Ухвала
від 15.04.2019 по справі 11/537/07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

15.04.2019 Справа № 11/537/07

м.Запоріжжя

За скаргою Обслуговуючого гаражного кооперативу "Інжектор-2000" на дії старшого державного виконавця Дніпровського відділу державної виконавчої служби міста Запоріжжя Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області у справі №11/537/07

за позовом: Приватного підприємства "Будівельні системи і комунікації" (69063 м.Запоріжжя, вул.Руставі 10/69; адреса з ЄДР: 69096, м. Запоріжжя, вул. Мурманська, буд. 3А, кв. 64)

до відповідача: Гаражного кооперативу "Інжектор-2000" (юридична адреса: 69069, м.Запоріжжя, вул.Дніпровські пороги, 29-А, адреса для листування: 69121, м.Запоріжжя, вул.Дніпровські пороги, буд. 31, кв. 121)

про стягнення суми

заінтересована особа: Старший державний виконавець Дніпровського відділу державної виконавчої служби міста Запоріжжя Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області Сидоренко Надія Сергіївна (69006, м. Запоріжжя, вул. Лобановського, 10).

Суддя Боєва О.С.

Без виклику сторін

ВСТАНОВЛЕНО:

До господарського суду Запорізької області 29.03.2019 від Обслуговуючого гаражного кооперативу "Інжектор-2000" в порядку ст. 339 ГПК України надійшла скарга на дії старшого державного виконавця Дніпровського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області Сидоренко Надії Сергіївни, відповідно до якої заявник просить суд зобов'язати старшого державного виконавця видати копію постанови про закриття виконавчого провадження № 10272662 від 01.08.2008, відкритого на підставі наказу господарського суду Запорізької області від 18.07.2008 по справі № 11/537/07.

Згідно з витягом з протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 29.03.2019, у зв'язку зі звільненням судді-доповідача у справі Гончаренка С.А., на підставі пунктів 2.3.3, 2.3.47, 2.3.50 Положення про автоматизовану систему документообігу суду здійснено перерозподіл скарги між суддями та визначено її до розгляду судді Боєвій О.С.

Ухвалою суду від 02.04.2019 скаргу залишено без руху на підставі ч. 1 ст. 174 ГПК України, заявнику надано строк до 12.04.2019 включно усунути недоліки скарги, вказані в ухвалі суду.

На виконання вищевказаної ухвали, від заявника 11.04.2019 надійшло клопотання з додатком, яким усунуто недоліки скарги.

Таким чином, Обслуговуючий гаражний кооператив "Інжектор-2000" у встановлений судом строк, з урахуванням приписів ч. 4 ст. 116 ГПК України, надав докази усунення недоліків скарги, вказаних в ухвалі суду від 02.04.2019 про залишення скарги без руху.

В частині 3 ст. 174 ГПК України встановлено: якщо усунуто недоліки заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу.

Статтею 339 ГПК України встановлено, що сторони виконавчого провадження мають право звернутися до суду із скаргою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до цього Кодексу, порушено їхні права.

Скарга подається до суду, який розглянув справу як суд першої інстанції (ч. 1 ст. 340 ГПК України). Про подання скарги суд повідомляє відповідний орган державної виконавчої служби, приватного виконавця не пізніше наступного дня після її надходження до суду (ч. 2 ст. 340 ГПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 342 ГПК України скарга розглядається у десятиденний строк у судовому засіданні за участю стягувача, боржника і державного виконавця або іншої посадової особи органу державної виконавчої служби чи приватного виконавця, рішення, дія чи бездіяльність яких оскаржуються.

На підставі викладеного, суд вважає за необхідне прийняти скаргу до розгляду, призначити судове засідання.

Суд звертає увагу, що діяльність Приватного підприємства "Будівельні системи і комунікації" (кож ЄДРПОУ 34317274), згідно з витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань за № 1005179117 від 28.03.2019 - припинено з 06.10.2015.

Керуючись ст.ст. 234, 339-342 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти скаргу до розгляду.

2. Призначити судове засідання на 25.04.2018 о /об/ 15 год. 00 хв., яке відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: 69001, м.Запоріжжя, вул. Гетьманська, буд. 4, корпус 1, ІІІ поверх. Номер зали судового засідання буде повідомлено додатково в каб. № 318.

3. Викликати в судове засідання боржника і державного виконавця, яким необхідно виконати наступні дії:

Боржнику - надати довіреність на представника, явка.

Запропонувати:

Державному виконавцю Дніпровського відділу державної виконавчої служби міста Запоріжжя Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області Сидоренко Н.С. надати в судове засідання матеріали виконавчого провадження ВП № 10272662 (оригінал - для огляду, копію до матеріалів справи), у випадку знищення архіву - надати докази передачі документів виконавчого провадження до електронного архіву, наказ/акт про знищення архіву, у т.ч. виконавчого провадження № 10272662; надати копію оскаржуваної постанови (у разі наявності в електронному вигляді); завчасно до судового засідання - заперечення по суті скарги , з нормативним та документальним обґрунтуванням; копію заперечення та доданих документів завчасно направити боржнику (докази направлення/вручення надати суду); довіреність на представника; забезпечити явку.

Суд наголошує, що копії усіх заяв по суті справи та заяв процесуальних питань, що подаються до суду, - одночасно надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи (докази направлення/вручення надаються суду) .

Документи надаються завчасно до засідання (із супровідним листом) через службу діловодства суду. При поданні копій документів необхідно додержуватись вимог ч.ч. 2, 4, 5 ст. 91 ГПК України, пункту 5.27 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ4163-2003), затвердженої наказом Держспоживстандарту України від 07.04.2003 № 55, згідно з яким відмітка про засвідчення копії документа складається зі слів: "Згідно з оригіналом", назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії.

Важливо . В господарському суді Запорізької області впроваджено в тестовому режимі роботу підсистеми "Електронний суд" модуля "Автоматизований розподіл" Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, функціонування якої передбачено з ст. 6 ГПК України, що забезпечує обмін процесуальними документами (надсилання та отримання документів) в електронній формі між судами, органами та установами системи правосуддя, між судом та учасниками судового процесу, між учасниками судового процесу.

Для можливості користування сервісом Електронного суду спочатку необхідно пройти передбачений підсистемою порядок реєстрації офіційної електронної адреси (Електронного кабінету) з обов'язковим використанням власного електронного підпису. Із відеоінструкцією щодо реєстрації в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі можна ознайомитися на сайті судової влади України за посиланням: https://zp.arbitr.gov.ua/sud5009/pres-centr/news/548658/ .

За допомогою сервісу Електронного суду, розміщеному за посиланням: https://cabinet.court.gov.ua , учасники судового процесу можуть подавати до суду процесуальні документи (позовні заяви, клопотання тощо) в електронному форматі.

Після успішної відправки учасник судового процесу може відслідковувати рух та стан розгляду свого документа в суді. За допомогою сервісу Електронного суду учасник судового процесу може сплатити судовий збір та інші платежі у режимі онлайн, сформувати та надати електронне доручення іншій особі, та додатково отримувати: - веб-посилання на тексти всіх сформованих судом процесуальних документів по справі, в якій учасник процесу приймає участь: судові рішення, судові повістки, виклики тощо; - інформацію про отримані та зареєстровані вхідні документи по справі разом з документами в електронному форматі; - інформацію про отримані документи по справі від інших учасників разом з документами в електронному форматі; - електронні документи, що спричинили зміну стану розгляду справи, протоколи автоматизованого розподілу, тощо. В Електронному кабінеті учасника судового процесу відображається також календар подій по судовій справі.

Відповідно до змісту ч.ч. 6, 8 ст. 6 ГПК України реєстрація офіційної електронної адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі є обов'язковою для адвокатів, нотаріусів, приватних виконавців, арбітражних керуючих, судових експертів, державних органів, органів місцевого самоврядування та суб'єктів господарювання державного та комунального секторів економіки . Інші особи реєструють свої офіційні електронні адреси в системі в добровільному порядку. Реєстрація в системі не позбавляє права на подання документів до суду в паперовій формі.

Електронна адреса господарського суду Запорізької області: inbох@zp.arbitr.gov.ua .

Відповідно до ч. 8 ст. 42 ГПК України, документи, в тому числі заяви з процесуальних питань, які подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в електронній формі, скріплюються електронним цифровим підписом (ЕЦП) учасника справи (його представника). Документи не скріплені ЕЦП судом не реєструються, відповідні заяви та клопотання залишаються без розгляду.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 0-800-501-492. "Гаряча" телефонна лінія суду функціонує за номером (061) 764-89-30, прес-секретар господарського суду Запорізької області - Клімова Наталія Миколаївна.

Отримати інформацію по справі можливо на офіційному веб-порталі Судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://court.gov.ua/sud5009/ . Ознайомитись з процесуальними документами у справі - в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/ .

Копію даної ухвали направити скаржнику та державному виконавцю.

Про дату, час та місце розгляду скарги повідомити виконавчу службу телефонограмою.

Примітка: Відповідно до ст. 135 Господарського процесуального кодексу України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Ухвала підписана: 15.04.2019.

Суддя О.С.Боєва

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення15.04.2019
Оприлюднено16.04.2019
Номер документу81172860
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —11/537/07

Ухвала від 25.04.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Боєва О.С.

Ухвала від 15.04.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Боєва О.С.

Ухвала від 02.04.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Боєва О.С.

Постанова від 27.03.2008

Господарське

Запорізький апеляційний господарський суд

Мойсеєнко Т.В.

Рішення від 11.09.2007

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Гончаренко С.А.

Постанова від 13.07.2007

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Василяка К.Л.

Ухвала від 26.06.2007

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Василяка К.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні