Ухвала
від 16.04.2019 по справі 327/110/19
РОЗІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

РОЗІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ


Справа № 327/110/19

Провадження № 2/327/61/2019

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про відкриття провадження у справі

"16" квітня 2019 р. смт. Розівка

Суддя Розівського районного суду Запорізької області Антіпова Т.А., перевіривши матеріали цивільної справи за позовною заявою ОСОБА_1, ОСОБА_2 до територіальної громади в особі Солодководненської сільської ради, третя особа Розівська районна державна нотаріальна контора Запорізької області про визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом,

В С Т А Н О В И В :

28 березня 2019 року позивачі: ОСОБА_1 та ОСОБА_2 звернулися до суду з вищезазначеним позовом, в якому просять визнати за ОСОБА_1, яка народилась 15 березня 1972 року в смт. Розівка, Розівського району, Запорізької області, та ОСОБА_3, народженою 01 жовтня 1973 року в смт. Розівка, Куйбишевського району, Запорізької області, в порядку спадкування за законом право власності в рівних частках (по 1/2 частці за кожною) на спадкове майно - земельну ділянку площею 6,1799 гектарів, кадастровий номер 2324984800:02:001:0028, що розташована на території Солодководненської сільської ради Розівського району Запорізької області та призначена для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка належала їх батькові ОСОБА_4, що помер 19 листопада 2011 року в смт. Розівка, Розівського району, Запорізької області, згідно державного акта про право власності на земельну ділянку серії ЯИ № 845662, виданого на підставі свідоцтва про право на спадщину за заповітом від 07 липня 2010 року № НОМЕР_1 716224 та зареєстрованого в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 011027900009 від 26 листопада 2001 року.

Відповідно до ухвали Розівського районного суду Запорізької області від 29.03.2019 року зазначена позовна заява залишена без руху та позивачевам надано строк для усунення вказаних в ухвалі недоліків.

15.04.2019 року позивачем виконані вимоги ухвали суду від 29.03.2019 року та усунені зазначені в ній недоліки.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175-177 ЦПК України, підсудна Розівському районному суду Запорізької області, а тому є підстави для відкриття провадження та призначення підготовчого судового засідання за правилами загального позовного провадження.

Підстави для повернення позовної заяви, відмови у відкритті провадження відсутні.

Згідно до вимог, викладених в п. 7 ч. 2 ст. 187 ЦПК України про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначається результат вирішення заяв і клопотань позивача, що надійшли разом із позовною заявою, якщо їх вирішення не потребує виклику сторін.

Позивачем разом з позовною заявою подано клопотання про витребування доказів, згідно із вимогами ст. ст. 83, 84 ЦПК України, а саме: витребувати з Розівської нотаріальної контори Запорізької області спадкову справу № 49/2012 після смерті ОСОБА_4.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Частиною 2 ст. 84 ЦПК України визначені вимоги до клопотання про витребування доказів судом. Так у клопотанні повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується; 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

З урахуванням наведеного, суд доходить висновку, про необхідність задоволення клопотання позивача про витребування наведених вище доказів через неможливість їх самостійного подання, а тому разом із відкриттям провадження у справі, вирішує питання про задоволення вказаного клопотання та витребування зазначених доказів.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 83, 84, 95, 187, 260, 261, 353 ЦПК України, суддя,

У Х В А Л И В :

Відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_2 до територіальної громади в особі Солодководненської сільської ради, третя особа Розівська районна державна нотаріальна контора Запорізької області про визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом .

Справа буде розглядатись за правилами загального позовного провадження.

Призначити справу до підготовчого судового засідання, яке відбудеться о 15 годині 00 хвилин 08 травня 2019 року у приміщенні Розівського районного суду Запорізької області за адресою: вул. Новобудови, 23, смт. Розівка, Розівський район, Запорізька область.

Відповідач має право протягом 15 календарних днів з дня отримання копії даної ухвали надіслати суду відзив на позовну заяву, відповідно до вимог ст. 178 ЦПК України, та всі письмові докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Копія відзиву та доданих до нього документів позивачу повинна бути надіслана (надана) відповідачами в цей же строк одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз'яснити відповідачу, що в разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, має право протягом 15 календарних днів з дня отримання копії даної ухвали надіслати суду пояснення щодо позову або відзиву з дотриманням вимог ст. 181 ЦПК України з викладенням аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову.

Копія пояснень та доданих до них документів іншим учасникам справи повинно бути надіслано (надано) третьою особою в цей же строк одночасно з надісланням (наданням) таких пояснень до суду.

Роз'яснити третій особі, що в разі ненадання нею пояснень у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати учасникам справи.

Клопотання позивача про витребування доказів - задовольнити .

Витребувати з Розівської державної нотаріальної контори Запорізької області спадкову справу № 49/2012 після смерті ОСОБА_4.

Зобов'язати надати витребувані документи суду до призначеного підготовчого судового засідання, тобто до 08 травня 2019 року .

Копію ухвали для виконання направити Розівській державній нотаріальної контори Запорізької області та одночасно роз'яснити, що відповідно до вимог частин 7, 8, 9 ст. 84 ЦПК України, особи, які не мають можливості подати такий доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов'язку подати витребувані судом докази.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб - адресою сторінки на офіційному веб - порталі судової влади України в мережі Інтернет http://rz.zp.court.gov.ua .

Ухвала може бути оскаржена до Запорізького апеляційного суду, шляхом подання апеляційної скарги через суд першої інстанції - Розівський районний суд Запорізької області, протягом п'ятнадцяти днів лише щодо недотримання правил підсудності, в іншій частині - ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: Т.А. Антіпова

Дата ухвалення рішення16.04.2019
Оприлюднено17.04.2019
Номер документу81196595
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом

Судовий реєстр по справі —327/110/19

Рішення від 08.05.2019

Цивільне

Розівський районний суд Запорізької області

Антіпова Т. А.

Ухвала від 16.04.2019

Цивільне

Розівський районний суд Запорізької області

Антіпова Т. А.

Ухвала від 29.03.2019

Цивільне

Розівський районний суд Запорізької області

Антіпова Т. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні