Ухвала
від 15.03.2019 по справі 757/13325/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/13325/19-к

Примірник № ___

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 березня 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участі секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого з ОВС шостого СВ РКП СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів при проведені досудового розслідування у кримінальному провадження, внесеному до ЄРДР за № 32017100000000066, -

ВСТАНОВИВ:

15.03.2019 в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого з ОВС шостого СВ РКП СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором Київської місцевої прокуратури № 6 ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до документів, що перебувають у володінні ПП « ОСОБА_5 » (код НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ).

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що Шостим слідчим відділом РКП СУФР ГУ ДФС у м. Києві проводиться досудове розслідування у кримінальному проваджені, внесеному до ЄРДР за №32017100000000066 від 13.05.2017, за фактами фіктивного підприємництва, вчиненого повторно, за фактом шахрайства, за фактами умисного ухилення від сплати податків у значних та особливо великих розмірах, за фактом замаху на привласнення державних коштів в особливо великих розмірах, за фактом розтрати державних коштів в особливо великих розмірах та за фактом замаху на привласнення державних коштів в особливо великих розмірах, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 205, ч. 4 ст. 190, ч. 1 ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 191 КК України.

Під час досудового розслідування у кримінальному провадженні, встановлено, що невстановленими слідством особами, в період 2016-2017 років, розроблено та втілено у життя злочинний механізм, діяльність якого направлена на створення (придбання) ряду суб`єкті підприємницької діяльності (юридичних осіб), з метою прикриття незаконної діяльності, легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, пособництво ухиленню від сплати податків в особливо великих розмірах підприємствами реального сектору економіки, шляхом документального оформлення безтоварних операцій з купівлі-продажу цінних паперів, що фактично не мають жодної цінності, використовуючи при цьому ряд підконтрольних підприємств, створених з метою прикриття незаконної діяльності та таких службові особи та засновники яких не мають відношення до ведення фінансово-господарської діяльності, зокрема: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_4 ), СП ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код НОМЕР_13 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код НОМЕР_14 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код НОМЕР_15 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (код НОМЕР_16 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » (код НОМЕР_17 ) та ін.

Також, під час досудового розслідування встановлено, що службовими особами ПП « ОСОБА_5 » (код НОМЕР_1 ), у період 2016-2018 років, з метою ухилення від сплати податків та обготівкування безготівкових коштів у не обліковану готівку, перераховано грошові кошти, ніби то як оплату за соняшник, на рахунки юридичних осіб, які мають ознаки фіктивності, не мають виробничих та трудових ресурсів та службові особи і засновники яких не мають відношення до ведення фінансово-господарської діяльності та фактично ТМЦ не поставляли, а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (код НОМЕР_16 ).

13.03.2019 постановою старшого слідчого з ОВС шостого СВ РКП СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 у даному кримінальному провадженні призначено судову почеркознавчу експертизу.

Під час досудового розслідування виникла необхідність у тимчасовому доступі до речей та документів, шляхом вилучення їх оригіналів, в яких містяться відомості про фінансово-господарську діяльність ПП « ОСОБА_5 » (код НОМЕР_1 ) з моменту реєстрації по дату постановлення ухвали слідчим суддею, а також речей та документів, які відображають фінансово-господарські взаємовідносини з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (код НОМЕР_16 ) за весь період фінансово-господарських взаємовідносин.

В заяві поданій до суду слідчий ОСОБА_3 просив розглянути клопотання у його відсутність, вимоги клопотання підтримує у повному обсязі.

Зважаючи на думку органу досудового розслідування викладену в клопотанні, на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі та документи, до яких необхідно отримати тимчасовий доступ.

Згідно норми ч. 4 ст. 107 КПК України під час розгляду клопотання слідчим суддею фіксування за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Тимчасовий доступ до речей і документів, у відповідності до ч. 1 ст. 159 КПК України полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя дослідивши клопотання та долучені до нього документи дійшов висновку про наявність підстав для надання тимчасового доступу до документів які знаходяться у володінні ПП « ОСОБА_5 », оскільки вказаний захід забезпечення кримінального провадження дійсно спрямований на отримання доказів та перевірку вже отриманих доказів у кримінальному провадження та забезпечить належне проведення експертного дослідження.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 159-164, 309, 372 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого з ОВС шостого СВ РКП СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів при проведені досудового розслідування у кримінальному провадження, внесеному до ЄРДР за № 32017100000000066 задовольнити.

Надати дозвіл слідчим слідчої групи шостого слідчого відділу РКП слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , оперуповноваженим шостого відділу ОУ ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , ОСОБА_24 , ОСОБА_25 або співробітникам іншого підрозділу ДФС України, на тимчасовий доступ до речей та документів (здійснення виїмки їх оригіналів), що містять охоронювану законом таємницю, які належать ПП « ОСОБА_5 » (код НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), а саме:

копії установчих документів (статут з усіма змінами та доповненнями) станом на 2017 - 2018 роки;

склад керівних та контролюючих органів, а саме: учасників, органів, що здійснюють постійний контроль за фінансово-господарською діяльністю директора, ревізійної комісії, головного бухгалтера підприємства, а також заступників директора (вказати номери контактних телефонів) станом на 2017 - 2018 р.;

копії протоколів загальних зборів щодо призначення керівника на посаду та надання йому відповідних повноважень; наказ про призначення керівника (заступників) на посаду його посадові інструкції; наказ та посадові обов`язки осіб, що здійснюють бухгалтерське обслуговування в 2017 - 2018 роках;

штатна та фактична чисельність працюючих (окремо по коду доходу: 101, 102, 157) із зазначенням П.І.Б., їх особові справи та/або контракти (інші договори) станом на 2016 - 2018 роки;

інформацію та підтверджуючі документи щодо постачання ПП « ОСОБА_5 » (код НОМЕР_1 ) товарно-матеріальних цінностей, виконання робіт (послуг);

інформацію про працівників ПП « ОСОБА_5 » (код НОМЕР_1 ), які в період 2014 2018 років, були відповідальні за прийняття-передачу товарно-матеріальних цінностей;

інформацію про працівників ПП « ОСОБА_5 » (код НОМЕР_1 ), які в період 2017 2018 років, мали доступ до товарно-матеріальних цінностей, які поставлялися в адресу Вашого підприємства;

оригіналів документів по взаємовідносинам з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (код НОМЕР_16 ), за весь період фінансово-господарських взаємовідносин, а також документів по взаємовідносинам із суб`єктами господарювання, що явились покупцями товарно-матеріальних цінностей та робіт (послуг), придбаних у вище вказаного товариства, зокрема: договорів з додатками та доповненнями до них, накладних, актів приймання-передачі, податкових накладних, товарно-транспортних накладних, рахунків-фактур, платіжних доручень, складських карток, банківських виписок, листів по вказаним взаємовідносинам, а також роздрукованих витягів з електронних реєстрів отриманих та виданих податкових накладних, які містять облікові записи про вищезазначені фінансово-господарські операції, актів взаємозвірок в односторонньому порядку, оборотно-сальдових відомостей та бухгалтерських документів по рахункам 311 (розрахунковий рахунок), 631 (розрахунок з постачальниками), 28 (товари), і 36 (розрахунки з покупцями та замовниками);

розшифровку витрат, включених до р.05.1 «Собівартість придбаних (виготовлених) та реалізованих товарів (робіт, послуг)» декларацій з податку на прибуток за 2017 2018 роки; розшифровку витрат, включених звітів про використання фінансових планів підприємства за 2017 2018 роки (в тому числі із зазначенням товарів/робіт/послуг на які проведені витрати; найменування осіб в адресу яких проведено витрати та ін.);

оборотно-сальдових відомостей по рахунку 631 за період з 01.01.2017 по дату постановлення ухвали слідчим суддею із зазначенням всіх постачальників за вказаний період;

договорів укладених з перевізниками товарів та додатків до них, товарно-транспортних накладних (у разі їх відсутності довідок про їх відсутність з зазначенням ким здійснювалось перевезення товару (спосіб та засіб перевезення, реквізити перевізника), платіжних доручень, що підтверджують оплату транспортних послуг, актів виконаних робіт (транспортних послуг), журналів реєстрації доручень на отримання ТМЦ, інших документів щодо розрахунків з перевізниками, інших фінансово-господарських документів, що підтверджують взаємовідносини з указаними підприємствами;

всіх наявних документів щодо отримання та повернення фінансової допомоги, відступлення права вимоги та переведення боргу за період з 2017 року по дату постановлення ухвали слідчим суддею;

всіх наявних документів щодо купівлі-продажу цінних паперів за період з 2017 року по дату постановлення ухвали слідчим суддею;

копій документів що підтверджують право власності або оренди всіх приміщень, які використовуються ПП « ОСОБА_5 » (код НОМЕР_1 ).

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/13325/19-к

Примірник 2- наданий слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.03.2019
Оприлюднено15.02.2023

Судовий реєстр по справі —757/13325/19-к

Ухвала від 15.03.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бортницька В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні