства "Домобудівний комбінат "Відрадний", третя особа Товарна біржа "Українська міжрегіональна спеціалізована" про визнання правочину недійсним залишено без руху.

02.05.2018 до Господарського суду м. Києва надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "Промтехгруп" про усунення недоліків позовної заяви.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 10.05.2018 позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "Промтехгруп" до Товариства з обмеженою відповідальністю "КРЗ-Інвест" та Відкритого акціонерного товариства "Домобудівний комбінат "Відрадний", третя особа Товарна біржа "Українська міжрегіональна спеціалізована" про визнання правочину недійсним прийнято до розгляду в межах справи № 15/132-б про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Домобудівний комбінат "Відрадний" та призначено розгляд справи на 18.06.2018.

Судове засідання призначене на 18.06.2018 не відбулось.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 21.06.2018 розгляд справи призначено на 25.07.2018.

У судових засіданнях 25.07.2018, 22.08.2018, 29.08.2018 оголошувались перерви.

Судове засідання призначене на 05.09.2018 не відбулось.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 10.09.2018 розгляд справи призначено на 19.09.2018.

05.09.2018 до Господарського суду м. Києва надійшли клопотання відповідача 1 про залучення третьої особи Приватного підприємства "Дінакор", а також клопотання про зупинення провадження у справі.

Крім того, 05.09.2018 до Господарського суду м. Києва надійшло клопотання відповідача 2 про зупинення провадження у справі.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 19.09.2018 задоволено клопотання відповідачів та зупинено провадження з розгляду позову Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "Промтехгруп" до Товариства з обмеженою відповідальністю "КРЗ-Інвест" та Відкритого акціонерного товариства "Домобудівний комбінат "Відрадний", третя особа Товарна біржа "Українська міжрегіональна спеціалізована" про визнання правочину недійсним до розгляду в межах справи № 15/132-б про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Домобудівний комбінат "Відрадний" до набрання законної сили судовим рішення у справі № 910/14883/17, яка розглядається Господарським судом м. Києва за позовом Відкритого акціонерного товариства "Домобудівний комбінат "Відрадний" до Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "Промтехгруп".

27.02.2019 до Господарського суду м. Києва надійшли заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "Промтехгруп" про відмову від позову та про повернення судового збору.

На підставі відомостей з Єдиного державного реєстру судових рішень судом встановлено, що рішенням Господарського суду м. Києва від 11.12.2018 позов Відкритого акціонерного товариства "Домобудівний комбінат "Відрадний" до Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "Промтехгруп" про стягнення неустойки та зобов'язання вчинити дії задоволено частково; зобов'язано Товариство з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "Промтехгруп" здійснити демонтаж придбаного майна, а саме: крану стрілового КС-306 з підкрановою колією, довжиною 50 м. та фундаментальні блоки (ФБС-24-4-6) у кількості 252 шт. змонтовані в бетонні конструкції та вивезти його із займаної території за адресою: 03065 місто Київ, вулиця Козелецька, 24; стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "Промтехгруп" на користь Відкритого акціонерного товариства "Домобудівний комбінат "Відрадний" 1 704 грн. 65 коп. штрафу, а також 1 625 грн. 51 коп. судового збору за подачу позову. В інший частині позову відмовлено.

Згідно ст. 230 Господарського процесуального кодексу України провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу.

З дня поновлення провадження у справі перебіг процесуальних строків продовжується.

Провадження у справі продовжується із стадії, на якій його було зупинено.

Таким чином, враховуючи те, що Господарським судом м. Києва прийнято рішення у справі № 910/14883/17, яке набрало законної сили, провадження з розгляду позову Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "Промтехгруп" до Товариства з обмеженою відповідальністю "КРЗ-Інвест" та Відкритого акціонерного товариства "Домобудівний комбінат "Відрадний", третя особа Товарна біржа "Українська міжрегіональна спеціалізована" про визнання правочину недійсним в межах справи № 15/132-б про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Домобудівний комбінат "Відрадний" підлягає поновленню.

У відповідності до п. 1 ч. 2 ст. 46 Господарського процесуального кодексу України, позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) - на будь-якій стадії судового процесу.

Відповідно до ч. 1 ст. 191 Господарського процесуального кодексу України позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

Згідно із ч. 2 ст. 191 Господарського процесуального кодексу України, до ухвалення судового рішення у зв'язку з відмовою позивача від позову або визнанням позову відповідачем суд роз'яснює сторонам наслідки відповідних процесуальних дій, перевіряє, чи не обмежений представник відповідної сторони у повноваженнях на їх вчинення.

Судом встановлено, що заява позивача - Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "Промтехгруп" про відмову від позову підписана адвокатом Мазуркевичем М.

Зі змісту заяви позивача про відмову від позову вбачається, що вказана заява про відмову від позову не суперечать законодавству та не порушує права і охоронювані законом інтереси інших осіб.

Приписами частини 3 статті 191 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що у разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

Пунктом 4 частини 1 статті 231 Господарського процесуального кодексу України визначено, що господарський суд закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом.

Враховуючи наведене, оскільки відмова позивача від позову не порушує прав та охоронюваних законом інтересів інших осіб, заява про відмову від позову підписана уповноваженою особою, суд дійшов висновку про прийняття заяви позивача про відмову від позову та закриття провадження у справі, на підставі пункту 4 частини 1 статті 231 Господарського процесуального кодексу України.

Суд зазначає, що у відповідності до частини третьої статті 231 Господарського процесуального кодексу України у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду із спору між тими самим сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Відповідно до п. 5 ч. 1, 3 ст. 7 Закону України "Про судовий збір" сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі, зокрема, закриття (припинення) провадження у справі (крім випадків, якщо провадження у справі закрито у зв'язку з відмовою позивача від позову і така відмова визнана судом), у тому числі в апеляційній та касаційній інстанціях.

Таким чином, зважаючи на відмову Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "Промтехгруп" про від позову, заява Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "Промтехгруп" про повернення судового збору залишається судом без задоволення.

Керуючись ст. 191, п. 4 ч. 1 ст. 231, ч.ч. 3-5 ст. 231, ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, ст. 7 Закону України "Про судовий збір", суд

У Х В А Л И В:

1. Поновити провадження з розгляду позову Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "Промтехгруп" до Товариства з обмеженою відповідальністю "КРЗ-Інвест" та Відкритого акціонерного товариства "Домобудівний комбінат "Відрадний", третя особа Товарна біржа "Українська міжрегіональна спеціалізована" про визнання правочину недійсним в межах справи № 15/132-б про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Домобудівний комбінат "Відрадний".

2. Прийняти заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "Промтехгруп" про відмову від позову.

3. Провадження з розгляду позову Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "Промтехгруп" до Товариства з обмеженою відповідальністю "КРЗ-Інвест" та Відкритого акціонерного товариства "Домобудівний комбінат "Відрадний", третя особа Товарна біржа "Українська міжрегіональна спеціалізована" про визнання правочину недійсним в межах справи № 15/132-б про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Домобудівний комбінат "Відрадний" закрити.

4. В задоволенні заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "Промтехгруп" про повернення судового збору відмовити.

5. Копію ухвали направити позивачам, відповідачам, третій особі та кредиторам боржника.

Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом чи Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції в порядку та строки, встановлені статтями 254-257 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя П.П. Чеберяк

Дата ухвалення рішення11.04.2019
Оприлюднено15.04.2019
Номер документу81142275
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —15/132-б

Ухвала від 04.12.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 12.11.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 13.05.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 13.05.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 07.05.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 11.04.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 11.04.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 13.02.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 06.02.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Ухвала від 23.01.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні