Ухвала
від 10.04.2019 по справі 616/778/18
ВЕЛИКОБУРЛУЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер № 616/778/18

Провадження № 2/616/23/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

« 10» квітня 2019 року Великобурлуцький районний суд

Харківської області

в складі: головуючого - судді РИКОВА М.І.

за участю секретаря

судового засідання ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Великий Бурлук Великобурлуцького району Харківської області цивільну справу за позовом ОСОБА_2, ОСОБА_3 до територіальної громади ОСОБА_4 сільської ради в особі ОСОБА_4 сільської ради Великобурлуцького району Харківської області про визнання права власності на земельну частку (пай) в порядку спадкування за законом,-

в с т а н о в и в:

ОСОБА_2 та ОСОБА_3 звернулися до суду з позовною заявою до територіальної громади ОСОБА_4 сільської ради в особі ОСОБА_4 сільської ради Великобурлуцького району Харківської області про визнання права власності на земельну частку (пай) в порядку спадкування за законом.

Представник позивачів ОСОБА_5 на адресу суду надав заяву про розгляд справи без його участі та участі позивачів (а.с.58).

Також, представником позивачів було подано заяву про витребування доказів в якій останній просить витребувати у Відділі у Великобурлуцькому районі Головного управління Держгеокадастру у Харківській області розташованому за адресою: вул. Центральна, 22, смт. Великий Бурлук, Великобурлуцький район, Харківська область, витяг із Книги реєстрації сертифікатів на земельну частку (пай) серія ХР № 0034554, зареєстрований в Книзі реєстрації сертифікатів на земельну частку (пай) по ОСОБА_4 сільській раді 24 лютого 1997 року за № 68.

Представник відповідача ОСОБА_4 сільської ради Великобурлуцького району Харківської області в судове засідання не з'явився, належним чином були сповіщені про час та місце розгляду справи. На адресу суду ОСОБА_4 сільський голова надав заяву в якій просив розглядати справу без участі повноваженого представника сільської ради, зазначивши, що позовні вимоги сільська рада визнає повністю (а.с.54).

Відповідно до ч.2 ст.247 Цивільного процесуального кодексу України , у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає, що заява про витребування доказів підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно з ч.1 ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення сторін та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ч.ч.1,3 ст.84 ЦПК України , учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання, суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Згідно ч.ч.1,2 ст.95 ЦПК України письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

В позовній заяві позивачі зазначають, що сертифікат на право на земельну частку (пай) серія ХР № 0034554 був загублений ОСОБА_6В за життя і після смерті позивачі не змогли його знайти.

Суд вважає за необхідне заяву представника позивачів задовольнити, оскільки документи, які просить витребувати представник можуть слугувати доказами необхідним для повного, всебічного та об'єктивного розгляду справи, постановлення законного та обґрунтованого рішення по справі, а у позивачів ОСОБА_2 та ОСОБА_3 виникають труднощі з їх отриманням.

За таких обставин, оскільки вказані документи мають значення для вирішення справи, клопотання про витребування доказів необхідно задовольнити, а судове засідання слід відкласти.

Керуючись ст.84ЦПК України , -

у х в а л и в:

Відкласти розгляд справи за позовом ОСОБА_2, ОСОБА_3 до територіальної громади ОСОБА_4 сільської ради в особі ОСОБА_4 сільської ради Великобурлуцького району Харківської області про визнання права власності на земельну частку (пай) в порядку спадкування за законом на 14 год. 00 хв. 25 квітня 2019 року , про що повідомити сторони.

Витребувати у Відділі у Великобурлуцькому районі Головного управління Держгеокадастру у Харківській області (адреса: 62602, вул. Центральна, буд.22, смт. Великий Бурлук, Великобурлуцький район, Харківська область): - витяг із Книги реєстрації сертифікатів на земельну частку (пай) серія ХР № 0034554, зареєстрований в Книзі реєстрації сертифікатів на земельну частку (пай) по ОСОБА_4 сільській раді 24 лютого 1997 року за № 68; - копію сертифіката на земельну частку (пай),серія ХР № 0034554, виданого Великобурлуцькою РДА Харківської області на ім'я ОСОБА_6.

Витребувані матеріали направити до Великобурлуцького районного суду Харківської області до 23 квітня 2019 року.

Копію ухвали направити учасникам справи до відома, Відділу у Великобурлуцькому районі Головного управління Держгеокадастру у Харківській області для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий - Суддя Великобурлуцького районного суду

Харківської області ОСОБА_7

СудВеликобурлуцький районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення10.04.2019
Оприлюднено16.04.2019
Номер документу81158621
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —616/778/18

Рішення від 03.06.2019

Цивільне

Великобурлуцький районний суд Харківської області

Риков М. І.

Ухвала від 10.04.2019

Цивільне

Великобурлуцький районний суд Харківської області

Риков М. І.

Ухвала від 01.04.2019

Цивільне

Великобурлуцький районний суд Харківської області

Риков М. І.

Ухвала від 05.03.2019

Цивільне

Великобурлуцький районний суд Харківської області

Риков М. І.

Ухвала від 01.10.2018

Цивільне

Великобурлуцький районний суд Харківської області

Нестайко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні