Ухвала
від 01.02.2017 по справі 450/274/17
ПУСТОМИТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 450/274/17 Провадження № 1-кс/450/39/17

УХВАЛА

про застосування заходу забезпечення кримінального провадження

"01" лютого 2017 р. м. Пустомити

Слідчий суддя Пустомитівського районного суду Львівської області ОСОБА_1 за участю слідчого СВ Пустомитівського відділення поліції Франківського відділу поліції ГУ Національної поліції у Львівській області лейтенанта поліції ОСОБА_2 розглянувши клопотання слідчого про надання тимчасового доступу до документів та їх вилучення, -

в с т а н о в и в :

31 січня 2017 року слідчий СВ Пустомитівського Пустомитівського ВП Франківського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_2 , звернувся з клопотанням, погодженим прокурором, про надання тимчасового доступу з можливістю вилучення документації відносно земельної ділянки кадастровий номер 4623681900:02:000:0014, яка знаходиться за адресою: Львівська область, Пустомитівський район, території Гамаліївської сільської ради за межами населеного пункту, Київське шосе, 7 км., що перебуває у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 . З метою попередження знищення вище вказаних документів, внесення до них неправдивих відомостей та вчинення інших дій, котрі унеможливлять встановлення обставин, що підлягають доказуванню у даному кримінальному провадженні, прошу дане клопотання розглянути без участі представників ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Клопотання обґрунтовується тим, що досудовим розслідуванням встановлено, що 07 березня 2008 року між ІНФОРМАЦІЯ_2 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ПП « ОСОБА_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) укладено договір оренди земельної ділянки площею 4,5576 га кадастровий номер 4623681900:02:000:0014, яка знаходиться за адресою: Львівська область, Пустомитівський район, територія Гамаліївської сільської ради за межами населеного пункту, Київське шосе, 7 км., з цільовим призначенням обслуговування будівель та споруд відпочинкового комплексу терміном на 25 років.

Першочергово на дану земельну ділянку в 1983 році головою ІНФОРМАЦІЯ_3 видано державний акт на право постійного користування ІНФОРМАЦІЯ_4 по туризму та екскурсіях на території Львівського лісгоспзагу для розташування бази відпочинку турбази « ІНФОРМАЦІЯ_5 », площа даної земельної ділянки становила 4,7 га.

Однак встановлено, що в проект з інвентаризації вище зазначеної земельної ділянки для передачі її в оренду розроблений ФОП ОСОБА_4 , на підставі якого між ІНФОРМАЦІЯ_2 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ПП « ОСОБА_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) 07 березня 2008 року укладено договір оренди вищезазначеної земельної ділянки, внесено недостовірні відомості щодо конфігурації та місця розташування даної земельної ділянки.

У ході досудового розслідування виникла необхідність у наданні тимчасового доступу та можливості вилучення у ІНФОРМАЦІЯ_1 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , технічної документації відносно земельної ділянки кадастровий номер 4623681900:02:000:0014, яка знаходиться за адресою: Львівська область, Пустомитівський район, території Гамаліївської сільської ради за межами населеного пункту, Київське шосе, 7 км.

Під час розгляду клопотання слідчий його підтримав та вказав, що надання тимчасового доступу до зазначених вище документів, які знаходяться в у ІНФОРМАЦІЯ_1 , який знаходится за адресою: АДРЕСА_1 , може сприяти розкриттю кримінального правопорушення, обставин його вчинення, встановлення всіх осіб, які можуть бути причетними до кримінального правопорушення. Одержати зазначені відомості іншими способами не можливо.

У відповідності до ч.2 ст. 163 КПК України, у зв`язку з реальною загрозою зміни або знищення документів, клопотання розглядається слідчим суддею, без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Клопотання подано в межах територіальної юрисдикції суду та відповідає вимогам ст.160 КПК України, а матеріали клопотання містять достатні дані про те, що зазначені слідчим документи, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у даному кримінальному провадженні, а тому мають бути обов`язково використанні при проведенні досудового розслідування.

Згідно з ч.5, ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі та документи перебувають у володінні фізичної або юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами та документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчим доведено, що зазначені вище документи, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, оскільки можуть сприяти розкриттю кримінального правопорушення та встановленню співучасників, свідків та мати доказове значення у справі.

Керуючись ст. ст. 132, 159-166, 309, 369-372, 532 КПК України, слідчий суддя, -

у хв ал ив :

Клопотання слідчого СВ Пустомитівського ВП Франківського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_2 про надання доступу та можливості документів задовольнити частково.

Надати слідчому СВ Пустомитівського ВП Франківського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_2 тимчасовий доступ та можливість вилучити копію технічну документацію відносно земельної ділянки кадастровий номер 4623681900:02:000:0014, яка знаходиться за адресою: Львівська область, Пустомитівський район, території Гамаліївської сільської ради за межами населеного пункту, Київське шосе, 7 км., що перебуває у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Строк дії ухвали 30 (тридцять) календарних днів з дня її постановлення.

Роз`яснити, що відповідно до ч.1 ст.166 КПК України, разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі цієї ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддяОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.02.2017
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу81204906
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до документів та їх вилучення

Судовий реєстр по справі —450/274/17

Ухвала від 01.02.2017

Кримінальне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Кукса Д. А.

Ухвала від 01.02.2017

Кримінальне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Кукса Д. А.

Ухвала від 01.02.2017

Кримінальне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Кукса Д. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні